hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. augusztus 8. hétfő   05:14
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Mono, Red Sparowes
2011. július 21., Budapest, A38

  A japán Mono a tavalyi év után 2011-ben is megörvendeztette az instrumentális (post) rock zene kedvelőit egy A38 hajós koncerttel. A négytagú formáció előtt a szintén instrumentális post-rock muzsikát játszó amerikai Red Sparowes lépett még fel.
  
  A Los Angeles-i zenekar korai kezdésére sajnos nem túl sok rajongó gyűlt össze a színpad előtt, ennek ellenére egy nagyon hangulatos koncertet kaptunk az öttagú bandától. A 2003-ban alakult zenekar amúgy egy projektként indult annak idején, többek között itt játszik ma is Bryant Clifford Meyer, a tavaly feloszlott Isis gitáros/énekese. A Red Sparowes eddig három nagylemezt adott ki, legutóbbi tavaly jelent meg The Fear Is Excruciating, But Therein Lies The Answer címmel. Egy órás műsoridejükben egy változatos szettet kaptunk, melyet a briliáns zenei produkció mellett a nagyon hangulatos vetítés is erősített. Felgyorsított városképek, természetből vett jelenetek, és a világűr is a részét képezte a zenével egy hullámhosszon mozgó művészi kisfilmeknek. Természetesen nem csak a látvány volt elsőrangú, az eléggé magukba fordult zenészek teljes beleéléssel játszották az instrumentális post-rock dalokat. Többször hangszert is cseréltek: Andy az egyik számot gitáron játszotta, a következőt pedig már basszusgitáron pengette. Greg a basszusgitár mellett a különleges pedal steel gitáron játszott, az Isis-ből ismert Bryant itt csak gitáron játszott, ahogy az Emma nevű hölgy is. A leglátványosabb játékot amúgy David dobos produkálta, de azért nála sem Mike Portnoy-féle látvány előadásra kell gondolni. Itt a zene és a vele összhangban látható vetítés adta a koncert lényegét, amely a remek hangzásnak is köszönhetően abszolút mértékben átjött. Egy nagyon jó fellépéssel örvendeztette meg a Red Sparowes az A38 közönségét, szívesen látjuk őket máskor is!
  
  A japán Mono tavaly februárban a Pozvakowski-val együtt lépett fel az A38-on, és úgy látszik, akkor nagyjából mindenki megtekintette a bandát, aki kíváncsi volt rá. Most ugyanis jóval szerényebb nézőszám gyűlt össze az instrumentális rock zene távol-keleti sztárjaira. Természetesen a maguknak való művészeket nem zavarta meg ez a tény, ugyanúgy teljes beleéléssel prezentálták a kifejtős nótáikat. A hangzás most is a helyén volt, ahogy a szettben sem érkezett túl sok meglepetés. A 2009-es Hymn To The Immortal Wind képezte a műsor gerincét, méltóságteljesen hömpölyögtek az olyan katarzisba torkolló szerzemények, mint az Ashes In The Snow, a Follow The Map, a Burial At Sea és a Pure As Snow (Trails Of The Winter Storm). A régebbi albumokat a Sabbath, a Halo, a Moonlight és a Halcyon (Beautiful Days) képviselték. Tamaka Kunishi basszusgitáros és szintis hölgy kivételével ezúttal is széken ülve játszott a zenekar. Takaakira Goto gitáros most is bemutatta a foggal való gitártépést, ahogy teljesen átadta magát a zenefolyam érzelmi hullámvasútjában nekilóduló zuhanásnak. A kevesebb rajongó ezúttal nagyobb csendben tudta feldolgozni a zenét, mint tavaly, de nekem annyira nem jött át a produkció. A végére már kicsit unalomba fulladtak számomra a nóták, talán mert másodjára nem tudott akkora katarzist nyújtani a nagyon hasonló setlistből felépülő bő egy órás koncert. Az utolsó számot követően gyorsan levonultak a színpadról az introvertált zenészek, és sajnos a kérlelő taps ellenére sem jöttek vissza ráadásra.
  
  A szerény nézőszám ellenére egy kiváló koncertestnek lehettünk részesei, a Red Sparowes magyarországi bemutatkozása különösen meggyőzőre sikerült. A Mono koncertje is rendben volt, de az amerikai zenekar fellépése nekem jobban tetszett. Az utóbbi időben elég sok nívós post-rock közeli koncertesemény zajlik fővárosunkban, amelyeken reméljük a rajongók is egyre nagyobb számban fognak megjelenni.


Kulcsszavak:
  mono     red sparowes 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Mono weboldala

A Red Sparowes weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó előadók: 

Trottel Monodream

 kapcsolódó cikkek: 

A Skinny Puppy, az ipari zene monolitja befejezi pályafutását

Korhű ruhák, életképek, izgalmas csatajelenetek a Monostori erődben

Los Angeles-i progresszív sludge trió BEHOLD! THE MONOLITH elkészített legújabb ´Psychlopean Dread´ klipjét

Az Imonolith új kislemezén a Meshuggah legenda Jens Kidman

Wasuremono új kislemeze Fill Your Lungs
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kapcsolódó fotók: 

Mono (J) - 2011. július 21. A38

Red Sparowes (USA) - 2011. július 21. A38
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dornenreich    árvíz    xplode    night is the new day    bridge to solace    jávorszky    foamo    budapest bár    sunrise avenue    aetarnam    twiggy ramirez    like a storm    évértékelő    everwood    tatum    untsoppable    charlie    in flames    lizzy borden    dirty dogs    tri state corner    rock beach    imák    pater sparrow    jennifer aniston  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!