hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2011. július 6. szerda   10:01
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Fúziós Királyság a SZIN-en
2011. augusztus 24- 28. Szeged

  Az RnB, a reggae, a pop és a dancehall hullámai fonódnak egybe és sodorják majd magukkal a fesztiválozókat a Tisza partján: Diana King, a legjobb zenei irányzatokat ötvöző fúziós reggae műfaj megteremtője teszi át zenei királyságának székhelyét Szegedre. Az uralkodásban osztoznak vele a legjobb magyar bandák is, elektrot a NEO, pop-rockot a Zanzibár hoz, zenél a Magashegyi Underground, és újra fesztiválszínpadon áll Barabás Lőrinc. A négynapos szegedi bulira bérletet váltani vasárnapig éri meg a legjobban.
  
  Évekkel ezelőtt egy jós, úgy, hogy semmit nem tudott róla, még a nevét sem, azt jövendölte Diana Kingnek, hogy sikeres lesz, nevét pedig, akár Diana Rossét, az egész világ ismerni fogja. Bár az énekesnő akkor még szkeptikus volt, a híres pályatárshoz való hasonlítás megérintette. A jóslat bevált, Diana azóta szinte szárnyakat kapott ezeket hátára is tetováltatta, hiszen úgy érzi, a zene mindig magasan a föld felett, a csillagok közt tartja. Négy nagylemez legjobbjaival, és olyan slágerekkel, mint az I say a little prayer vagy a Shy guy érkezik a SZIN-re a jamaikai születésű énekesnő.
  
  Kisebb kihagyás után újra fesztiválközönségnek zenél a virtuóz Barabás Lőrinc, aki a Vasvári Pál Soul Six Banddel érkezik a SZIN-re. A Metróhuzat erejével csap le a fesztiválozókra a Magashegyi Underground, elektro-etno-felelős a Zuboly lesz, és jön az Ocho Macho és a Leander is.
  
  A pasik többszörösen is jól járnak a fesztiválon: nem csak a zene, de a mindig tökéletes outfitben és mindig hibátlanul szintiző Enikő látványa is pörgeti majd őket a NEO fellépésén, vad szőkeség söpör végig a színpadon az Anna and the Barbies koncertjén, és persze a bulizók közt sem árt majd körülnézni, hiszen a SZIN-en mindig nyüzsögnek a jó csajok.
  
  A lányok sem csak a fesztiválozó felhozatalban gyönyörködhetnek, a színpadokon a zenén túl nekik is lesz sok látnivaló a SZIN-en. A Roy és Ádám trió gitárosától a Heaven Street Seven Krisztiánján, a Supernem Papp Szabiján át a The Idoru ellenálhatatlan dobosáig elég erős a felhozatal.
  
  Persze nem csak pasizni és csajozni lehet a fesztiválon. Egy jéghideg itallal a kézben nem érhetnek minket Hétköznapi Csalódások, és a holnapot sem fogjuk már utálni, ha meghallgatjuk a Hated Tomorrow koncertjét, a legjobb indie-pop, new-wave, és az elektro elegyet az EZ Basictől kaphatjuk meg. A felgyülemlett feszkót durvább zenére jó kiereszteni, például az Auróra, a Cadaveres, a Nevergreen, vagy a Watch my Dying koncertjén. Az ország talán legkomolyabb női rasztáját és a hozzá tartozó, összetéveszthetetlen hangot a Zanzibár koncertjén találjuk, Czutor Zolit a Belmondo élén, a színpadon, lazításnak pedig jöhet a Kávészünet Zenekar.
  
  Vasárnapig a legjobb
  
  Akinek még nincs SZIN bérlete, július 10-ig, most vasárnapig jár a legjobban, hiszen addig kaphatók a legkedvezményesebb árú jegyek és bérletek. 13.900 forintért több, mint 200 program, hideg sörök, hűsítő Tisza, izgalmas zöld/öko élmények és felejthetetlen nyárzárás várja a fesztiválozókat az ország egyik legszebb, legpezsgőbb városában, Szegeden.
  
  Támogasd TávJammel a SZIN-utánpótlást!
  
  Ilyen felhozatal mellett nem is annyira furcsa, hogy sokan már most a nyár végét várják. Persze, a SZIN-rajongóknak addig sem kell nélkülözniük a zenés élményeket. Aki hangszert, mikrofont, és kiskamerát ragad, és újrajátssza a SZIN himnuszát, a Szinezd újra! című Magna Cum Laude slágert, az a zenekarral együtt szerepelhet a szám új, közösségi klipjében.
  
  A beküldött videókkal a hazai zenetanulásra-vágyó fiatalokat is segítik a TávJam-melők: hiszen minden egyes beküldött videóval a SZIN Zenei Ösztöndíj Alap bővül. Ehhez az ösztöndíj-alaphoz fordulhatnak azok a fiatalok szeptembertől, akik akár zenei oktatásban szeretnének részt venni, akár együttesnél szeretnék kezdeni zenei karrierjüket.
  
  A SZIN-ről
  
  A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

SZIN

Jegyek ONLINE és mobillal

SZIN

 kapcsolódó helyszín: 

SZTE JATE Klub - Szeged

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alvin és a mókusok    cowboys & aliens    hatebreed    mz/x    black tusk    szerk alatt    voltfolió    lúdbőr    kritikát    recoil    blind channel    rómeó vérzik    heboidophrenie    the devil came on horseback    világveleje    cate blachett    ray charles    jonah hill    black sabbath    strong deformity    battleship    deathcore    in-dock    -szeged    lamb of god  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!