hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. július 7. csütörtök   08:50
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Corrosion Of Conformity, Chief Rebel Angel, Crippled Fox
2011. június 28., Budapest, Dürer Kert

  Június utolsó hetének első fele zsúfolt koncertkínálatot hozott magával, amelynek második állomása a keddi Corrosion Of Conformity fellépés volt. Az 1982-ben alakult banda pár éves szünet után a kezdeti idők hardcore/crossover lemezeit megalkotó felállással indult újra, így sajnos a koncerten nélkülöznünk kellett a Down-ban pengető Pepper Keenan-t.
  
  Az amerikaiak előtt két hazai csapat melegítette be a Dürer Kert kistermének (viszonylag szerény számú) közönségét. A budapesti Crippled Fox lépett elsőként színpadra, és a 2008-ban alakult kvartett elég nagy intenzitással vetette bele magát a rövid hardcore/thrash nóták előadásába. Sajnos a gyenge hangzás és az alig pár lézengő néző is nehezítette a koncert élvezhetőségét, valamint az egyszerű és sablonos témákból felépülő szösszenetek sem a minőség csúcsait ostromolták. A pocakos frontember és a hangszeres szekció láthatóan jól érezte magát a színpadon, de a nézőket nem hiszem, hogy megnyerte az elég erőtlenre sikerült produkció.
  
  A szintén budapesti Chief Rebel Angel már jóval nagyobb érdeklődés közepette csapott bele death and roll muzsikájába. Az utoljára 2007-ben lemezzel jelentkező (Death Rock City) csapat feszesen zúzta el fél órás programját, a továbbra sem túl jó hangzás ellenére nagyon egyben volt zeneileg a Felföldi Péter, Kiss Barnabás, Pándi Balázs alkotta banda. Péter agresszív vokáljaiból sajnos nem sok hallatszódott, de a súroló riffek és az intenzív dobtémák átjöttek a színpadról szóló muzsikából. Reméljük, ismét lendületbe jön a csapat a hosszabb pihenő után, és egy újabb gyilkos lemezt tesznek majd le az asztalra.
  
  A Corrosion Of Conformity most debütált hazánkban, méghozzá külön ínyencségként (másnak éppen bosszúságként) az eredeti trió alkotta felállásban. Ennek megfelelően a legsikeresebb Pepper Keenan-es korszak remekbe szabott stoner alapvetései nem képezték a program részét, a 40-es éveiket taposó figurák a második album agresszív és velős HC/crossover dalaira helyezték a hangsúlyt. Bár jómagam a Deliverance és a Wiseblood lemezekre esküszöm, élőben abszolút megnyerőek voltak a korai COC zsengék is. Ebben óriási szerepe volt a rendkívül szimpatikus zenészeknek, a végig széles vigyorral zajló örömzenélésnek, és a Dürer Kert kisterméhez képest meglepően jól megdörrenő hangzásnak. Woody Weatherman óriási átéléssel pengette az ősi riffeket, a zilált hajléktalanra emlékeztető Mike Dean is élvezettel röfögtette basszusgitárját és tolta a zúzós számokhoz illő minimál vokálokat. A bőröket püfölő Reed Mullin is élvezte a játékot, és sokszor segített be az énektémákba Mike-nak. A jó egy órás, 15 számos dallista a korai éra híveit bizonyosan kielégítette. Az 1985-ös Animosity-ról a címadón és az Intervention-ön kívül mindegyik számot eltolták, az Eye For An Eye-ról pedig a Poison Planet csendült fel. A koncertet a Technocracy kislemez címadójával zárták, sőt a buli közepén még a Vote With A Bullet című örökbecsű nótát is megvillantották a Blind albumról. A kistermet majd megtöltő közönség lelkesen fogadta a zenekart, a közvetlen, laza hangulatúvá kerekedett buli első soraiban néhányan rendesen be is mozdultak a nótákra.
  
  A COC ős-triója egy nagyszerű koncertet adott a számomra nem igazán kultivált zenei anyag ellenére is; a vidám, közvetlen hangulat csak úgy sütött az igazi örömzenélést adó fellépésből. Egy spanyol fesztiválon már egy dal erejéig Pepper mester is csatlakozott a többiekhez, így lehet reménykedni a teljes felállás összejöttében. Mert úgy lesz igazi a COC koncert, ha széles vigyorral lehet léggitározni az Albatross zsíros riffjeire.


Kulcsszavak:
  corrosion of conformity     chief rebel angel     crippled fox 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Corrosion Of Conformity weboldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

D.R.I. + Crippled Fox az Instant-ban

Meghallgatható a Crippled Fox új albuma

Brutal Assault 2012

Brutal Assault 2012 - újabb hírek

Brutal Assault 2012 - további hat banda
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Corrosion Of Conformity (USA) - 2011. június 28. Dürer kert

Chief Rebel Angel - 2011. június 28. Dürer kert

Crippled Fox - 2011. június 28. Dürer kert
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 milla jovovich    walking with strangers    buried in verona    kaszás géza    star trek 2    vexilium    prophets of rage    ugly kid joe    zoolander    kraanium    gyár fesztivál    johnny depp    the heartless aisha    henry homesweet    agregator    magna cum laude    apey    salma hayek    lord of the lost    chronology    kampfar    six feet under    good charlotte    subways    comeback kid  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!