hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2011. május 18. szerda   04:41
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Comeback Kid, The Ghost Inside, Grave Maker, Social Suicide
2011. május 7. Dürer Kert

  Húzós estét ígért a Comeback Kid újabb budapesti látogatása, már csak azon egyszerű okból kifolyólag is, hogy a kanadai csapat legutóbbi, Symptoms and Cures című lemeze nagyon jóra sikeredett. Ha pedig hozzávesszük, hogy a turnén a The Ghost Inside , a Grave Maker és a Social Suicide kísérte őket, már előre is összecsaphattuk a tenyerünket.
  
  Akadt némi üröm is az örömben, hiszen a szintén ezen a turnén öldöklő norvég Kvelertak nem tudott Pestre jönni a többiekkel. Mindenesetre legalább a merch készletüket volt mód lerabolni, ha már egyszer az itt volt.
  
  Egy fiatal norvég csapat, a Social Suicide nyitotta a bulit, akik talán épp az érettségire való felkészülést lógták el a turné kedvéért. Az, hogy szinte még gyerekek voltak, nem csak külsőre, hanem hangzásra is bebizonyosodott. Éretlen, kiforratlan és kliséket egymásra halmozó modern hardcore zenéjük csak a legelvakultabbakat fogta meg, bár azt is túlzás lenne azért állítani, hogy semmi érdemleges nem volt a fellépésükben. Néhány év múlva simán feltornázhatják magukat a színtér kedvencei közé, de ez még tényleg nem ma és nem is holnap lesz. A csapat nyegle énekese azért mindent elkövetett, hogy átadja dalaik üzenetét, csak hát a hitelességgel volt még némi probléma. Persze véletlenül sem szeretném megkérdőjelezni a srácok munkásságát, egyszerűen csak van még hova fejlődni, minden téren.
  
  A kanadai Grave Maker vette át a stafétabotot skandináv haverjaiktól, amire mindjárt felkavarodott az állóvíz. A csapat tagjai érezhetően nagyon otthon voltak a színpadon, amire a közönség is kezdte otthon érezni magát a küzdőtéren. Persze amilyen lendületben robogtak a HC nóták, nem is csoda, hogy sokaknak mosholni támad kedve. A Vlad the Impaler, a Stronghold és a Wreckage mellett még jó néhány ökölrázós dalt előhúztak a kalapból, de szemmel láthatóan semmilyen megerőltetés nem volt Jonékon: lazán, csuklóból tolták az egész szettet. Kicsit megijedtem, mikor valaki a színpadra felmászva majdnem lerántotta onnan Jont, hiszen rögtön bevillant a Trapped Under Ice német koncertje . Szerencsére itt semmilyen hasonló eset nem történt, úgyhogy elégedetten várhattuk a The Ghost Inside masírozását.
  
  A Los Angeles-i zenekar a Faith or Forgiveness-szel köszöntötte a Dürer népét, majd meg sem álltak cirka háromnegyed órán keresztül. Aki egyébként a Comeback Kid-en ott volt, az már a The Ghost Inside buliját sem hagyta ki, legalább is ezt lehetett leszűrni abból a tömegből, ami összegyűlt a nagyteremben. A formáció egyébként roppant fogós dalokkal operál, így aki először hallotta őket, az sem lehetett elégedetlen. A csapat legjobbjai közül elhangzott az Overlooked, The Brave, Greater Distance hármas, vagy ha már így megemlíthetem személyes kedvencem, a Downbeat. Igazából azt sem tudnám megmondani, hogy miként szólt a koncert, mert annyira lekötött a show, hogy a külső körülmények teljesen másodlagosan hatottak.
  
  Ezek után a Comeback Kid már nyeregben érezhette magát, hiszen tálcán kínálta magát a feltüzelt emberhad. A tavalyi Symptoms and Cures anyagról származó Do Yourself a Favourrel robbantott elsőnek az Andrew Neufeld vezette kanadai banda, ezután pedig felváltva jöttek új és régi slágerek egyaránt. A színpadot természetesen ezúttal sem csak a zenészek használták ki teljes szélességében, hanem stagedivingolni vágyó lányok és fiúk is. Úgy tűnt, hogy ez néha már az agyára megy Andrewnak, szabályszerűen menekült az emberek elől. Volt, hogy valakit erőteljesen odébb is segített, mikor az belekapaszkodott. Felháborodás azért persze nem kísért ilyen pitiáner esetet, úgyhogy mindenki egyként üvöltötte a Talk Is Cheap, All In A Year, Die Tonight, Partners In Crime vagy a Bradcasting sorait. Bízom benne, hogy csonttörés és minden egyéb súlyos eset nélkül úsztuk meg ezt az estét, de ha nem, akkor a valami hihetetlen reakciókat kiváltó Wake Up The Dead biztosan meggyógyított mindenkit.
  
  A Comeback Kid ismételten bizonyította, hogy eszméletlen nagy bulit tudnak csapni, nekünk viszont alig maradt pár napunk, hogy összeszedjük magunkat a Calibanra. Hogy ott mit kaptunk az arcunkba, azt a következő beszámolónkban hamarosan olvashatjátok.


Kulcsszavak:
  comeback kid      the ghost inside      grave maker      social suicide 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Március 15-én jelenik meg az új Comeback Kid EP, a Trouble

A Comeback Kid új EP jelentett be, ez a Trouble

Comeback Kid az Analog Music Hall-ban

Új Comeback Kid klip érkezett

Limitált jegyek a Comeback Kid, a Bane, a My Iron Lung és a World Eater fellépésére

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 edda    tony macalpine    peta    petőfi csarnok    macbeth    beastie boys    entombed    gio geraca    shrek    nervosa    gus van sant    balázs józsef tamás    omen    oscar    karai anna    damnon albarn    good knives    prince of persia    efott    carson coma    3d    sc.art    koszorúslányok    szabó balázs    busa pista  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!