hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. szeptember 28. szerda   16:55
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Pump Jump Fesztivál - Firkin 3. Születésnapi Bulija
2011. október 1., 21h, Gödör - Budapest

  Ugrálj! és engedd el magad! Az első alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál egyben az őrült ír zenekar, a Firkin 3. születésnapi bulija is, akik a fesztivál házigazdájaként lépnek színpadra október 1-jén a Gödör Klubban. A fesztivál célja, hogy önfeledt táncba vigyen mindenkit és feledtesse a szürke hétköznapokat, mindezt olyan zenekarokkal, akik saját stílusuk legjobbjainak számítanak. Az első Pump Jump vendégei a pécsi western-swing fenegyerekei, a Psycho Mutans, és a 20-as évek blues-ait elektronikus alapokkal és effektekkel megbolondító Mississippi Big Beat. A három banda dinamikus zenéjével és előadásmódjával számos klub és fesztivál rongylábú közönségét perdítette táncra.
  
   Fellépők:
  
  21:00 Psycho Mutans (Nagyszínpad)
  22:30 Mississippi Big Beat (Kávézó)
  23:30 Firkin (Nagyszínpad)
  
  Firkin
  
  A 3 év alatt már 7 országban turnézó Firkin zenekar közel 200 koncertet adott klub-koncertektől kezdve a nagyszabású fesztiválokon át egész estés Ír Kocsma Sókig.
  
  A zenekar sikerrel szerepelt a Sziget Fesztiválon, a Hegyalja Fesztiválon, a SZIN Fesztiválon, a Pannónia Fesztiválon, a FEZENen, a Kaláka Fesztiválon, a Savaria Karneválon, valamint számos vidéki és budapesti szabadtéri rendezvényen. Az egyik legnagyobb elismerésként 2010. június 25-én a Művészetek Palotájába kapott felkérést a zenekar egy önálló koncertshow-ra.
  
  Első lemezük Firkinful Of Beer címmel 2009 májusában jelent meg a Universal Music gondozásában és egy év alatt elérte az Aranylemezhez szükséges eladott példányszámot. A zenekart Fonogram Díjra jelölték, valamint a 2010-es Fonogram Díjátadó gálán élőben is fellépett a banda. Egy német válogatásra is felkerült a világ legjobb folk-rock zenekarai közé, a Firkinful Of Beer című nótájával, németországi és ausztriai fesztiválokon pedig már világsztárok mellett főzenekarként is szerepelt.
  
  A második nagylemez 2010. november 5-én jelent meg WHUP! címmel Az album 14 dala Ausztria egyik legjobb stúdiójában került rögzítésre. A második album megjelenését követően meghívást kaptak Kanadába, Svájcba, Németországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, valamint a hazai fesztiválokon is elengedhetetlen szereplőkké váltak.
  
  Psycho Mutans
  
  A Psycho Mutans 2003-ban alakult pécsi együttes, amely a kezdeti években Psycho Mutans From The Planet Billy néven a maitól jelentősen eltérő stílusú zenét játszott, de a zenekar 2005 őszére kinőtte magát, és megtalálta mostani hangját. 2009 szeptemberében, egy sajtóközleményben tájékoztatják közönségüket a zenekar szüneteltetéséről. 2010 júniusában a Quarton közzéteszik a hírt, hogy folytatják a stúdiómunkákat és a koncerteket. Kiadják be nem fejezett nagylemezüket 2010 őszén, melynek címe „Tango With Me” lett az előre bejelentett „Raw” helyett. A zenekar tagjai mind évtizedes zenei munkát tudhatnak maguk mögött, egymásra találásukkor sajátos hangzást hoztak létre. A zenekar nyitottságára jellemző, hogy néha csellóval, trombitával, vagy hegedűvel gazdagítják a hangzást.
  
  A rock and roll alapérzésből a rockabilly és psychobilly műfajokon keresztül a country-ig sokféle skatulyában megférnek, magukat mégis inkább western swing-ként definiálják. Számos külföldi zenekarral turnéztak együtt, a fesztiválok állandó résztvevői ma már, nem utolsósorban a Szigeten is felléptek.
  
  Mississippi Big Beat
  
  Az alkimisták a rap szlengjével, a népzenék nektárjával, a bigbeat ritmusával érkeztek, és jól összekeverték ezeket a blues kormos fazekában, amibe véletlenül beleesett egy kis varázsgomba is!
  
  Gál Csaba Boogie és Oláh Andor az együtt végigmuzsikált több mint tíz éve alatt közelebb hozta a közönség számára a blues nálunk addig még ismeretlen, fekete gyökerű alapjait, és utat nyitott számos hazai fiatal nyomukba lepő bandának, előadónak!
  
  A mostani felállás a régi zenekarban gyűjtött ismeretek és a mai kornak megfelelő, friss hangzásvilág ötvözetét hozza létre, vizuális háttérrel erősítve az összhatást! Az elektronikus zenei háttérről Máté Szabi/Secta Chameleon/ Gyúr effektek, elektromos dob, stb. hivatottak gondoskodni. A blues ősatyjaként és a műfaj megújítójaként tisztelt Robert Johnson születésének századik évfordulóját ünnepeljük ebben az évben. A Mississippi Big Beat folytatja a műfaj modernizálását, a blues alapokat elektronikus effektekkel turbózza fel, és repít az 1920-as években született nóták 2011-es hangzásvilágba! A műsoron belül Andor és Boogie a 20-as, 30-as évek dalaival indít és antologikusan építi fel műsorát az akusztikus zenétől a big beatig. A Blues Beat hazai apostolai, akik már nemzetközi vizek Nu blues irányzatának jegyzett bandájának számítanak, nagy sikert könyvelhettek el külhonban is! Ezen az estén hamarosan Angliában és Hollandiában megjelenő lemezük anyagából fognak játszani!
  
  Ugrálj, pumpálj, és főleg engedd el magad!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 turn of mind    kft    shia labaouf    black spiders    glen berger    alex somers    goodbye darjeeling    haydamaky    sziládi mónika    ocho macho    benedict cumberbatch    leprous    sabaton    ben stiller    nőnap    antillectual    török ferenc    helen mirren    hisztéria    eva under fire    indian    palya bea    doro pesch    világveleje    haw  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!