hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [program]  2011. augusztus 26. péntek   04:51
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fúzió Kert – R33- „Dörögdi Repeta” Parti
2011. Szeptember 2-3. R33 – Budapest (IX. Közvágóhíd)

  Idén a Művészetek Völgye fesztivál keretein belül került megrendezésre a taliándörögdi Óvoda kertjében a Fúzió Kert, ahol tíz napon át rengeteg izgalmas programmal találkozhattak az alternatív műfajok kedvelői. Az esemény sikereire alapozva a szervezők és a fellépők úgy döntöttek, hogy tartanak egy ráadást, amolyan repeta partit, az Óvodakert legizgalmasabb programjait két napra összesűrítve. A két napos fesztivál ezúttal Budapesten kerül megrendezésre, hogy azok is találkozhassanak a fellépőkkel, akik esetleg nem jutottak le Taliándörögdre.
  
  Az esemény bukéját adja, hogy a szervezők egy erre kifejezetten izgalmas helyszínt választottak, a Közvágóhíd területén található, nemrégiben megnyílt R33 Kulturális Egyesület kertjében és báltermében.
  Az esemény egyben egy jótékonysági rendezvény is, hogy a szervezők és a fellépők kifejezzék hálájukat Taliándörögd Önkormányzatának, és a falu lakóinak önzetlen segítségéért, a fesztivál két napján adománygyűjtést szerveznek taliándörögdi Óvoda részére. Ez alkalomból a fesztivál kiemelt vendége lesz Kajdi István, Taliándörögd Polgármestere és Szőke András, akikkel a programokat megelőzően délutánonként együtt bográcsolhatunk, így a gazdag programok mellett finom ízekre is számíthatnak az odalátogatók.
  
  A fesztivál első napján a blues, a jazz, a világzene, és az alternatív zene kapja a főszerepet.
  A sort a blues zene két megkerülhetetlen alakja, Fekete jenő és Vojnits Attila duója indítja, nevüket a közönség a Palermo Boogie Gangből, és a Zappa Emlékzenekarból már jól ismerheti.
  A jazz műfaj egyik legigéretesebb fiatal basszerosával, Tomor Barnabással folytatódik a program, aki ezúttal Trió formációjával lép színpadra, ez alkalommal a Smárton Trióból ismert kiváló jazz gitárossal, Sütő Mártonnal kiegészülve, így kétség kívül egy igazi csemegével találkozhatunk a színpadon. Az est hátralévő részében már inkább a pattogósabb, energikusabb hangvétel lesz a mérvadó, egy meglehetősen fiatal, de annál igéretesebb balkáni formációval, a Fran Palermo zenekar koncertjével egy igazán pörgős ívet kap az este. Ezt a hangulatot íveli tovább a már inkább alternatív vénával felvértezett, immár legendásnak mondható Sajnosbatár zenekar koncertje. A levezetéshez méltó képpen egy élő legendákból álló formációval, a Kettős Tamás és a Vadszamarak zenekar fellépésével zárul a koncertprogram, a bandát Kettős Tamás mellett olyan legendás nevek alkotják, mint efZámbó Öcsi Bácsi, Keszei Krisztián, vagy Pernye az R33 ősatyja.. A koncertek előtt-közben és után a Fúzió rádió, és a Tilos rádió DJ-i: Dj ER, Ezüst, GabOn, és Qtewly szolgáltatják a talpalávalót.
  
  A fesztivál második napján az alternatív zenei műfajokon belül már inkább az elektronika kapja a főszerepet, a koncerteket megelőzően a Moszkva Tér koraesti Live-Act műsorát követően azonban két különleges performansz előadással folytatódik a fesztivál programja: Árik Zsófi előadásában a 2011 Űrodüsszeia egy különös utazásra invitál minket. A performansz ezúttal egy nem mindennapi élő zenei improvizációval egészül ki: Rovar17 experimentális noise hatásaival, Dóra Attila szaxofon játékával, és Salomé Nina Sisa énekhangjával együttesen alkotják az űrutazás élményét fokozó zenei masszát, így az összhatásnak köszönhetően kétség kívül egyedülálló élményben lehet részünk.
  
  Ezzel egy időben már figyelmesek lehetünk egy három méter magas monstrum építményre, melynek vázát hatalmas fém elemek, hordók, háborús időkre emlékeztető légvédelmi szirénák, és egy V4-es Zaporosec motor alkotja: A VATAFAKA Hódmezővásárhelyről érkezik indusztriális performansszával, és készül a földdel egyenlővé tenni a Vágóhidat, melyhez három teherautónyi, több tonnás felszerelésüket egy 12 fős legénység helyez majd üzembe. Amennyiben mégis sikerül túlélnünk a két órás performansz előadások nyújtotta sokkhatásokat, kezdetét veszi a fesztivál utolsó koncertblokkja: ska, reggae csapatás a P.E.Z (Pedig Ez Zene) koncertjével a bálteremben, akiket az Óperentzia zenekar követ Natalie Dimanovskyval a mikrofon mögött - kétség kívül felfűtik a bálterem hangulatát.. ezt a hőmérsékletet fokozza, a Plastic Heaven, az együttes énekesnője Mira már számtalanszor bizonyította, hogy nincs ember a talpán, aki ellen tudna állni varázsának.
  A koncertek előtt, és közben az Audestin csapata: ER és Mr.Herb, és Piry a Fúzió rádió, Steiner a pécsi Periszkóp rádió, valamint Popec a Tilos rádió színeiben szolgáltatja a zenét.
  
  Program:
  
  Szeptember 2:
  
  - 20:00 Fekete Jenő Vojnits Attila duó
  - 21:00 Tomor Barnabás Trió feat. Sütő Márton
  - 22:30 Fran Palermo
  - 00:00 Sajnosbatár
  - 01:30 Kettős Tamás És A Vadszamarak
  - +Dj-k: Qtewly, ER, Ezüst, gabOn
  
  Szeptember 3:
  
  - 18:00: Moszkva Tér
  - 20:00 2011 Űrodüsszeia
  zene: Rovar 17 feat. Dóra Attila & Salomé Nina Sisa
  - 21:00 Vatafaka
  - 22:00 P.E.Z.
  - 23:30 Óperentzia
  - 01:00 Plastic Heaven
  - +Dj-k: ER, Mr. Herb, Steiner, Popec, Piry



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dead end    josh duhamel    twenty-eight ways to bleed    a titánok harca    reggae    arch enemy    pál utcai fiúk    musica moralia    combichrist    lendvai lilla    starset    metalcampsabaton    gallows    stimmgewalt    soilwork    story of the year    sólstafir    nightquest    julio iglesias    pogues    garry marshall    adni jó    cosmogenesis    pixies    danielle spencert  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!