hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. június 30. hétfő   10:30
nincsen hozzászólás

szerző: Kócosfóka
Suzanne Vega
2003 június 17, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

  A Margitszigetre tartva népes társaságunk (hét fő, mint a könyvekben), gyerekes fogadásokat köt, hogy ki hány számot fog ismerni a műsorból. Én magamat 4-re saccolom, lévén ennyit tölöttem le Kazaa-val és Rita viszi a pálmát 7 megbecsült nótával. A tesóm meg egyenesen büszkén jelenti ki, hogy egyet ismer (természetesen amit mindenki), és az egész különben sem érdekli nagyon, és már bánja, hogy nem inkább a Westbalkánba ment ma.
  
  A történet nekem azt hiszem 3 éve, a Szigeten kezdődött (nem Margit, hanem Hajógyári, akkor Diák, vagy Pepsi, mostmár szinte mindegy), ahol úgy néztem végig a koncertjét, hogy egyáltalán nem tudtam ki ez, és mivel nem is szokásom nagyszínpados koncerteket nézni, tervbe sem volt véve, csak elmentem mellette és ottragadtam. Lenyűgözött az egyszerűségben rejlő apró zenei tökéletesség, és a számokból áradó melankólia. Az utolsó számnál persze rájöttem, hogyan is került a nagyszínpadra egy ismeretlen amerikai csaj (lelkes, buta arcon hirtelen megvilágosodás).
  
  Közben odaérünk, Szabadtéri színpad, kígyózó sor, felkészülünk, hogy ez nem olyan buli, itt nem lesznek barátok (aztán azért csak jönnek persze), és végre bejutunk, miután a (tényleg meglepően) kedves őrzővédők felajánlása alapján a műanyag palackos ásványvizemet műanyag pohárba töltöm, biztonsági okokból. Bent a büfé borzasztó: tizenéves gyerekek bambulnak a pult túloldalán, holott százan várnak a kérdésre, ami sosem hangzik el, és a fröccsöt el kell magyarázni nekik. Nem, nem kólával, de szívószálat kérek, köszönöm. Ez is megvan, sőt a vécéarénában is ámultam már egyet, mehetünk be. Félház. Majd jönnek még! De nem, ez már végig így marad.
  
  Színpadon egyszercsak a művésznő. Bájosan szolidan, mintha csak Ujj Zsuzsit látnám, semmi csinnadratta. Köszön, örül, hogy itt van, és játszik. Én pedig elszégyellem magam, de minimum elgondolkozom, hogy tulajdonképpen én is egy ugyanilyen felállású zenekarban játszom, és hát szóval az valahogy nem ilyen. A minimál zene itt mást jelent. Na igen, ez már amerika, tanácstalanul vonogatom a vállam, és lemegyünk a büfébe. Persze csak gyorsan, egy szám végéről csúszunk le, és máris újra ott ülünk a jobbszélen a helyünkön. Számok közben mesél a liverpúli szerelméről, aki igazi angol: dadaista költő és anarchista, meg hogy a fák sokkal nagyobbak angliában, mint New Yorkban, és aztán a basszusgitáros előrejön és tapsol, és a combján dobol, de közben éjjeli lepkéket kerget, és akapella előadnak számokat, és viccesen előrejelzi, hogy persze a végén lesz sláger is, és imád itt játszani, és úgyis jön még, ígéri.
  
  A beígért számok meg is érkeznek, mindenki érzi, hogy lassan vége, de nem lassan lesz vége, hanem váratlanul és túl hamar. És ottmaradunk a székben, és mindannyian elégedettek vagyunk (még a bátyám is, már nem bánja a Westbalkánt sem). A koncert jó volt, ez az ismeretlen amerikai csaj pedig elragadó. Óbudai, államvizsgára készülő, így a koncertől lemaradó barátnő telefonál, hogy szép volt, ott is hallani lehetett.
  
  Hat számot ismertem, de volt aki nyolcat. Várakozásainkat nem csak ezzel múlta jócskán felül Suzanne Vega, akinek mostantól minden budapesti koncertjére bérletem van, ez biztos.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Suzanne Vega

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fonó    emily blunt    méhes marietta    the tartuffe plan    eternal flight    ryan gosling    poison    blind channel    ghymes    black swan    kárpátia    man overboard    snow patrol    belga    born from pain    attila    alice cooper    zslenszky    black-out kowa    30 y    over promises    the devil wears prada    csizmás    heriot    de-phazz  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!