hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2011. május 18. szerda   04:39
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Nagyon bor és nagyon zene a Hegyalján
Zene, tánc és gasztronómia a Hegy´en

  Steve Hackett és a Djabe, finom borok, Csík Zenekar, Szalóki Ági, gasztromagasságok, kultúrdélutánok, Szabó Balázs Band és tánc hajnalig: világ- és népzenével, és a magyar és a szomszédos országok kulturális esszenciájának keverékével debütál a Hegyalja Fesztivál új programhelyszíne, az MR2 Furmint Klub. A nagyszínpad programjába pedig a Kosheen tölt törtütemeket.
  
  Az autentikus népzenei dallamok, a legtrendibb elektro hanghullámok, az ismerős és új énekhangok és zenei stílusok elegye, a pezsdítő beszélgetések, nemzetközi vendégek, a Genesisből ismert Steve Hackett és a Djabe közös fellépése, az MR2 igényességével és a zamatos tokaji borokkal fuzionálva a legizgalmasabb programhelyszín körvonalait rajzolják fel Kelet-Magyarország térképére.
  
  Szalóki Ági és Borlai Gergő a Kishúggal hoznak elektronikába szőtt pattogós népzenét, Mitsoura Mónika és csapata olyan bulit csinál majd, amit jól esik egy frissítő hosszúlépéssel levezetni. De megtáncoltatja majd az MR2 Furmint Klub vendégeit a Besh o Drom, a Kerekes Band és a Folkfusion Band is. A Csík zenekar fellépése nélkül sem múlhat el a Hegyalja, és jön még Ferenczi György és a Rackajam, hatalmas mulatságot garantál a Firkin, a Kistehén és az Ismerős Arcok is. Hogy teljes legyen a szín-, ritmus- és dallamkavalkád, beszáll a Szabó Balázs Band is a négy napos forgatagba.
  De a magyar legjobbak és a világsztár fellépő mellett a környező országok zenei tehetségei is megmutatják a Hegyalja közönségének, mit tudnak. Cseh, lengyel, szlovák és román művészek hozzák majd el kultúrájukat és ritmusaikat Tisza-partra.
  
  Az MR2 Furmint klubbal átellenben, a nagyszínpadon egy nagykedvenc Bristol-i trió, a Kosheen csinál majd hatalmas bulit. Egy jó fröccsel a kézben, ami pont elfogy, mire a táncoló tömegbe érünk, pont jó szombat esti séta lesz.
  
  DÉLUTÁNI KULTÚRA ÉS NŐI BORTRENDMUTATÓK
  
  Az esti koncertekre a borászok legfinomabb furmintjaiból kevert, jéghideg fröccsökkel és a szomszédos országok ínycsiklandó specialitásait csipegetve, az árnyékban hűsölve a legjobb készülni. A borválasztásban a Hegy fiatal borásznői is segítenek, akik a legfrissebb bordivatokról és a női borpraktikákról beszélgetnek Veiszer Alindával. De az MR2 Furmint Klubban nem csak gyakorlatban lesz gasztronómia: délutánonként gasztobloggerek, séfek és borászok engednek bepillantást színes, ízes világukba.
  A kultúrára éhezők is megkapják, amire vágynak: Lévai Balázs talk show-val készül a Hegyaljára, népszerű művészek és az irodalom fontos képviselői és eljönnek Tokajba. Ők és kiállítások, színházi előadások, performance-ok is várják a fesztiválozókat a klubban. Az esti pörgős koncertek után pedig a táncházban felszabaduló örömittas, féktelen örvénylés vezet át a következő hajnalba és a másnapi felvezető fröccsözésbe.
  
  BEMELEGÍTŐ ÉS JEGYÁRKÁNAÁN
  
  Ahogy egyre közeledik a július 13., úgy lesz egyre nehezebb kivárniuk a zenerajongóknak, hogy végre a Hegyen lehessenek. A Hegyfeelingből jön nekik egy kóstoló hétvégén: pénteken a Turbo zenekar mutatja be legújabb albumát, a Lost Measure korongot, amit Tokajra is elhoznak majd. A pénteki bemelegítő, lemezbemutató bulit az igazi fesztiválarcok egyenesen átköthetik a következő, szombati Hegy warm up partyba, amin a Grand Mexican Warlock, Said, Újonc & Frequent készülnek majd a fesztiválra.
  Az életérzés mellett a bérletet is érdemes már jó előre bebiztosítani, ráadásul ez most pusztán egy nagykoncert árából megvan: május 31-ig diákoknak 13.500, mindenki másnak 15.000 Ft az akciós Hegybérlet.
  
  NYARALÁS MEGZENÉSÍTVE A HEGYEN
  
  Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.
  A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.
  Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegyre! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!


Kulcsszavak:
  hegyalja 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja fesztivál hivatalos oldal

 kapcsolódó cikkek: 

Dombos Fest 2016 - Lesz! Lösz! Jössz?

Hegyalja bérlettel is bulizhatsz a SZIN-en!

Hegyalja bérlettel is bulizhatsz a SZIN-en!

Elmarad a Kingdom of Hegyalja

DOMBOS FEST 2015
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 arctic monkeys    pet the preacher    black gives way to blue    demonlord    zinfield    unknown    solution    teräsbetoni    barbears    venom prison     noomi rapace    wamp    everwood    manticora    mortal sin    ocean eyes    house of pain    julie taymor    veil of maya    kalózok    anna&thebarbies    the girl with the dragon tattoo    dropout kings    vildhjarta    death  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!