hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2003. május 29. csütörtök   17:57
nincsen hozzászólás

szerző: Sziget.Hu
VOLT Fesztivál
Sopron, Lővér kemping, július 3-5

  Általános tudnivalók, nemzetközi sztárok

  Július 3-5-ig immár 11. alkalommal gyűlhetnek össze egy kis elő-Szigetelésre a szórakozni vágyó fiatalok a soproni VOLT Fesztiválon. A Fesztiválnak helyt adó Lővér Kempingben, a három nap alatt tíz helyszínen, közel 100 fellépő biztosít a nagyérdeműnek feledhetetlen szórakozást, köztük nemzetközi sztárok, így többek mellett - a Kosheen, Tito & Tarantula, Doc Scott, Cari Lekebush. A Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság valamint a Nyugat Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság a Nyugat-Dunántúli Régió Kiemelt Turisztikai Rendezvénye címet adományozta a Fesztiválnak. A szervezők a programválaszték bővítése mellett a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A rendezvény fő támogatója a Soproni Ászok lett.
  
  A VOLT Fesztivál, amely 1993-ban az azonos című popkulturális magazinról kapta nevét, a korábbi Sportcsarnok helyett, tavaly már a soproni Lővér Kemping területén látta vendégül a több mint 20 ezres tömeget.
  Az esemény - a tavalyi évtől - a nagyrendezvényeiről ismert Sziget Kulturális Szervezőiroda portfoliójának részévé vált, s a szervezők célja, hogy főrendezvényük, a Sziget Fesztivál mellett Magyarország második legrangosabb ifjúsági fesztiváljává alakítsák a népszerű soproni eseményt.
  A VOLT Fesztiválon a más-más stílust képviselő programhelyszíneken, a hazai zenei élet élvonala mellett, ma már több nemzetközi sztárt is felvonultatnak a szervezők, a programpalettán - a koncerteken túl - partyk, színházi előadások, filmvetítések és egyéb szórakoztató programok is találhatók. Fellép többek között a Sziget Fesztivál tavalyi nagyszínpados sztárja, a Kosheen (UK), a Desperado című filmben megismert Tito & Tarantula (USA/Mex), Doc Scott valamint a világ egyik leghíresebb svéd techno DJ-je Cari Lekebush és a londoni Breakspoll Music Awards díjazott breakbeat DJ-i.
  
  Természetesen a nemzetközi felhozatal mellett a hazai élvonal jelesei, többek között a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirgy, az Anima Sound System, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Dopeman & Majka, a Korai Öröm, a Freshfabrik és a Nyers koncertjét is hallhatja a VOLT közönsége.
  
  Nemzetközi sztárok a VOLT színpadain
  
  KOSHEEN
  Hely: Soproni Ászok Nagyszínpad
  Időpont: július 4., 22:00
  A tavalyi év egyik legnagyobb slágergyárosa, a Brit Award-nominált Kosheen elfogadta a szervezők meghívását, a Soproni Ászok Nagyszínpadon ad majd koncertet.
  A Sziget közönsége tavaly az óbudai Nagyszínpadon találkozhatott eddig egyetlenegyszer a Kosheen emlékezetes produkciójával, de az első lemezük megjelenése óta szinte elképzelhetetlen olyan buli, ahol a Hide U, a Hungry, a Slip & Slide, vagy a Catch ne szólalna meg.
  A Kosheen egyébként leginkább hallgatható drum and bass csapatként teljesít bakeliten, élő koncertjeik azonban igazi varázslatos csemegék. Olyannyira, hogy világszerte már jazzfesztiválokon is színpadra lépnek olykor.
  
  TITO & TARANTULA
  Hely: Soproni Ászok Nagyszínpad
  Időpont: július 5., 20:00
  A VOLT harmadik estéjén a Tankcsapda után lép színpadra a „minden idők” kategóriában minden bizonnyal több helyütt jegyzett Tito & Tarantula!
  A Németországban rendkívüli népszerűségnek örvendő Tito Larriva és bandája az elmúlt majd 10 évben lemezről lemezre tökéletesítette azt a sajátos hangzást, amely a punk és a latinos fülledtség sötéten értelmezett elegyéből hozott össze. Budapestre az elmúlt években összeverbuvált új ritmusszekcióval - egy kanadai lánnyal basszusgitáron és egy elképesztő tempót diktáló német sráccal dobon - kiegészülve érkezett a duó, hogy röpke 70 perc alatt pára- és füstfelhővé változtassa a közönségnek jelentkező önkénteseket. Eltűntem én is, igazán sokra nem emlékszem, düh volt, beleélés, meg amit rocknak hívnak, nyalizásnak pedig közönség-táncoltatás a színpadon, Should I Stay Or Should I Go a Clash-től illetve az Egymillió dolláros filmben már elhangzott Anarchy In The UK spanyol nyelvű átirata.
  
  DOC SCOTT
  Hely: Multi Café
  Időpont: szombat éjfél
  Ha Goldiet kérdezed Doc Scottról, leggyakrabban a Roller-ek Királyának nevezi. Ha Doc Scottot, valódi nevén Scott McIlroyt kérdezed, hogy mi is az a roller, a válasza összegzi a zenéhez való hozzáállását is: Amikor Fabiot hallod zenélni, ahogy a trackjei követik egymást, az gördülés, rollin. Vagy amikor Grooveridert hallgatod, amint felépíti set-jeit. Tudja, mit tesznek a szünetek és ütemek, s hogy eldolgozhatók-e akár az utolsó track végén. Számomra ez a gördülés, a rollin. Egy kifejezés arra, ami természetes, akár gördülékeny trackekről, vagy roller DJ zéről legyen szó. Egy dolog biztos, ha Doc Scottról van szó, ő kifejezetten természetes és határozottan rollin. Scott már nagyon fiatalon részt vett a drumnbass hangzás meghatározásában és kifejlesztésében, csakúgy, mint példaképei, Fabio és Grooverider. DJ neve is e korai periódusból ered: -nem igazán gondolkoztam DJ névről, de a suliból sokan a Doktornak hívtak, mindig hozzám jártak friss zenékért. Azt mondták, olyan, mintha orvoshoz járnának receptet feliratni. Innen származik a Doc Scott. 1988 óta DJzek, 1990 óta minden hétvégén fellépek. Ennek már 8 éve, nagyon intenzív. Az elmúlt 3-4 év nagyon sűrű volt, de szeretem. Imádom, hogy annyi különböző országba eljutok. Ha élvezed az életet, főleg ha rollin , akkor szerezz receptet Doctól. Ő biztosan tudja a megfelelő gyógyszert.
  
  Breakspoll
  London legjobb breakbeat arcai Sopronban!
  Hely: Multi Café
  Időpont: csütötök este 8-tól kifulladásig
  Idén februárban másodszor adták át a breakbeat világ különbejáratú Breakspoll Awards díjait. A londoni díjátadó gálán Anglia legjobb break DJ-i pörgették lemezeiket, akik közül A nevek - szám szerint négyen! - most Sopronban mutatkoznak be az első hazai Breakspoll party keretében!
  A soproni lineUp magáért beszél, hisz az újgenerációs Atomic Hooligan mellett a nagyöreg Rennie Pilgrem, illetve DJ Hyper is a lemezjátszók mögé áll, sőt ha már hazánkba látogat a Breakspoll díjalapító Mike Hogan, Ő is pörget pár funkkal telített lemezt a tatyójából! Magyar részről, pedig a breakbeat legprominensebb képviselői, a Chi-Recordings zenészei, DJ-i fogják ritmikus mozgásra késztetni a közönséget (Raster&Amb, Kevin aka Fine Cut Bodies, illetve DJ Naga).
  A Breakspoll, bár Magyarországon először mutatkozik be, idén nyáron jópár európai fesztivált végigturnézik, hogy népszerűsítse az Angliában, spanyolhonban, vagy akár Ausztráliában is sokezres tömegeket megmozgató zenei világot, a breakbeat-et.
  
  dZihan & Kamien
  Hely: Multi Café
  Időpont: szombat éjfél
  Kreatív munkájuk ott kezdődött, amikor megtalálták apáik néhány eredeti, az 50-es és 60-as évekből származó kazettáját. Ezeket felhasználva készítették első felvételeiket, tudatosan arra a korszakra összpontosítva, a számukra elérhető elektronikus technológia segítségével, egyfajta analóg misztikumot kreálva. Zenéjüket a pátosszal és humorral áthatott pihentető mélység jellemzi. Klisékkel élve nevezhetnénk Mr. Gonzo szaxofon szólóinak és a szilikon-kor előtti pornófilmek gitárnyalásainak.
  Őket hallgatva néha úgy érzi az ember egy cirkuszi sátor porondjára tévedt, a dZihan & Kamien Kozmoszban. Egyéni. Mély, lágy bizonytalanságokkal, igazán funky, humoros és pihentető.
  Akár filmzenekészítőkként, a dZ&K zenekar élő fellépésein, vagy a JazzFM (London), Radio FG (Paris), Radio Eins (Berlin), WDR (Cologne), vagy a Radio FM 4 (Vienna) állandó előadóiként találkozol velük és zenéjükkel, munkájuk határozottan olyan belső utazás, amely nem hiányozhat egy komoly zenegyűjteményből.
  
  HYPERSPACE
  2003. július 5-én Hyperspace hangjai szólnak majd a soproni Lővér kempingben tanyázó Volt Fesztiválon.
  Az 1996ban Sopronból indult, és most már évek óta Budapesten hódító techno-partisorozat - mely ráadásul az idők múltával Magyarország techno-trendjének vezető rendezvénye lett egy éjszaka erejéig visszaköltözik szülővárosába és hatalmas bulit rendez a parti-rengeteggé változott erdő közepén!
  Az idén áprilisban 7éves szülinapját betöltött Hyperspace tavaly is sokakat csalogatott vissza a kezdetek színhelyére, ahol ez alkalommal a svéd techno koronázatlan királyaként ismert Cari Lekebush (H-Production Stockholm S) válogatja majd a lemezjátszókra valót hihetetlen darabokat tartalmazó bakelitgyűjteményéből.
  Carit Adam Beyerrel karöltve a világ leghíresebb svéd dj-jeként tartja számon az elektronikus zenei szcéna. Szerzeményei, sőt élő szettjei nem ismeretlenek a magyar techno-rajongók előtt sem: Lekebush többször játszott már hazánkban a Deadcode szervezésében, legutóbb épp 2002 augusztusában a Budapest Parádét záró Bónuszon. Akkor és ott tízezernél is többen rázták Cari ritmusaira.
  A 80as évek elején még lelkesen break-elő, és Stockholm házfalait graffitivel büntető Cari Lekebush egyébként sokrétű, érdekes zenei gyökerekkel rendelkezik; talán ebből is fakad, hogy szerte a világon táncra perdül, aki hallja. Pályafutásának kezdetén New York és Los Angeles elektro vívmányai, valamint az örök klasszikus Kraftwerk alakították ízlését. Saját stílusát keresve Cari lázasan gyűjtötte a lemezeket; hiphop, house, elektro, és dub-különlegességei mind a mai napig megbecsült helyet foglalnak el lemezes-táskájában, hogy egy-egy meglepő pillanatban még izgalmasabbá tegyék az egyébként is változatos Lekebush-szetteket. Akárcsak a dj-pultban, Cari a stúdióban is belead apait-anyait: szerzeményeit saját kiadója, az H-Production mellett a földkerekség legnívósabb labelei jelentetik meg folyamatosan: Drumcode, Code Red, Corb, Proper NYC, Harthouse, FFRR, Missile, Primevil, Svek, Planet Rhythm - mind-mind Lekebush egyedülálló techno-alkotásainak büszke tulajdonosai!
  A svéd techno briliáns elméjének 2003. július 5-i szereplését Elex Red (A), valamint a Deadcode DJk porondra lépése egészíti ki a Volt Fesztivál Hyperspace-partiján.
  Az egyik legnépszerűbb osztrák techno-djként ismert Elex Red nemcsak hazájában, hanem a környező országokban is számtalan techno-bulin pörgette már maximumra a hangulatot, amit most Hot X, Igor DoUrden és Jay Cortez is meg fog tenni. A Deadcoe Production és egyben a Hyperspace alapítójaként ismert Hot X; a kemény hangzás techno-rajongóinak kedvencévé vált Igor DoUrden; valamint a Striploopz kiadó és lemezbolt által külföldön is egyre népszerűbb Jay Cortez kétségkívül fantasztikus estével ajándékozzák meg a techno-erdővé varázsolt Lővérek látogatóit.
  
  Pitchtuner
  Hely: Viva színpad
  Időpont: szombat, 21:30
  Ha röviden kellene kategorizálni a háromtagú német Pitchtuner zenéjét, komoly bajban lennénk. Adva van egy németországi székhelyű zenekar, melynek frontján egy Osakából elszármazott énekes-basszusgitáros lány, Miki áll, egy zenekar, mely elektronikus zenei elemeket vegyít gitárzenével, egy banda, amely popdalokat olt táncolható formába, egy zenekar mely kísérletező és populáris egyszerre, és amely laboratóriumi (stúdió-) körülmények közt alkotja dalait, ám, amely koncertzenekar is egyben. Nos, hogy ne legyünk komoly bajban már ami a stílusba sorolást illeti , segítsünk magunkon és nézzük meg a Pitchtunert az idei VOLT fesztiválon, Sopronban.
  A Pitchtuner első albuma Flight Up The Winding Stars címmel jelent meg 2002 tavaszán, melyet idén követ egy új nagylemez és maxi. Mai, modern és szellemes popzene boldogan ajánljuk a friss pophangokra nyitott füleknek.

  Színpadok, programok, szállás, jegyár

  Színpadok és programok:
  
  1.) Soproni Ászok Nagyszínpad
  Naponta 5 zenekar ad itt koncertet, közöttük a legnagyobb hazai fesztiválzenekarok (Kispál és a Borz, Tankcsapda, Irigy Hónaljmirgy szuperkoncert, Anima Sound System, ) mellett a brit Kosheen és a Desperado című filmből ismert mexikói-amerikai Tito & Tarantula.
  
  2.) VIVA Színpad
  A magyar zenetévéről elnevezett helyszín a VOLT második számú nagyszínpada. Itt az első napon az Animal Cannibals szervezésében Hiphop Zóna címmel többek között Sub Bass Monster, Dopeman & Majka, valamint a kannibálok lépnek színpadra. A többi napokon hazai sztárzenekarok (Nyers, Sziámi, Freshfabrik, Korai Öröm, ) mellett a német Pitctuner lép színpadra japán énekesnővel.
  Ugyancsak a VIVA Színpad az otthona a Hyperspace partinak, amelyen a svéd Cari Lekebusch a főszereplő az osztrák Elex Red és a Deadcode csapata mellett
  
  3.) Multi CaféA Multi Café a VOLT Fesztivál gyöngyszeme: 1000 m2-es, fullextrás kávézó, szőnyeggel, kényelmes ülőhelyekkel és nem mindennapi programmal! Jazz koncertek, előadások, színházi programok, koncertek, partik.
  Néhány név a programból:
  - Doc Scott (Metalheadz, 31 Records - UK), MC Justyc (Metalheadz - UK)
  - Dzihan & Kamien (A)
  - Breakspoll London legismertebb breakbeat DJ-i egy este: DJ. Hyper, Atomic Hooligan, Rennie Pilgrem
  - Kispál és a Borz csendesülős koncert
  - TÁP Színház: Etchno
  - Galla Miklós
  
  4.) VOLT Rádió FM 94,1 MHz
  Látványrádió a VOLT Fesztivál központjában, amelynek adását a soproni rádiók 2-án 18 órától élőben közvetítik. Egyes műsorsávok a Rádio Café és a Budapest Rádió adásában is hallhatók.
  Néhány név a műsorvezetők közül: Rieger Johanna, Superman, Fiala János, Pachmann Péter, Pálinkás Szűts Róbert, Ligeti Nagy Tamás, Richie Pí, Qka MC,
  Éjszaka partik és koncertek: Náksi vs. Brunner, Budai, Diszkó Expressz,
  
  5.) A Tigaman bemutatja: Soproni Est színpad
  Programok a soproni Tigaman csapat szervezésében. Javarészt soproni DJ-k és zenészek lépnek színpadra, soproni költők adják elő verseiket.
  A program részeként csütörtökön az osztrák főváros legismertebb klubjában, a Flexben műkődő Subotron partisorozat keretében 4 ismert osztrák DJ mutatkozik be Sopronban.
  
  6.) Magyar Televízió Kertmozi
  Válogatás a 34. Magyar Filmszemle filmjeiből, Sas István legendás reklámjaiból, és a Budapest Retró 2. című film premierje.
  
  7.) Sörsátor
  Minden este házibuli-hangulat.
  
  8.) Kocsmazene
  Rockabilly és mulatós dalok
  
  9.) Civil falu
  Zöld szervezetek bemutatkozása vetítéssel és zenével
  
  10.) Játék
  A régi idők táborozós hangulatát idéző játékok.
  Szombaton a VIVA tv-vel közösen indulnak útjára a jelentkező csapatok, és Sopron területén állomásról-állomásra oldanak meg feladatokat, amelyekhez komoly nyeremények kapcsolódnak!
  Az összesen 5 állomás mindegyikén a feladatok megoldásáért pont jár, illetve egy telefonszám 1-1 számjegye, amelyet a feladatok megoldását követően kell felhívnia a résztvevőknek.
  A feladatok mindegyike hétpecsétes titok, azonban azt elárulhatjuk, hogy a zsűriben és a játék lebonyolításában a VIVA műsorvezetői és a VOLT színpad fellépői is aktívan részt vesznek.
  A játék különösebb fáradtsággal nem jár, de nem árt, ha akadnak a csapatban olyanok, akik ötletes dalocskát tudnak írni egy megadott témában, akik felismerik a soproni borokat és söröket, vagy akik szeretnek időre felfalni nagyobb mennyiségű sütit Ennél többet már igazán nem árulhatunk el!
  
  11.) VOLT Sport
  Kosárlabda, foci, pingpong, csocsó,
  
  12.) CUT Chill Out Zóna
  A CUT Sound System turnéállomása a Gimmeshut hip-hop családdal és a rockn underground többszörös magyar breakdance-csapattal. A jó hangulatról DJ. Mangó, Bosi, Skunk illetve 5 MC gondoskodik. A VOLT Fesztivál három napja alatt akár a közönség is kipróbálhatja magát a freestyle-versenyben egy Shure mikrofonért.
  
  Adatok a VOLT Fesztiválról
  
  A tavaly a VOLT Fesztiválon készült felmérésből kiderül, hogy a Fesztivál látogatóinak 55-45 százalékos a nemek szerinti megoszlása a fiúk javára, az átlag életkor 21 év. A látogatók 42%-a soproni és környékbeli, 26% Budapestről érkezett, a fennmaradó rész az ország egyéb pontjáról illetve külföldről látogatott a fesztiválra. A VOLT Fesztivál többsége, 58%-a tanuló, nagyobbrészt érettségizett illetve jelenleg főiskolán/egyetemen tanul.
  Mint ismeretes a Fesztivál tavaly új helyszínre költözött és a korábban megszokott tavaszi időpont helyett immár júliusban kerül megtartásra. A VOLT látogatói örömmel fogadták mindkét döntést: a megkérdezettek 87%-ának tetszett az új helyszín, 81%-uk a megváltozott időpontot is üdvözölte.
  A kérdőív kiterjedt arra is, hogy a látogatók számára mi a legvonzóbb a VOLT Fesztiválon: a válaszolók 21%-a szerint minden, több mint 30% szerint a zene és sokak szerint a VOLT hangulat is vonzó.
  A szállodák adataiból kitűnik, hogy az év közben 50%-os kihasználtsággal üzemelő szállodák szobáit a VOLT fesztivál ideje alatt 70-90%-ban veszik igénybe a rendezvényre látogatók.
  
  Szállás
  
  A VOLT Fesztivál helyszínén a kemping (sátrazás) ingyenes, faházak, kollégiumi szobák és hotelszobák pedig kedvezményes áron foglalhatók a www.sziget.hu/volt oldalon.
  
  Jegyárak:
  
  Napijegy:
  Elővételben: 2600 Ft
  Helyszínen: 2800 Ft
  
  3 napos bérlet:
  Elővételben: 6000 Ft
  Helyszínen: 7500 Ft
  
  Jegyek kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VOLT Fesztivál honlapja

 programajánló: 
2024. szeptember 28.
Szerelemről szó sem volt- 25 éves a Zanzibar
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
Tycho új lemezével tér vissza Budapestre
IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
Vagyunk végig - az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park
Frank Turner, a brit folk-punk ikon Budapesten
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tower heist    kraftwerk    steroid    newborn    attila    leander kills    james sullivan    eradication    symphonica    chronicle    forbidden    Üvegtigris    felemelkedés    the all-american rejects    spielberg    mole listenig pearls    anna& the barbies    bridge & tunnel    carlos santana    limp bizkit    d.r.i    gusto mastivo    kontroll csoport    etnoklub    sonata artica  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!