hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2003. július 1. kedd   11:47
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Wanted Fesztivál - 3. nap
2003 június 28 szombat, Mezőtúri Városi Strand

  A reggeli hangulatnak az egyetlen üditő színfoltja a közeli termálvizes strand és szigetekben megbúvó jóhangulatú asztaltársaságok konszolidálodott duhaja. Semmi több. Késő délelőtt a józanodás jelei ismét erőteljesen mutatkoztam rajtam, ezért amilyen gyorsan csak lehetett befészkeltem magam a nappali hűsölönek szánt Borsodi „sörsátorparadicsomba”. Kényelmes székeivel jó hideg habos söreivel (210.-/arc/korsó) de a kinti helyzet sem volt vészesebb (130-150.-/arc/korsó)- ismét vissza tudtam állitani a folyamatosan leromló állapotomat. Tehát jó hely ez a Merzőtúr!
  
  Viva-n megkezdődött a pokol. Erről az a néhány összeségében öt fellépő gondoskodott, hogy az legyen. Ez volt a legerősebb fesztivál nap. Neck Sprain szerény létszámú triója igazán brutálisra sikeredett üditő programjával megadta az alaphangulatát az estét felvezető délutánnak. Zenéjükben egyáltalán nem tudtam felfedezni a bonyolult zenei megoldásokat, de mégis volt valami kellemes benne. Majd a Action szétvart és mocskos rock´n rollja borzolta a jó honpolgárok ízlésvilágát. Ennyi év után is aránylag hiteles és talán öszintén idejét múlt tudott maradni.
  
  A választék ettől fogva adott volt. Mig én a gyógyviz kellemes bizsergető habjai között lazítottam el bőröm redői közé szorult anyaföld maradványait, addig a Blind Myself aggresszív és hatásos produkciója bizonyitotta létjogosultságát a Viva-n. Az viszont tény, hogy a Sepultura közönsége pozitiv érdeklődésel figyelte produkciójukat, mint két évvel ezelőtt a Slayer előtt -Gergő most, megkímélte magát a távolságtól és nem ugrott be a tömegbe-. A zenekarban történt változás szinte nem is viselte meg a Blind hangzását. Molnár Gábor kilépett az ő posztját Szalkai Tibi (Newborn, Dawncore) vette át . Ezek után betekintést nyertem és mintát vételeztem a Józanészek puhányrock produkciójából, de a szomjam erősebb volt, annál hogy belemerüljek mélyebben a produkciójukba. FreshFabrik volt a következő zenekari áldozatom, akit láthattam a Vivan. Sajnos őket is elérte egyfajta zenei-evolució. Mára eltértek attól megszokott aggresszív hangzásuktól. Igaz, hogy most is két énekessel áldották meg a közönséget, de abból egy is elég lett volna. Szerintem mindenféleképpen nélkülözni kellene a „szopránabb” énekhangot, mert nagyon rossz benyomást keltett bennem. Láttam tölük sok nagyon jó hangulatú koncertet, de ez sajnos alulmúlta önmagát. Két-három villanást láttam a zenekartól, mert inkább a Hybridet választottam. A zenekar felkeltette az érdeklődésemet. Friss és erőteljes zuzásal, áldották meg az előttük állókat. Egy „pszihiátriai esetű” gitáros, aki szünni nem akaró extrém mozgással fejezte ki azt amit már a zenéjük nem tud átadni. A hatás nem maradt el. A közönséget úgy egyben ledarálták a felszálló porral együtt.
  
  Kis ivószünetet tartottam és az újjáéledt hibernált állapotából feléledt Necropsia darálását tekintettem meg... a most látott produkciójuk sem feküdte meg a gyomrom így a rám váró Sepultura előtt. Fontossági sorrendet betartva a nőügyeim begyűrűzései miatt az Anima Sound System fellépéséről ahogy kell lecsúsztam, sebaj majd legközelebb mindenképpen. De azért egy kis megjegyzést fűznék: Eléggé merész gondolatnak találtam, hogy Animát berakják egy olyan napra, ahol szinte mindegyik fellépő agresszív hangvételt képvisel. Talán nem ártott volna meg ha mondjuk a Tankcsapdát tették volna erre a napra. Hallomásból úgy értesültem, hogy mindezek ellenére sok tetkós rocker és punk is beindult Animára. Talán a sokszor kétszáztíz tehette.
  
  És a fesztivál koronája az a zenekar, akik sokakat utazásra késztetett országszerte, ez volt a Sepultura. A koncert előtt az a rémhír terjedt el, hogy új énekessel lépnek fel. Ez csak annyira volt igaz, hogy a 1998-as Against albumot és azt követő másik két albumot a 2001-es Nation és a 2003-as Roorback-ot, ez a kétméter magas fekete démonlorddal Derrick Green-el rögzítették fel. A koncertet jóval 23 óra után tudták elkezdeni, a környék lakói nagy örömére. A kezdeti nehézségek, -ami talán majd a koncert feléig tartott- után valamelyest rendeződtek a fellépés körülményei. A Sepultura hangmérnöke valahogy eltévedhetett a sok csatorna között. Vagy mert nem akarta, hogy hallja az itthoni közönség Derrik hangját vagy csak a lakókat akarta megkímélni? Nem tudom, de azt igen, hogy roppant csapni való volt a hangzás. Sajnos nem éreztem a hangzásban az erőt, ami szétverte volna a hallójártainkat. Néhányan ennek ellenére nekiálltak „bodysurf”-ni, de csak hamar eltűntek a tömegben.
  
  Lehet, hogy a hangzás tehette velünk, de a közönség olyan 1/2 állapotú erővel indult be. Sok negatívum ellenére aggodásra nem hiszem, hogy lehetett okunk. Mert a Sepultura még igy is egy korrekt és látványos produkciót hintett szét a régebbi és az új sajtolású ezüst lemezeiről. Majd ismét nőügyeim és sör túrám utolsó fejezetét éltem át a levezető Moszkva tér című 1989-es évről megemlékező, kult filmet szemléltem, meg sokad magammal. Egy utolsó körsétám a Sun Workshop fellépéséhez vezetett. Filmszakadás egészen reggelig, sátorbontás és végül a vasút csendes kattogásával távoztam Mezőtúrról.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Wanted Fesztivál.Hu

 programajánló: 
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 to the nines    paul di´anno    nevermind    szabó balázs    between the buried and me    valentin nap    osonó poszáták    cowboyok és űrlények    phlegethon    whocares    social network    lujuria    severe torture    seth rogen    kultúra    induction    marry me in vegas    faces of suffering    lochnesz    werk akadémia    mastic scum    twisted sister    the carbonfools    vágtató csodaszarvas    edguy  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!