hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2003. május 30. péntek   15:31
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Mámor Feszt visszapillantó
2003 május 9-10, Petőfi Csarnok

  A tavalyitól eltérően most a Petőfi Csarnok lett a Múzeumkert helyett a fesztivál helyszíne. Kár, mert az időjárás megengedett volna egy szabadtéri rendezvényt is. A pénteki nap a népszerű témák jegyében telt, pl. tévéfüggőség és transzszexualitás. Az előadásokon egyéb kötelezettségeim és elfoglaltságaim miatt nem vehettem részt, ezért most csak az esti programról tudok írni.
  
  Kicsit korán érkeztem, még nem kezdődött el az első koncert, és a tömeg sem özönlött; így volt időm körülnézni. Érdekes dolgokat figyelhettem meg az egyes helyszíneken. A klub-szobában egy férfi szintetizátoron játszott, és népszerű nótákat énekelt mellé, egy letűnt korra emlékezve. Kb. öten ültek a teremben és lelkesen hallgatták. Egy másik szobában 21 órától aktfotózást tartottak, de úgy látszik, a férfiak érdeklődését ez nem keltette fel. Én annyit láttam, hogy egy (majdnem) meztelen nő sétál, miközben néhányan körülállják. Ennyit a kulturális programokról.
  
  Különleges volt még talán az is, hogy a szokásos hanghordozók mellett az előtérben valaki mézeskalácsot is árult, mások füstölőket és ékszereket is. A díszlet a falon főleg gumibabából, és néhány hasznos mámor-kellékből állt.
  
  Kb. egy órát a Városligetben töltöttem, aztán arra emlékszem, hogy a Hajós (aki az Emil Rulezben énekel) beszélni kezdett a beállás alatt. Erre tényleg azt lehet mondani, hogy egy magánszámot láttunk. Elmondta, hogy most előadják a „negyedházas” című műsorukat (jó meglátás sajnos), de ahhoz, hogy elkezdjék, különböző attribútumoknak megfelelőnek kell lenniük. Ilyen a szőkék aránya, ami szerinte kevés volt, ezért meg is fordult a fejében, hogy nem lesz koncert. Kiszólt egy „fehér inges”-nek is (közönség), hogy jöjjön be, mert így már elegen leszünk. Nagyon kalandos lehetett az eddigi élete, főleg a középiskolai, hiszen erről rengeteget beszélt, de szóba került Majka és Fábry Sándor is. A hosszú intro után végre elkezdődött a koncert maga, ha jól emlékszem, a Kerti partival. Két szám között még megtudtunk egy fontos információt az énekes egyik fontos testrészéről, de az este alapvetően a zene jegyében telt.
  
  A Másfél-nek nagyon lehet örülni, hiszen szeptembertől áprilisig egy koncertet sem adtak (vagy csak nem tudok róla), úgyhogy ezt nevezhetjük a nagy visszatérésnek is. A „vendégzenész” nagyon hiányzott, bár néha mintha hallottam volna csellóhangot is egyes számokban. Kicsit átalakultak, mostanában inkább azokat a számokat játsszák, ahol a gitár van a középpontban (ez ésszerű is). Már nagyon sok az új szám, legalább 5-6, szerintem összegyűlt egy új albumra való. Remélem ők is így gondolják, addig meg marad az internet.
  
  A Hiperkarmá-t csodálom, hogy ilyen késői időpontban is ilyen frissek és lendületesek tudtak lenni, ez az igazi csapatmunka. Érdemes volt egyébként ellátogatni a szünetekben a másik koncertterembe. Ide szorult a Dubcity, és szegény közönség csak az asztalok és székek között egyensúlyozva tudott táncolni. Szinte mozdulni sem lehetett a tömegben, levegőt kapni meg főleg nem. Ezt kellett volna talán kicsit máshogy megoldani, mert közben a nagyteremben szinte csak lézengtek az emberek. Remélem jövőre újra a szabadban lesz a Mámor.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Mámor Fesztivál honlap

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rimszkij-korszakov    dust bolt    guilty parties    them crooked vultures    tank    kaptár    intimtorna illegál    jorn lande    jaya the cat    gyilkos természet    micah sloat    alcest    halycon way    titanic    flogging molly    kmfdm    poison of marvel    balázs józsef tamás    goulasch exotica    red riding hood    arbat    daniel craig    paolo fresu    maradék    kft  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!