hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2011. május 18. szerda   04:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Magyar zenekar dalát dolgozzák fel a heavy metal svéd sztárjai!
A Pokolgép és a Hammerfall közös koncerten mutatja be az új dalt a csillebérci Metalfesten

  Hol van a szó ez a címe az egyik legelső magyar heavy metal zenekar, a Pokolgép szívbemarkolóan szép rockballadájának, mely 20 évvel megszületése után hamarosan az egész világon ismertté válhat. A műfaj egyik legnagyobb nemzetközi képviselője, a svéd Hammerfall ugyanis ezt a dalt dolgozta fel a napokban megjelenő új lemezén. A két zenekar közösen, magyarul és angolul is előadja majd az átiratot: az egyedülálló koncertre június 3-án kerül sor a Csillebérci Szabadidő Központban, a három napos Metalfest Open Air színpadán.
  
  Kevés magyar dal volt képes áttörni a Kárpát-medence határait, hiszen a nyelvi korlátokat nehéz legyőzni. Néhány estben azonban ez mégis sikerül, sőt, arra is volt már példa, hogy egy hazai sláger valamilyen külföldi zenekar előadásában vált világhírűvé. Ez a megtiszteltetés azonban csak maroknyi dalt ért: ilyen például a több mint 100 nyelvre lefordított Szomorú Vasárnap, vagy a Scorpions által White Dove címen világslágerré tett Omega-klasszikus, a Gyöngyhajú lány. 2011-ben egy újabb magyar sláger előtt nyílhat meg az út a világhír felé, hiszen a modern heavy metal egyik úttörője, a svéd Hammerfall a Pokolgép zenekar Hol van a szó című jól ismert rockballadáját is feldolgozta az idén kiadásra kerülő új albumán.
  
  Dinamikus, dallamos fémzenéjével a Hammerfall a műfaj egyik legnépszerűbb kortárs zenekara, mely majd 20 éves fennállása alatt az egész világon nagy népszerűségre tett szert. Infected című új lemezén a magyar dal átirata Send me a Sign címen kapott helyet. A Pokolgép egy fantasztikus hevay metal zenekar, és a Hol van a szó című daluk pedig pedig pont egy olyan érzelmes és dallamos tétel, amilyet mindig is szerettünk volna egy Hammerfall lemezen tudni. mondta el a Hammerfallt vezető Oscar Dronjak a feldolgozás kapcsán.
  
  A Pokolgép valóban úttörő szerepet játszik a hazai zenetörténetben: a 80-as évek eleje óta működő csapat nevéhez köthető az első igazi magyar heavy metal album, az 1986-os Totális metal, amelynek szinte minden dala igazi klasszikussá vált: a Jel vagy a Mindhalálig Rock and Roll szövegét máig kívülről fújja minden rocker. A Hol van a szó a zenekar 1991-es albumán jelent meg, de a többivel ellentétben ez egy szelídebb hangvételű dal, melyet sokan a legszebb magyar rockballadának tartanak.
  
  A Pokolgép hírnevét az is jól szemlélteti, hogy a határainkon túl is mint meghatározó magyar metal bandát tartják nyilván a Hammerfall tagjai például akkora rajongók, hogy az évek során a csapat teljes diszkográfiáját begyűjtötték. Így talán az sem meglepő, hogy a Pokolgép-sláger most elkészült átdolgozását mely az egyik hazai országos rádióadón lesz először hallható - a két zenekar közösen is előadja, méghozzá június 3-án a csillebérci Metalfest keretében! A Hammerfall énekes Joacim Cans így fogalmazott a közös fellépés kapcsán: Biztos vagyok benne, hogy ez a koncert fantasztikus hangulatú lesz elvégre ritkán játszhat az ember egy színpadon olyanokkal, akiknek a dalait már 15-20 éve hallgatja. Életre szóló élmény!
  
  A különleges Pokolgép koncerten az énekes Joacim Cans és Oscar Dronjak gitáros jelenik majd meg, és az immár közös dalt magyarul és angolul is eléneklik, több más nóta és egyéb meglepetések mellett. Maga a Pokolgép pedig az év eleje óta létező új felállásával lép színpadra Metalfesten, többek között a Társulat Tordájaként is ismert Tóth Attila énekessel. A fesztiválról és a koncertről további információkat találunk a www.metalfest.hu weboldalon.
  
  Metalfest Open Air Hungary Fesztivál
  2011. június 3-4-5., péntek-vasárnap
  Budapest, Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ

  A fesztivál fellépői:
  Kreator, Cradle Of Filth, Arch Enemy, Sabaton, Wintersun, Saxon, Rage, Stormwitch, Pokolgép + Hammerfall, Kataklysm, Primordial, Equilibrium, Misery Index, Vicious Rumors, While Heaven Wept, Astral Doors, Skyforger, Krisiun, Suicidal Angels, Alcest, Thulcandra, Abigail Williams, Graveworm, Christian Epidemic, Stonehenge, Bloody Roots, Visions Of Atlantis, Milking The Goatmachine, Wisdom, Demonlord, CasketGarden, Damned Spirits´ Dance, Tesstimony, Bornholm, Magma Rise, Tűzmadár, Vanderbuyst, Iskald, Serenity, E-Force, Midnattsól, Diabulus in Musica, Lanfear, Virrasztók, Kerecsensólyom, Chromnology, Sicitur Adastra, Csejtey, VelvetSeal, Crimes Of Passion, Bloodbound, Thunderbolt, EGO, Sanatorium, Craniotomy, Devastating Enemy, Ideas, Partyzan, Thornwill, Spirititual Ravisment, Kistvaen, Rising Dream, Tirana Rockers, Twister, InvaderSuperheroes és Hammer Gitárhős eredményhirdetés.
  
  Jegyinformációk:
  A háromnapos bérlet ára 13.999 Ft
  A napijegyek ára 8999 Ft.
  
  Jegyek kaphatók a Hammer Zenebarlangban, az ismert rockboltokban, országszerte a Ticketportal és a Ticket Express jegyirodáiban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 metal blade    periphery    moon of soul    king diamond    specials    pennywise    benighted    zagar    the book of eli    night demon    deák bill gyula    iron maiden            az adósság    fridvalszki mark    divided multitude    barabás lőrinc    jarboe    summer nights    dr. living dead    babymetal    faith no more    sharon tate    dehumanized    gm49  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!