hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. október 24. hétfő   00:12
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
The Get Up Kids
2011. október 12., Budapest - A38

  A mai napig tisztán emlékszem a pillanatra, mikor 2005-ben először látogattam el gimis éveim egyik meghatározó zenekara, a The Get Up Kids honlapjára. A zenei ízlésemet gyökeresen megváltoztató csapat oldalán egy kép fogadott, amivel a zenekar megköszönte rajongóinak az indulásuk óta eltelt éveket, és elbúcsúzott az aktív bandák sorából.
  
  Egy világ dőlt össze bennem, valami, ami számomra még csak most kezdődött, épp véget ért...
  Teltek-múltak az évek, majd egyszer csak felröppent egy hír, hogy a Get Up Kids újra összeáll egy turné erejéig, ahol a nagy hatású Something To Write Home About albumuk megjelenésének 10. évfordulója alkalmából kiadásra kerülő anyagot promótálják. Ezután már csak a pillanatot vártam, mikor végre elérhető közelségben koncerteznek a srácok , de a szégyenteljesen elmulasztott Novarockos koncert után álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer Magyarországon láthatom élőben a zenekart (külön köszönet a Skalarmusic-nak ezért a tettükért).
  
  Egy szó mint száz, nagyon vártam a koncertet, ugyanakkor reméltem, hogy a banda munkásságának meghatározó éveiből és lemezeiről meríti majd élő programja alapját, hiszen az új szerzeményeik (habár rendben vannak) sajnos nem hozzák azt az élményt, amit a már említett album minden egyes dala. Ez sajnos általános dolog, ha egy csapat feloszlik, csak nagyon kivételes esetben képes visszakapaszkodni oda, ahol egykor volt. Változik a világ, az ízlés, az igények, még aktív zenekarok sem mindig tudják tartani a lépést, azonban ha valamit folyamatosan látunk, akkor a változás nem feltűnő, nem halmozódik fel annyi elvárás lemezről lemezre, és akár egy-egy gyengébb megmozduláson is túl lehet lendülni. A hosszabb szünet után azonban már annyi mindennek és mindenkinek kell megfelelni akár olyan rajongóknak is, akik fénykorában nem is kerültek kapcsolatba a zenekarral hogy egyszerűen elképzelhetetlen bármi olyannal előrukkolni, ami legalább a többség számára érdekes lehet.
  
  A koncert ebből a szempontból még rendben is lett volna, ám amikor beléptünk a terembe, valami nagyon elkeserítő látvány fogadott: alig 100 ember didergett az A38 gyomrában, miközben a Get Up Kids tömegeknek szánt műsorát próbálta real-time alakítani a családias közönségnek. A srácok mindent beleadtak, voltak régi számok, vicces betétek, akusztikus megmozdulás, közönségénekeltetés az egész dolog nagyon jól össze volt rakva, egyedül a negyedig se telt nézőtér zavart bele a képbe. Ettől eltekintve természetesen egy zseniális koncertet láthattunk, jó volt végre élőben hallani olyan dalokat, mint a Holiday, a Ten Minutes vagy az egyik személyes kedvenc Long Goodnight, jó volt látni, ahogy a tagok élvezték a zenélést, és mindent beleadtak, még így is. Talán volt egy pillanat, mikor random feldolgozásokba kezdtek a Nirvana-tól az elvetemültebb pop dallamokig, de ha ezt egy Volt nagyszínpadon elnézzük egy világsztár zenekarnak, akkor épp a Get Up Kids-től kérnénk számon? Ugyan már.
  
  A fiúk az előzetesen beharangozottól eltérően nem a My Chemical Romance billentyűs James Dewees-szel jöttek, viszont rendkívül közvetlenek voltak, az előadás után pedig a közönség körében lógtak (így megrohamozott merchpultot is ritkán lát az ember), majd a Szimpla felé vették az irány. Habár a hírek arról szólnak, hogy ez a csapat utolsó EU-turnéja, azért remélem még láthatjuk őket szerencsésebb körülmények között, és bulizhatunk még egyet az Action & Action-re Matt Pryorral és társaival.


Kulcsszavak:
  the get up kids 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

The Get Up Kids a My Chemical Romance billentyűsével

The Get Up Kids

A The Get Up Kids és a Boris is jön Budapestre!

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
Black Veil Brides az Arénában
 kapcsolódó fotók: 

The Get Up Kids (USA) - 2011. október 12. A38
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 troldhaugen    mission: impossible 4    hungarythm    isomnium    orden organ    wings of love    rise against cover    paganfest    grain    earthsblood    zságer    we bought a zoo    d.o.c.    belmondo    the horibillies    judie jay    ossian    kollaps    gorgoroth    peter katis    filter    rise and fall    dragonforce    romanticbiodark    charrie  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!