hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2011. június 28. kedd   09:06
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Kedden indul a VOLT!
2011. június 29 - július 2. Sopron, Lővér Kemping

  Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kíséri az idei, 19. VOLT Fesztivált, amely június 28-tól július 2-ig várja vendégeit Sopronba. A világsztárok tömegét mások mellett Moby-t, a 30 Seconds To Mars-t, a My Chemical Romance-t, a SUM41-t, a Pendulumot és Paul Kalkbrennert - felvonultató esemény egyben az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulija is. A VOLT szervezői ebből az apropóból igazán sokszínű programkínálatot állítottak össze, amely keretében 27 tagállam fesztiválozóinak részvételével Európa Kemping, Európa Színpad, European Gipsy Rocks! fesztivál, HungariKult kiállítás, Európa Konyha, Európa Sátor is várja a résztvevőket.
  

  Annak érdekében, hogy a kiskorúak még nagyobb biztonságban fesztiválozhassanak, a 18 év feletti fesztiválozók a bejáratnál külön karszalagot kapnak, alkoholos italt csak ennek birtokában lehet vásárolni a VOLTon. A szervezők a tavalyinál is több, 90.000 vendéget várnak a Hűség Városába.
  
  
  Új VOLT!
  
  Az idei évben 19. alkalommal jelentkező VOLT Fesztivál szervezői 2010-ben úgy döntöttek, megjelenésében és tartalmilag is megújul az idei VOLT. A helyszínnel kapcsolatos látványos fejlesztések mellett a programstruktúra is változik. Naponta több világsztár is megfordul június 29-től Sopronban. Sokak örömére fellép a My Chemical Romance, a Thirty Seconds to Mars, a Sum 41, Moby, a Pendulum, a Primus, a House of Pain, Paul Kalkbrenner, a The Ting Tings, Dub FX, a Nouvelle Vague, a Crookers és még nagyon sokan, megannyi helyszínen.
  
  A színvonalas koncertdömpinget a jelek szerint értékeli a közönség: mára szinte képtelenség szállást találni Sopronban, és az elővételben megvásárolt bérletek száma is jelentősen nőtt.
  
  A hazai kínálatban szinte kivétel nélkül minden, igazán népszerű produkció megtalálható. Idén újra a VOLT színpadán játszik majd a Hiperkarma és az Európa Kiadó is. És természetesen lesznek gyerekprogramok, színház, civil szervezetek és beszélgetős helyszínek is a VOLT-on.
  
  A VOLT szervezői fokozott figyelmet fordítanak a jelenlévők biztonságára is. A kiskorúak védelmére vezetik be azt a karszalagot, amelyet minden 18 év feletti fesztiválozónak viselnie kell ahhoz, hogy a fesztivál területén alkoholtartalmú italt vásárolhasson.
  
  Ugyancsak a VOLT-on debütál a Fesztiválkártya, amely a készépnzes vásárlás helyett egy gyorsabb, biztonságosabb, kényelmesebb, idehaza egyedinek számító rendszer.
  
  Az új VOLT mellé új főszponzor, a Magyar Telekom is társult. A VOLT főszponzoraként sok szolgáltatással és számos meglepetéssel, többek között percalapú belépőjegy-vásárlási lehetőséggel, gyorsító sávval, játékokkal és természetesen mobil és vezetékes internetes szolgáltatásokkal várjuk a fesztiválózókat mondta Liptay Gabriella, a Magyar Telekom marketingkommunikációs ágazatának vezetője.
  
  EURÓPÁBA JÖTTÜNK
  
  Az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijaként ezúttal a VOLT Fesztivál is Európa színeibe öltözik. Az Európa Kemping minden bizonnyal a legszínesebb fesztivál a fesztiválban. A szervezők 27 tagállamból több száz fesztiválozót hívtak meg Sopronba, a 18-25 év közötti fiatalok öt napon át a kemping területén laknak majd, őket magyar fiatalokból verbuválódott mentorok kalauzolják Sopronban és környékén, valamint a fesztiválon. A kivétel nélkül amatőr zenészekből álló meghívottak arra vállalkoztak, hogy az Európa Színpadon mutatnak majd be az országukra jellemző zenei produkciókat, a VOLT utolsó napjára pedig egy közös gálaműsort állítanak össze.
  
  A VOLT nyitónapján június 29-én European Gipsy Rocks! címmel igazán neves hazai- és világsztár produkciók adnak koncertet, több színpadon. Fellép többek között Emir Kusturica és a no Smoking Orchestra (SRB), az Asian dub Foundation, a !DelaDap (A, Cz, H), a Figli Di Madre Ignota (I) a LoJo (F), a Mahala Rai Banda (RO), a Gipsy.Cz (CZ), a Riva Starr (UK), valamint a Parno Graszt, a Romano Drom és a Szilvási Gipsy Folk Band.
  
  Erre a négy és fél napra épül fel az Európa Konyha, ahol a kontinens gasztronómiai kínálatával igazán egyedülálló körülmények között találkozhatnak a résztvevők, a Magyar Konyhában pedig ismert magyar sztár séfek bográcsban készítenek ételeket.
  
  A VOLT-on kerül először bemutatásra a HungaryKult TOP 20 címre keresztelt kiállítás. Több tízezer fiatalt arra buzdítottak a VOLT szervezői, hogy ajánlásaikkal, szavazataikkal mondják el, milyennek látják ők Magyarországot, melyek azok a fiatalos hungarikumok, amelyek jól jellemzik 2011-ben hazánkat. Az internetes szavazás során első 20 helyen végzett ételekról-italokról, tárgyakról, helyekről és személyekről ismert közéleti személyiségek írták le személyes kötődésüket. A teljes lista a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával csak a helyszínen lesz látható, de annyi már most tudható, hogy első helyen a pálinka végzett.
  
  
  Új, rendkívül tartalmas programkínálatú helyszín lesz az idei VOLT-on az Új Széchenyi Terv Sátor és az Európa Sátor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyszíne. Mindkét helyen naponta számos előadás, beszélgetés, filmvetítés résztvevői lehetnek a VOLT vendégei.
  
  
  A feledékenyek védelmében
  
  A feledékeny látogatók érdekében a Sziget Szervezőiroda rendezvényein, így a VOLT Fesztiválon is, a rendezvényen kívül, a bejáratához közeli pontokon alakítanak ki kártya visszaváltó helyeket, ahol a fesztivál végéig vissza lehet váltani a Metapay Fesztiválkártyán hagyott pénzt.
  
  A készpénzmentes fizetést szolgáltató Metapay a soproni VOLTon, a Heineken Balaton Sound-on és a Szigeten, a bejáratokhoz közel levő pontokon várja a pénzük visszaváltásáról elfeledkező látogatókat.
  
  A napijeggyel érkezőket sem az eső, sem az átbulizott éjszaka okozta feledékenység nem gátolja majd meg a kártyákon elhelyezett pénz visszaváltásában, hiszen újabb napijegy vásárlása nélkül is el tudják majd érni a fesztiválok határán kívül eső feltöltő pontokat.
  
  A hetijegyesek, vagy az utolsó napra jegyet váltók számára is biztosítja a készpénzkímélő megoldást biztosító Metapay a Fesztiválkártyán megmaradt összeg elérését. A kiköltözés napján este 18 óráig működnek majd azok a feltöltő pontok, ahol mindenki hozzájuthat a pénzéhez. Így még az utolsó nap hajnalán bulizóknak is lehetősége lesz arra, hogy a megmaradt pénzükkel együtt távozzanak a fesztiválról.
  
  A soproni VOLT Fesztiválon az utolsó napon 9 pénztárban, illetve a belvárosban elhelyezett VOLT-ponton lehet majd visszakapni a pénzt.
  
  A Metapay a kártyák regisztrálására kéri a fesztiválozókat, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy a rajta levő összegeket jóváírhassák, ha a kártya menet közben elvész.
  
  A kártyahasználatról a Metapay hoszteszei is részletesen tájékoztatják majd a látogatókat, így arról is, hogy miért érdemes regisztrálni, s arról is, hogy a kártyán maradt pénzt milyen módon lehet visszaváltani.


Kulcsszavak:
  volt 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT

 kapcsolódó cikkek: 

Énekes és doboscsere a Mobilmániában - volt Pokolgép és Ossian zenészekkel erősítenek

Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar

Vermeer – A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás

A nap, amikor mindenki eggyel keményebb lesz, mint tegnap volt… Megjelent a The Final Spark címet kapott új MWS nagylemez

„Volt benne szép is” – Szellem albumpremier
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése
Lépj be a Biodómba, a fények varázslatos világába!
Nemzetközi hírű kórussal indul a Pannonhalmi Főapátság Nagyböjti koncertsorozata a 800 éves bazilikában
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 benedict cumberbatch    szakcsi    sherlock holmes    scott ian    chris pine    a papháború a vámpírok ellen    buried in verona    endless main    red square scenario    hajdu zsolt    piknik park    zoroaster    leprous    ac/dc    reason    gus g    falcongate    egri jános    olivia wilde    malignancy    kalmah    abhorrence    leleményes hugo    jonathan nolan    octahed  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!