hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. július 13. szerda   06:00
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Black Label Society, Archer
2011. június 29., Budapest, Petőfi Csarnok

  Zakk Wylde zenekara 6 éve már egyszer fellépett volna hazánkban, a szintén a Petőfi Csarnokba tervezett buli azonban akkor technikai problémákra hivatkozva elmaradt. Idén nyárig kellett várni arra, hogy az Ozzy gitárosaként befutott, kanadai favágóra emlékeztető figura végre budapesti színpadon zenéljen. Kisebb probléma most is felmerült, amikor a turné alatt hangszálgyulladást kapott Zakk, de gyors felgyógyulását követően szerencsére ezúttal nem hiúsult meg a magyar Black Label Society koncert.
  
  Az előzenekar szerepét a kaliforniai Archer töltötte be, de valljuk be, a Petőfi Csarnokot megtöltő közönség Zakk-re volt kíváncsi, nem egy fiatalokból álló erőtlen hard rock/heavy metal formációra. A basszusszólóval kezdő trió egyébként elég ripacs módon adta elő magát, tehát a sablonos, rövidtávon unalomba fulladó nóták mellett a szimpátiára sem lehetett alapozni a koncertjüket. A Ferret nevű dobos által prezentált abszolút felesleges dobszóló pedig tovább rombolta az amúgy is erőteljesen megkérdőjelezhető élvezeti értékkel bíró fellépést. Ami pozitívum, hogy szerencsére nem tartózkodtak fél óránál többet a színpadon.
  
  Jó hosszú átszerelés (és a meleg, levegőtlen teremben izzadás) után kezdett bele műsorába a Black Label Society. Az 1998 óta működtetett, délies ízekkel megáldott metal banda tavaly adta ki nyolcadik nagylemezét Order Of The Black címmel, mely albumok mindegyike minőségi, magas tesztoszteron szinttel ellátott muzsikát tartalmaz (az idei akusztikus átirat-lemezt inkább ne említsük). Az Ozzy gitárosaként ismertté váló Zakk ugyan 2009-ben kikerült a mindenható Osbourne mester bandájából, de ez láthatóan nem vágta a földhöz a szőrös-szakállas redneck gitár virtuózt. Ezen az estén is teljes intenzitással csaptak bele a Crazy Horse-ba, melyet indián fejdíszben játszott végig a zenekarvezető Zakk. A hangszerek erőteljesen dörrentek meg (különösen a gitárok), de Zakk éneke az elején nagyon halk volt, és később is csak az éppen elfogadható szintre erősödött. A szinte minden dalban szólózó mesteren kívül a többi tag is kivette a részét a mulatságból, egy teljesen egységes zenekar képét mutatta a fellépés (beleértve a tagok láncos, szőrös fizimiskáját is). Nick Catanese egyenrangú félként gitározta végig a bulit, ő is többször előrejött hergelni a népet, de John DeServio basszer és az újonnan csatlakozott Mike Froedge dobos is kitett magáért. Persze a legtöbb szem a több nótánál is gitárt váltó Zakk-re szegeződött, aki egy zongorás nótával (Darkest Days) és egy jó hosszú gitárszólóval is színesítette a programot. Utóbbira mondjuk egyáltalán nem volt szükség, a több mint 7 percesre nyújtott gitárnyüvés elég koncepció nélküli virgázásnak tűnt, és már a második percében unalmas volt hallgatni. Ehelyett belefért volna több rendes nóta az amúgy jól összeválogatott setlistbe. A 14 dalból (plusz gitárszólóból) álló jó 80 perces fellépésen az Order Of The Black-ről hallhattuk a Crazy Horse-on és a Darkest Days-en kívül még az Overlord-ot, a Parade Of The Dead-et és a Godspeed Hellbound-ot. A Shot To Hell-t a Concrete Jungle képviselte, az egyik legjobb lemezükként számon tartott Mafia-ról pedig a nézők közé hajított felfújt labdákkal dobálózós Fire It Up és a Suicide Messiah hangzottak el. A The Blessed Hellride-ot a címadón kívül a Funeral Bell-el és a koncertet záró Stillborn-al idézték meg, az 1919 Eternal-ról a Bleed For Me-t és a Demise Of Sanity-t hallhattuk, míg a Sonic Brew debütlemezről a Born To Lose-t játszották el. A közönség láthatóan nagyon élvezte a bulit, a fejrázás mellett néhányan moshpitbe is vetették magukat. A Black Label Society egy feszes, energikus metal bulit adott, és láthatóan a nemrég vérrögök miatt komoly egészségügyi problémákkal küzdő Zakk is jó formában volt zenésztársaival egyetemben.
  
  Egy igazi szőrös tökű metal bulit adott a Black Label Society a Petőfi Csarnokban, gyakorlatilag minden néző elégedett lehetett a banda első magyarországi fellépésével. Bánhatja, aki kihagyta az eseményt, de reméljük, hogy láthatjuk még honi színpadon a karizmatikus gitárost.


Kulcsszavak:
  black label society     archer 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Black Label Society weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Pecsa Music Hall - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Concerto Music

 kapcsolódó cikkek: 

Black Label Society: hallgass meg egy új számot!

Black Label Society: 30 dalt írtak meg a következő albumra

Unleash the Archers, Striker, Northtale a Barba Negra klubban

Black Label Society: rövidesen új album várható

Unleash The Archers: új klip az augusztus végi nagylemezről
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Black Label Society - Zakk Wylde (USA) - 2011. június 29. Petőfi Csarnok

Archer - 2011. június 29. Petőfi Csarnok
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 arsis    war is the answer    mitch tucker    totálkár    kaltenecker    feltbeats    vanessa hudgens    neck sprain    rock the boat    mike watt    rise against cover    une misére    christina applegate    agentea    backbeet    daniel radcliffe    ac/dc    attack attack    aetherius obscuritas    full of hate    crushing caspars    hammer concerts    ingrowing    amerikai pite    monolith  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!