hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2011. július 7. csütörtök   06:53
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Teltház VOLT és örömünnep
Nagy siker lett a 19. VOLT fesztivál

  A 19. VOLT Fesztivál beírta magát a fesztiválok nagykönyvébe: az Európai Unió Magyar Elnökségének záróbuliján 102 ezren vettek részt Sopronban, s a zárónapon harmincezren voltak, így az esti órákban már kikerült a bejáratra a teltház felirat.
  
  A fesztiválok nagykönyvébe ismét vastag betűvel írta be magát a VOLT, hiszen soha ennyien nem vettek részt korábban a négynapos rendezvényen. Az sem fordult még elő, hogy a kiadható bérletek az első este elfogytak volna, idén azonban a fesztivál első napján már nem lehetett bérletet venni, s a záró estén pedig ki kellett tenni a teltház táblát, hiszen harmincezren buliztak a rendezvényen tudtuk meg Lobenwein Norbert főszervezőtől.
  
  Köztársasági elnök sem járt korábban hasonló fesztiválon. Schmitt Pál abból az alkalomból érkezett Sopronba, hogy a VOLT volt Magyarország uniós elnőkségének hivatalos záróbulija. Csütörtökön Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó is részt vett a fesztiválon barátai körében. Ő a VOLT szervezői csapatában nyári gyakorlatát töltő Ráhel lányát és másik két, VOLTozó gyermekét látogatta meg.
  
  A visszatérő fesztiválozók örömmel állapították meg, hogy megújult a VOLT: a korábbinál szebb, színesebb, komfortosabb lett az esemény, ahol a szórakozás mellett az Új Széchenyi Terv sátrában számos előadás és kerekasztal-beszélgetés zajlott, és rekordott döntöttek a véradók is: 500 sikeres véradás történt négy nap alatt.
  
  A koncertek között a legnagyobb siker Moby, a Sum41, a Pendulum és a My Chemical Romance mellett - kétségtelenül a Thirty Seconds to Mars nevéhez fűződik. 30 ezren voltak aznap a fesztiválon és nagy ováció fogadta Letoék zenekarát. A nagy érdeklődést látva a Sziget szervezői úgy gondolták, meghívják a zenekart, betöltendő Amy Winehouse megüresedett helyét, a Sziget Nagyszínpadára. Mint ismeretes, Amy öt héttel a Sziget előtt döntött úgy, hogy lemondja összes európai, így a szigetes koncertjét is, ezzel jelentősen megnehezítve a fesztivál szervezőinek életét, hisz a pótlás ilyenkor már nagyon esélytelennek tűnt. A Thirty Seconds to Mars tagjai örömmel mondtak igent a szervezők felkérésére, hozzátéve, hogy nagyon szerették a tavalyi szigetes koncertjüket és szerettek is volna még visszatértni.
  A VOLT szervezői a Sopron, a Csillagok Városa projekt kapcsán EfZámbó István egyedi, közterületi alkotásait, 1-1 széket ajándékoztak jelképesen négy világsztárnak. Moby saját kezüleg díszítette fel a saját székét, amely a közeljövőben Sopron közterületén kerül kiállításra mondta Fülöp Zoltán a fesztivál társalapítója.
  
  Hét év után újra kiosztották a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat. A VOLT Fesztivál szervezői, a kösz.hu VETTED? KÖSZ! kampányához kapcsolódóan hívták újra életre a VOLTfoliót, mely keretében a neves szakemberekből álló kuratórium és egy széleskörű szakmai szavazás által kiválasztott listából a közönség szavazta meg a legjobbnak vélt médiumokat, a legkedveltebb médiaszemélyiségeket. A számos kategóriadíj mellett a szakmai kuratórium döntése alapján életműdíjat is kiadtak, melyet Ligeti Nagy Tamás kapott. A gálát vasárnap este 10:50-től az m1-en az Aranyfeszt című műsorban mutatják be.
  
  Sikerrel debütált a VOLTon a Sziget Szervezőiroda rendezvényeinek új fizetőeszköze, a Fesztiválkártya is. A készpénzmentes szolgáltatás a látogatók és az árusok elismerését egyaránt kivívta. A Metapay által nyújtott fizetési megoldás a világban is egyedülálló, hiszen ilyen jellegű szolgáltatást korábban csak bankok, kártyatársaságok és épített környezetben működő szolgáltatók tudtak nyújtani.


Kulcsszavak:
  volt 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT Fesztivál

 kapcsolódó cikkek: 

Énekes és doboscsere a Mobilmániában - volt Pokolgép és Ossian zenészekkel erősítenek

Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar

Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás

A nap, amikor mindenki eggyel keményebb lesz, mint tegnap volt… Megjelent a The Final Spark címet kapott új MWS nagylemez

„Volt benne szép is” – Szellem albumpremier
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése
Lépj be a Biodómba, a fények varázslatos világába!
Nemzetközi hírű kórussal indul a Pannonhalmi Főapátság Nagyböjti koncertsorozata a 800 éves bazilikában
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 devin townsend    tintin kalandjai    jet    kells    pearl jam    ghymes    incantation    velvet underground    falco    chris hemsworth    uma thurman    from afar    buried in verona    adam sandler    joey jordison    radio panic    imperfect harmonies    wattican punk ballet    autumn    musica moralia    never say die    over promises    sarke    the crown    kaptár  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!