hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2011. augusztus 4. csütörtök   04:47
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Mediterrán szindizájn és a Harlemi R’n’b királynő Szegeden
2011. augusztus 24-28. Szeged

  Augusztus 24-től hivatásos és hobbidizájnerekkel, divattervezőkkel telik meg a szegedi Tisza part: mindenki aki Magyarországon szab, varr, szögel, forraszt, olvaszt, formáz és fest, ezen a napon az Újszegedi Partfürdőn mutatja meg mire képes. A forma- és divattervezők ifjú generációjának legkreatívabbjai a Kelis, Diana King, a Simple Plan és Danko Jones zenei aláfestésével demózzák, mi a holnap fenntartható divatja. A SZIN két új programhelyszínével, a SZINdizájn Parttal és a Zöldplaccal augusztus utolsó hetében Szeged az ország mediterrán zöld fővárosává változik.
  
  SZINdizájn Part és Zöldplacc augusztus 24-én ezzel a két új zöld programhelyszínnel nyit a SZIN, ahol a fesztiválozók azt is megtapasztalhatják, hogy a zöld nem csak menő, de kreatív is. A SZIN egyik legnagyobb zöld dobása a SZINdizájn Divatbemutató lesz augusztus 26-án, pénteken, amelyen kezdő- és nem kezdő divattervezők, profi- és hobbidizájnerek mutathatják be zöld kollekciójukat. A SZIN-en a fesztiválozók a saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy egy repapír estélyi ruha lehet szexi, hogy a parafadugóból készült kiegészítők nem csak a fesztiváldivatot színesítik, de a SZIN után is hordható darabok, és hogy a sörös doboz azután is használható, hogy kiürült, sőt, fülbevalóként szép is. A dobozokból készült ékszerek és fejdíszek elkészítésében az Alkotócsoport iparművészei segítenek. A SZIN-esek idén talán azt is megtudhatják, mit rejt az újrahasznosított műanyagból készült utazó táska. A SZINdizáj Divatbemutatón felvonultatott kollekcióiknak csupán egyetlen feltételnek kell megfelelniük: minden darab abszolút természetes vagy újrahasznosított anyagból készül. Zöld terveikkel nem csupán profi divattervezők, de amatőrök is jelentkezhetnek, ha augusztus 24-ig elkészítik a legalább 3 darabos SZINdizájn kollekciójukat. A jelentkezés módjáról és a részletekről a www.szin.org zöld oldal menüpontjára kattintva mindent megtudhatsz. A divatbemutatóval persze nem érnek véget a zöld programok, hiszen a SZINdizájn show után a tervezőkkel, iparművészekkel közös workshopon bárki készíthet egyszerűbb zöld dizájn cuccokat.
  
  A fesztiválozók zöld vágyaikat a divatbemutatón túl is kiélhetik, hiszen a rendezvényen az öko-és civil ötleteknek és aktivitásoknak terepet adó Zöldplaccon kiderül, hogy az ökotudatosság nem csak izgalmas, de szórakoztató is lehet. A WWF Magyarország mi mással is érkezhetne a szegedi Tisza-partra, mint a Vizes Turnéjával, és a SZINesek talán még a vízlábnyom rejtélyét is megfejtik. Akit nem csak a víz vonz az Újszegedi Partfürdőre, de az állatokkal is barátságban van, annak pedig érdemes benéznie a Tappancs Állatvédőkhöz.
  
  A szindizájntól SZIN színpadig
  
  Persze nem csak a SZINdizájnerek, de Diana King, a legjobb zenei irányzatokat ötvöző fúziós reggae műfaj megteremtője is átteszi zenei királyságának székhelyét augusztus végén Szegedre. Az uralkodásban osztozik vele a világzenét mesteri fokon művelő N.O.H.A., amely nagy zenekarral érkezik a SZINre. Osztrák földről hoz orosz skat a Russkaja, és új albumával jön a kanadai punk pop egyeduralkodó, a Simple Plan, Kelis, a harlemi RnB királynő pedig élőben kever ütős turmixot a fesztiválozóknak. Új dalokkal felszerelkezve érkezik a Danko Jones, a kanadai banda, amely tizenöt éve zúz a világban tökös rockzenéjével. A napközben zajló zöld és vizes programok után a szegedi esték bulifelelőse lesz még nép- és világzenével a Kerekes Band, a Besh o droM, a Csík Zenekar és a Szabó Balázs Band is. Pörgős szövegek és masszív hip-hop több pakkban érkezik a SZINre: Akkezdet Phiai, a Hősök, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, továbbá Ganxta Zolee és a Kartell is belekapaszkodnak a mikrofonba.
  
  Gitárzenéből sem lesz hiány idén Szegeden: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gang-en és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudé-ig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Belga és a 30Y sem marad ki.
  
  Színpadra lép Szegeden a hazai élvonal is: a Fonogram-díjas Bin-Jip, Harcsa Veronikával az élen eklektikus, electros, kísérletező nu-jazzt, a Carbonfools a rock és az elektronika tökéletes balanszán túl Fehér Balázs ellenállhatatlan sármját is hozza. A napfényről az Anima Sound System gondoskodik, a zúzásról a Road és a Blind Myself. A Copy Con lüktetésére együtt dobban majd a SZINesek szíve, és óriási bulit csinál az Irie Maffia és a csíkszeredai Tündérground is.
  
  Lazítani a kézenfekvő napozáson túl nevetéssel is lehet majd a Szegedi Ifjúsági Napokon, erről a stand up comedy élvonalából Badár Sándor, Beliczai Balázs, Dombóvári István, és a Szomszéd néni Produkciós Iroda gondoskodik.
  
  A SZIN-ről:
  
  A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 michel gondry    william hurt    favreau    együtt az ég alatt    gorezone    kulturális intézmény    kaltenecker    pigs might fly    locust on the saddle    spirits    heaven shall burn    novarock 2012    utcazene fesztivál    the legend of the guardians    the all-american rejects    debustrol    endgame    helloween    the ting tings    bereményi géza    silenus     hugh grant    ivan & the parazol    szenteleki gábor    namtar  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!