hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2011. augusztus 3. szerda   05:41
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Extrémsportokkal fesztiválozhatnak a fiatalok a Hajdúk Fővárosában
2011. augusztus 4-7. Hajdúböszörmény

  Augusztus első hétvégéjén a nyári könnyűzenei fesztiválok sorában üde színfoltként emelkedik ki az első hajdúböszörményi KEXX Fesztivál, mely a zenei programok mellett extrém sportokkal is csábítja az érdeklődőket. A KEXX a szokásos zenei fesztiválokon túl látványos, profi és minőségi extrém sportversenyekkel is szórakoztatja majd a jelenlévőket.
  
  A hétvégén - augusztus 4- 7. között - megrendezésre kerülő fesztivál egyik legfontosabb célkitűzése, hogy igényes és szervezett teret adjon a hazánkban is népszerű extrémsportoknak, a köréjük szerveződő szubkultúrának, illetve népszerűsítse az ezekhez kötődő street-életérzést. A háromnapos rendezvény ideje alatt BMX- és gördeszka-versenyeket szerveznek, graffitiseknek nyújtanak alkotási lehetőséget, mindezt a hazai rap, drum n bass, elekctro, HC, hiphop, minimal, reggea stílusban alkotó előadók és dj-k zenei aláfestésével. Az ötletgazdák e fesztivál keretein belül szeretnének lehetőséget teremteni arra, hogy találkozhassanak az ország különböző pontjain élő extrém sportolók, az extrémsportok köré csoportosuló piaci szereplők és az utcai stílusok rajongói. „Olyan fesztivált akartunk csinálni, ami egyedülálló a régióban, mégis egy viszonylag széles kört megmozgat, hiszen ez „az utcán nőttünk fel”-életérzés egyre többeket jellemez. Szeretnénk egy követhető, egészséges irányt mutatni a fiataloknak, hogy ne csak az elkallódás legyen számukra az egyetlen alternatíva”- mondta el Tóth Zsigmond, az esemény szervezőbizottságának egyik tagja.
  
  A háromnapos fesztivál most csütörtökön, augusztus 4-én, nulladik nappal indít, amikor is a bulié és a bemelegítésé lesz a főszerep. A fesztivál első napján kezdődnek meg az amatőr és profi kategóriában is megrendezésre kerülő sportversenyek elődöntői. A profi kategóriában 20 meghívott magyar profi extrémsportoló emeli a versenyek színvonalát. A fesztivál záró napján a versenyek döntői mellett rendezik meg az In Flames Graffiti Jam-et is a közeli MÁV-állomás területén, ahol a legjobb magyar graffitisek mutatják be művészetüket. Léteznek már az országban extrémsportokkal foglalkozó más versenyek, rendezvények is; a KEXX Fesztivál abban különleges, hogy a sportágak legkiemelkedőbb teljesítményű tagjait vonultatja föl. Mivel ez nem csak egy sportverseny, hanem buli is, biztosak vagyunk abban, hogy egyfajta laza fórumot is nyújtunk az eszmecserékhez, technikák finomításához, sőt egyeseknek akár céljaik könnyebb eléréséhez jegyezte meg a szervező.
  
  Az extrémsport versenyeken kívül az estéket három színpadon a drum n bass, elekctro, HC, hiphop, minimal, reggea stílusokban a műfajok legnagyobb magyar előadói teszik élvezetessé. A teljesség igénye nélkül fellép többek között a Hősök, az Irie Maffia, Busa, Siskafinuccsi, a Punnany Massif, a Till we drop, a The Idoru, a TMX, a We plants are happy plants, Dj Palotai és még sokan mások.
  
  A programokat két helyszínen, a Fürdőkertben és a városi skate parkban rendezik meg. További információ és részletes programok a KEXX oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 banco de gaia    Ízek     halle berry    the idoru    közért noise    mentor    veszprém    jack és jill    hangmás    saint vitus    krist novoselic    marco mendoza trio    sleep token    prophets of rage    obsidian kingdom    white wizzard    james sullivan    wind rose    qotsa    demjén ferenc    battle beast    winters bane    nyomorultak    omnium gatherum    osonó poszáták  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!