hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. április 8. péntek   04:42
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hollowpoints (Seattle/USA), River City Rebels (Vermont/USA), One Trax Minds (I), Rotten Tomatoes Pay My Milk
2011. április 12. Tündérgyár - Budapest

  Hollowpoints :
  Hogy mit is kapunk, ha összekeverünk, egy kis The Clash-t, Social Distorsion-t, és Dead Boys-t egy csómó vérrel, verejtékkel, könnyel, kemény munkával és kitartással? Hát Seattle saját büszkeségét, a The Hollowpoints-ot. Ez a punk-rockot imádó, élő, és megtestesítő 4-es fogat 2002-ben startolt, amikor az énekes/gitáros Matty McKinney Seattle-be költözött gyerekkori barátjával és egyban a leendő basszerossal, Ben Early-vel. A költözés után találkoztak Ben Colley dobossal, és össze is állt a Hollowpoints. Nem sokára rá csatlakozott Will McCarthy az Axes of Evil-ből, és ezzel létrejött az álomfelállás.
  
  A Hollowpoints minden, csak NEM tipikus punk-rock csapat. Ez egy olyan csapat, amelyik bármikor lenyűgözné az összes olyan bandát, amelyik valaha hatással volt rájuk: The Clash, Rancid, Cock Sparrer, Stiff Little Fingers, Social Distortion, Green Day, Thin Lizzy, Swingin´ Utters, US Bombs, Dead Boys, stb.
  
  Ez a zenekar arra született, hogy játszon. 15 turnén vannak túl az elmúlt 3 évben, amely meghozta a gyümölcsét. Olyan zenekarokkal turnéztak együtt, mint a US Bombs, The Briefs, The Hunns, The Black Halos, Angel City Outcasts, GBH, The Exploited, Swingin´ Utters, The Briggs, Toxic Narcotic, The Stitches, The Distillers, Zeke, MxPx, Aiden, Youth Brigade, The GC5, és a Throw Rag.
  
  Továbbá olyan fesztiválokon játszottak 35.000+ ember előtt, mint a Vans Warped Tour, vagy a Seattle-i Bubershoot Music Festival. És most Budapesten, a Tündérgyárban is megmutatják nekünk, hogy miért is!
  
   River City Rebels:
  
  A ska-punk-rockot játszó River City Rebles a több mint tíz éves fennállása során 6 stúdióalbumot jelentetett meg. Ezen idő alatt több, mint 1000 koncerten vannak túl az USA északi részén, és Európában, és jófajta bandákkal osztoztak a színpadokon. Ütős élő banda, akik tudják, hogyan vigyék le az energiát a színpadról a tömegbe.
  A most megjelent hetedik albumuk, melyet most turnéztatnak Európában és Magyarországon is - a Done With Love címet viseli, különös hangulatú, és ezáltall figyelemreméltó, hatásai közt erősen ott van a The Clash, de akár még Bruce Springsteen is.
  
  
   One Trax Minds
  
  A One Trax Minds a River City Rebelsel közösen járja Európát, Sulmonából, Olaszországból származnak a srácok, és szintén jófajta punk-rockot nyomnak, olyan hatásokkal, mint a Social Distortion, a Rancid, vagy a Street Dogs.
  Bulijaikon mindig hatalmas erőbedobással, és szenvedéllyel lépnek színpadra, le sem tagadhatnák, hogy arra születtek, hogy punk-rockot játszanak.
  Fennállásuk alatt az elmúlt pár évben rögzítettek 2 EP-t, egy split-et, és egy komplett albumot.
  
   Rotten Tomatoes
  
  A banda a tagok régóta tartó barátságára, zenei múltjára, és a nagyon hasonló életérzések zenei megfogalmazásának igényre támaszkodva - 2003-ban kezdett el együtt zenélni Budapesten, akkor még a klasszikus hármas punk-rock felállásban, és készített egy 6 számos demót, belső használatra.
  
  2007 őszén kiegészültek egy újabb gitárossal (mr. lovejoy). Tették mindezt annak érdekében, hogy kihasználva a két gitárszólam adta lehetőségeket, összetettebb hangzást tudjanak megszólaltatni a dalaikban (akár élőben is), és a helyzet is egyértelműen ezt adta, hisz amúgy is minden koncert lelkes résztvevője volt a nézők soraiban is.
  
  A létszámbővítés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és mindenki hozzátette a készülőben lévő dalokhoz azt a pluszt, ami szükséges volt a tavaly elkészült Rotten Roll című albumunkon hallható eredményhez, ami a tagok különböző zenei hátterét, és ízlésvilágát jól ötvözve, valamint a samplerek, és a szintetizátor megjelenését kihasználva elég sokszínű lett. Ráadásul a lemez elkészült magyar, és angol nyelven is.
  A Nyaralni Indultunk dalhoz készült klip 2008 augusztusában készült el a Kimera Production segítségével, Tóth Gergő rendezésében.
  
  Felkérést kaptak egy németországi Depeche Mode Rock Covers válogatáslemez producerétől, hogy stúdiókörülmények között rögzítsék a Just cant get enough című Depeche Mode nótára korábban elkészített, és a YouTube-ra élő felvételként felrakott feldolgozásukat.
  
  2011-ben jelent meg a legújabb, 6 dalt tartalmazó EP-jük, At Least We Tried címmel, angol nyelven, mely 6 új dalt tartalmaz.
  
  Emellett Magyarországra szerveznek több külföldi zenekart, akikkel közös koncerteket adnak. Az Egyesült Államokból eljött már a Time Again, akinek a kiadója az a HellCat Records, amely a méltán világhírű Rancid albumait is kiadja, gondozza. Itt volt velük még a Whiskey Rebels, a Rat City Riot, a Hudson Falcons és a New Disaster, Born To Lose, és a Skalar Music-al együttműködve a Good Knives is eljutott hozzánk. Európából pedig többek között a Hearbreak stereo, Heart Attack Radio és a Safety First Gonzales játszott velük Budapesten.
  
  És ezen tevékenységük következtében valósul meg ez az este is, ahol a Hollowpoints-t, és a River City Rebels-t az USA-ból, és a One Trax Minds-t Olaszországból látják vendégül egy felejthetetlen este erejéig.
  
  A zenekar 2010-ben Loveme-tender c. dalával megnyerte a magyar RockTV videóklip pályázatát, melynek keretein belül az említett dalhoz hamarosan videóklip készül.
  Feltűntek a Magyar Televízió meghívásából a Sztársáv c. műsorban is.
  
  A hazai vonalat az estén a Pay My Milk! nevű budapesti formáció erősíti majd, méltóképpen.
  
  Belépő: 19h-ig ingyenes, utána 800 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Ébredj velünk    1killembrace    cherokee    rózsakő    a frankeinstein terv    Ágens    psychotic waltz    rock in vienna    jazzanova    sexepil    szakcsi    psycho mutants    kate nash    peter watkins    soreii és poolek    akusztika    absent distance    danielle spencert    nemjuci    blake lively    gedeon    nick mccarthy    blind channel    audioplanet    please give  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!