hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
film [filmklub]  2011. november 7. hétfő   15:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hét BIFA-jelölést kapott a Suszter!


  A napokban jelentették be a British Independent Film Awards jelöléseit, melynek egyik győztese a John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült, részben Budapesten forgatott SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM (Tinker, Taylor, Soldier, Spy) című thriller. A film Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt,Toby Jones és Mark Strong főszereplésével az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában 2012. januárjában kerül a hazai mozikba.
  
  Az idei BIFA-jelölési lista egyik győztese hét jelöléssel a John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült, részben Budapesten forgatott SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM című thriller. A december 4-én tartandó gálán a SUSZTER versenyben lesz a Legjobb Film, Tomas Alfredson a Legjobb Rendező, Gary Oldman a Legjobb Színész, Kathy Burke a Legjobb Női Mellékszereplő, Benedict Cumberbatch és Tom Hardy a Legjobb Férfi Mellékszereplő, Maria Djurkovic művészeti rendező pedig a Legjobb Technikai Teljesítmény kategóriában. A Suszter mellett a Shame és a Tyrannosaur szintén hét-hét jelölést kapott.
  
  A brit függetelen filmes gála a díjátadó szezon szempontjából fontos mérföldkő, hiszen - az eddigi tapasztalatok alapján az ott jól szerepelt filmek útja gyakran az Oscarig vezet.
  
  A hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, ún. vakond vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé. Lassan az is kiderül, hogy az illető a Körönd felső vezetésének öt, megingathatatlannak tűnő tagjaiból kerül ki. Ők az ambíciózus Percy Alleline (Toby Jones A rítus, A köd, Elizabeth) Suszter kódnévvel; a nagyformátumú, közkedvelt Bill Haydon (Colin Firth A király beszéde, Mamma Mia!, Bridget Jones naplója) Szabó kódnévvel; a kőkemény Roy Bland (Ciarán Hinds Harry Potter és a halál ereklyéi) Baka kódnévvel; a kis magyar Toby Esterhase (David Dencik) Szegényemberként; és Smiley maga. Hogy közülük ki a Kém, még rejtély..
  
  A részben Budapesten forgatott SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM című alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában 2012. januárjában kerül a hazai mozikba, a film alapjául szolgáló Árulás című regény pedig a napokban jelenik meg az Agave kiadó gondozásában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 csempészek    black blitz    colorstar    fezen fesztivál     ivan &the parazol    flamedrop    svart crown    bon jovi    honey rock klub    az igazi kaland    nergal    pokolgép    fleshgod apocalypse    dornenreich    vesztegzár    ghost of shelter    atari teenage riot    liane carroll    prophets of rage    bedlam    run for power    harcsa veronika    lord    sziget 2012    hans zimmer  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!