hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
film [film]  2011. július 21. csütörtök   06:20
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Harry Potter minden bevételi rekordot megdöntött
InterCom

  A legsikeresebb magyarországi premier
  
  A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. rész nyitóhétvégéje után történelmet írt. Magyarországon a minden idők legnagyobb premiernapi bevételeket tartalmazó filmek listáján az első helyre lépett 67 067 935 Ft bevétellel, megelőzve ezzel a toplista élén álló Harry Potter és a Félvér herceg 65 466 810 Ft-os eredményét, valamint a Harry Potter és a Főnix rendjét, ami ezzel a harmadik helyre került (61 057 195 Ft). A filmre 52 352 néző váltott jegyet már az első nap, július 15-én, hogy 40 moziban, 3D változatban is, valamint az IMAX moziban megtekintse Harry Potter utolsó kalandját.
  
  A David Yates rendezte záró epizód hazánkban a minden idők legnagyobb 3 napos nyitó hétvége bevételeit tartalmazó filmek listáján is átvette az első helyet 178 136 360 Ft bevétellel maga mögé utasítva a több mint 6 éve rekordtartó Star Wars III A Sith-ek bosszúja (177 160 234 Ft) című filmet, és az eddig második helyen álló a Harry Potter és a tűz serlegét (155 242 369 Ft).
  
  A hét filmre az elmúlt tíz évben 4 382 000 néző váltott jegyet, ami több mint 3,7 milliárd Ft bevételt eredményezett. A minden idők legnagyobb hazai bevételeit tartalmazó filmek Top 20-as listáján a Harry Potter-filmek 5 epizódja található: 4. a 2001 decemberében bemutatott első rész, a Harry Potter és a bölcsek köve, az 14. a Harry Potter és a Főnix rendje, a 15. a Harry Potter és a tűz serlege, a 17. Harry Potter és Félvér herceg, és a 19. a Harry Potter és a titkok kamrája.
  
  A filmet gyártó Warner Bros. Pictures az USA-ban 4380 moziteremben egyszerre kezdte vetíteni a filmet július 15-én - soha ilyen széleskörű premier nem volt még -, ezek közül több mint 3000 helyen 3D-ben tekinthették meg a rajongók Harry Potter és Voldemort utolsó látványos összecsapását, és a szintén rekord számú 247 IMAX-mozi is a Daniel Radcliffe, Emma Watson, és Rupert Grint főszereplésével készült filmet vetítette.
  
  Minden idők legsikeresebb filmsorozatának fináléja az egész világon újraírja a rekordok listáját: ez minden idők legsikeresebb premierje
  
  
  A beérkező adatok alapján a Warner Bros. Pictures közzétette a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész első hétvégéjének eredményeit. A filmre az egész világon 476 millió dollárért váltottak jegyet, és ezzel az USA és a világ rekordlisátján is elfoglalta az első helyet. Soha, egy filmnek sem volt még ilyen sikeres premierhétvégéje sem az Egyesült Államokban, sem a világ összes mozijának összesített eredménye szerint tette közzé a hírt Dan Fellman, a Warner Bros. Pictures belföldi forgalmazásának elnöke és Veronika Kwan-Rubinek a nemzetközi forgalmazás vezetője.
  
  Az USA-ban 168,5 millió dollárért vásároltak jegyet a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részre, amely nemcsak a Harry Potter-filmek legerősebb nyitóhétvégéje, hanem minden idők legsikeresebb premierhétvégéjét is jelenti, beleértve az ünnepi hétvégéket is. De megdőlt az első napi rekord is: a film csak július 15-én, pénteken már 92,1 millió dollárt gyűjtött az amerikai mozipénztárakban.
  
  Az USA-n kívül 59 országban tartottak ugyanazon a napon, július 15-én Harry Potter-premiert, és a nemzetközi eredmény is elnyerte a legsikeresebb premierhétvége címet 307 millió dollár bevétellel. Új rekord dőlt meg az Egyesült Királyságban (36,6 millió dollár) és Ausztráliában (26,7 millió dollár), de mindenütt másutt is fantasztikus sikerek születtek: Németországban 25,7 millió, Franciaországban 23,9 millió és Japánban 21,5 millió dollár volt a hétvégi bevétel.
  
  Az IMAX-mozikban is rekord született: a nemzetközileg 23,5 millió dolláros, ezen belül az USA-ban 15,5 millió dolláros az IMAX-történet legjobb első hétvégéje.
  
  A film már az első vetítése előtt rekordot döntött: soha ilyen sok jegyet nem vásároltak még mozinézők elővételben ez persze már péntek előtt jelezte, hogy a hétvégén rekordok fognak megdőlni. Az éjféli vetítések iránti érdeklődés még az előzetes, felfokozott várakozásokat is meghaladta: csak péntek hajnalban, egyedül az USA-ban 43,5 millió dollár volt a jegybevétel.


Kulcsszavak:
  harry potter 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

A mozikban is visszavár a Varázsvilág - Harry Potter filmek

Harry Potter 20. évforduló: visszatérés Roxfortba Januárban

Harry Pottert és Nick Cave-et is lekörözte a BFZ

Potter: már a bemutató előtt bajnok

Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész: a finálé elkezdődött

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
Elindult a nevezés a 2024-es Magyar Mozgókép Díjra
A Sergio Leone filmhét
Gyűrűk Ura hétvégével kezdi 2024-et a Lurdy Mozi!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kaltenbach open air    gogol bordello    fish!    gogol bordello    thom yorke    death valley screamers    lugosi lászló    mole listenig pearls    hegyalja 2012    képregény    imperial age    the dark knight rises    engel    mission: impossible    human error    set your goals    eric bana    paganfest    opera-rock show    exodus    foster the people    hisztéria    nina hagen    volt 2012    cult of grace  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!