hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2011. január 18. kedd   03:55
nincsen hozzászólás

szerző: VilágVeleje.Hu
XII. VilágVeleje fesztivál
2011. január (18) 19-22. - Gödör Klub

  Koncertek, színházak

  A Gödör Klub zenei szervezőcsapata, a Világveleje immár tizenkét éve rendezi meg minden januárban saját fesztiválját, ami a 2000-es évhez kötődő világvége-hangulatra emlékeztet az év elején.
  
  A hatalmas érdeklődésre való tekintettel Méhes Marietta és a Balaton a január 20-i koncerjét megelőzően még egy alkalommal megtekinthető lesz a Gödörben, mégpedig a XII. Világveleje Fesztivál első napja előtti estén, azaz január 18-án. A fellépő zenekar tagjai: Méhes Marietta - ének, Nezeczky Júlia - klarinét, Víg Mihály - gitár, ének, Keszei Krisztián - gitár, Horváth Gábor - basszusgitár, F. Tóth Péter (Csimpi) - dobok. Vendégek: Lukin Gábor, Másik János, Menyhárt Jenő. A 18-i koncert 21 órakor kezdődik, belépőjegyek elővételben is válthatók 1200 Ft-ért.
  
  A nyilvános főpróbát követően január 1922. között kerül sor magára a fesztiválra, melynek egyik fő dobása az először a 18-i főpróbán fellépő Méhes Marietta hazatérése lesz, aki több mint 26 éve nem volt Budapesten, és nem énekelte el nekünk sajátos hangulatú dalait. Mariettát a nagyközönség nem csak a Trabant énekeseként ismerte meg, hanem a filmvászonról is, hiszen a legendás Eszkimó asszony fázik, A kutya éji dala, illetve a Kopaszkutya című filmszerepeiből biztosan sokan emlékeznek rá. A főpróba után a fesztivál második napján, január 20-án láthatjuk és hallhatjuk a valaha az USA-ba elhajózó díva visszatérését! Ez a nap lesz a fesztivál retró-alternatív estje.
  

  
  Január 19. 19.00
  
  Fellépők: Smárton trio, The Hated Tomorrow, Puszi (ex-Csókolom), Kelet-Nyugat, Crescendo, Malacka és a TAhO, Sajnos Batár, TV Manci (Szántó Faszi új bandája), Vasárnapi gyerekek, Illúzió búcsúkoncert, Bohemian Betyars, Napra
  
  A részletes program szerint január 19-én este 7-kor megnyílik a hagyományos Fiatal Művészek Kiállítása, majd 12 koncertre kerül sor váltott színpadokon. A zenekarok különböző stílust játszanak a jazztől a folkon át az alternatív rockzenéig, de közös bennük, hogy a műfaj legizgalmasabb fiatal bandáival találkozhatnak az érdeklődők. A Napra fellépése már csak hab a tortán
  
  
  Január 20. 19.00
  
  Fellépők: Baltazár Színház: Arany lépés, Bardo, Kézi Chopin, Balaton, vendég: Méhes Marietta (ex-Trabant)
  
  A csütörtök egyértelműen a régi vágású alternatívaké lesz, de a fiatalabb generációnak is kötelező lecke! Hosszú hibernáció után ismét színpadon a Kézi Chopin, Legát Tiborral, Bárdos Deák Ági a Bardóval, és a több mint negyed évszázada Budapesten nem látott-hallot Méhes Marietta a Balatonnal, akik ráadásul Trabant műsorral készülnek. Mindenkinek kötelező, aki valaha lakáskoncerteken kedvelte meg, vagy aki koránál fogva még sosem látta élőben Mariettát, csak agyonmásolt kazetták szalagjairól hallotta, vagy filmeken látta!
  
  
  Január 21. 19.00
  
  Fellépők: Baltazár Színház: Arany lépés, Intim Torna Illegál 1. születésnap, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi, Punnany Massif Live lemezbemutató feat. Takáts Eszter
  A Baltazár Színház így ajánlja előadását, mely két napon is látható: ”Életed fordulóponthoz érkezett. Eltévedtél a nagyvárosi útvesztőben. E társasjáték során meglelheted a helyes irányt. Kezedben a kocka. A lépések a sorsvonalon vezetnek. Utadat akadályok nehezítik, de vannak segítőid: a sorsvonal őre és a lovaid. A játék indul. A tét önmagad megtalálása. Ne feledd: Isten tenyerén lépkedsz!”
  
   21-én ünnepli az Intim Torna Illegál első születésnapját, tavaly ilyenkor debütáltak ugyanezen a színpadon, és az elmúlt év nem várt sikerrel zárult a csapat számára. A fiatalos lendület lesz jellemző ezen az estén, hisz fellép még az Erik Sumo, az egyik nagy fesztiválkedvenc, a Punnyany Massif pedig közkedvelt vendégzenészekkel és lemezbemutatóval fokozza majd az izgalmakat.
  
  Január 22. 19.00
  
  Fellépők: Szárnyak A Balletto Civile (Olaszország) és az Artus Társulat (Magyarország) közös előadása, Bin-Jip, Mitsoura, COLORceSTAR (ColorStar akusztik vendégekkel), Korais Banditos
  
  A ColorStar tavaly próbálkozott először akusztikus koncertezéssel, ami olyan jól sikerült, hogy olykor muszáj megismételniük. Ezúttal vendégekkel egészülnek ki egy mini orkesztárrá. Ezenkívül két színházi társulat közös előadását is megtekinthetjük, és Mitsoura csodálatos énekhangjával utazhatunk körbe a Földbolygón, vagy táncolhatunk Harcsa Veronika által fémjelzett Bin-Jip műsorára.
  
  Jegyárak: 19-re, a fesztivál első napjára 800 Ft a belépő, 20-21-22-re a napijegyek elővételben 1500 Ft-os áron, a program napján, a helyszínen 1800 Ft-os áron válthatók, illetve vásárolhatók online a ViágVeleje Produkció honlapjáról.

  Fiatal Művészek Kiállítása

  A VilágVeleje Fesztiválokon már a kezdetek óta hagyomány lévén, hogy összművészeti esemény , hogy a színpadi produkciók mellett a képzőművészet is jelen van. Idén 13 alkotó (Benkovits Balázs, Csató Máté, ef Zámbó István, Keszeg Nándor, Kitzinger Gábor, Kondász Ferenc, Márton Judit, Mátyus Andrea, R. Nagy Csilla, Rontó Lili, Nagy Balázs Krisztián, Szalay Dávid, Tóth Eszter) munkáit tekintheti meg a közönség. A tárlat a fesztivál első napján, január 19-én nyílik és február 2-ig tekinthető meg.
  
  A kiállítók:
  
  Benkovits Balázs, poszt-zseniális vizionárius.
  
  Csató Máté: autonóm autodidakta, alantas asszociáló android alappal alkotó, alaposan allegórikus alak.
  
  ef Zámbó István, általános képzőművész: a létező műfajban próbálta kiterjeszteni egész életében ez irányú tevékenységét az élet minden területére.
  
  Keszeg Nándor, festőművész és vizuális fajtalankodó: gyerekkora óta a naplopás mellett próbálta a groteszket megfogalmazni.
  
  Kitzinger Gábor: Közel tíz éve aktív vj, a Kiégő Izzók tagja. Krónikus számítógép undorát ehhez hasonló grafikákkal tompítja.
  
  Kondász Ferenc, képzőművész: A formák és színek egymásra gyakorolt hatását néha a vásznon néha pedig földön, vízen, levegőben kutatja.
  
  Márton Judit, fotós: matematikus és agrármérnök. Hobbija a fotózás, írás, rajzolás, fallabdázás. Emberkerülő; kislánykora óta várja a világvégét.
  
  Mátyus Andrea, fotós: fényképész-fotólaboráns. Kizárólag hagyományos technikával készült fotói vannak. Gitáros és biciklista és ´en väldigt svensk flicka´.
  
  R. Nagy Csilla, festő: Munkáiban többféle technikát alkalmaz. Némelyik képét egy-egy idézettel egészíti ki, amelyek a befogadó gondolatainak irányt adhatnak. Látványvilága változatos, néha groteszk, máskor álomszerű.
  www.rnagycsilla.atw.hu
  
  Rontó Lili, grafikusművész: A VilágVeleje Fesztiválok állandó kiállítója, munkái mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Soha egyetlen munkájában sem tudott elszakadni az ember témájától, még akkor sem, amikor valójában állatok jelennek meg a képen. Az ábrázolt madarak, kutyaszerű figurák, sárkányállatok is valójában emberek, a rájuk jellemző állat bőrét hordva, felerősített állati tulajdonságaikkal jelenítve meg.
  rontolili.uw.hu
  
  Nagy Balázs Krisztián, concept art: Meglepő alkotásain a közönség egy része derül, mások mélyebb filozófiai értelmet keresnek bennük. Az eddigi plasztikák és installációk után most sík területre tévedt.
  
  Szalay Dávid, szobrászművész: Koncepciója az organikus és konstruktív formavilágok közötti kapcsolat megtalálására és boncolgatására irányul, amelyben nagy hangsúlyt kapnak a különböző matériák. Munkái többnyire nem törekednek a figuralitásra és direkt ábrázolásra, inkább a formák által keltett érzések tiszta érvényesítésére.
  
  Tóth Eszter: sok téma, sok technika, sokk hűhó semmiért.


Kulcsszavak:
  smárton trio      the hated tomorrow      puszi      csókolom      kelet-nyugat      crescend      malacka és a taho      sajnos batár      tv manci      szántó faszi      vasárnapi gyerekek      illúzió      bohemian betyars      napra      baltazár színház      bardo      kézi chopin      balaton      méhes marietta      trabant      intim torna illegál      erik sumo band      kiss erzsi      takáts eszter      artus társulat      bin-jip      mitsoura      colorstar     korai Öröm 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

VilágVeleje Produkció

 kapcsolódó helyszín: 

Gödör Klub - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

VilágVeleje Produkció

 kapcsolódó előadók: 

Egy Kiss Erzsi Zene
Korai Öröm

 kapcsolódó cikkek: 

´Vágytunk egy kis ajtónyitogatásra´ - katalán sztárzenekarral készített közös dalt a Bohemian Betyars

“Vágytunk egy kis ajtónyitogatásra” - katalán sztárzenekarral készített közös dalt a Bohemian Betyars

Belmondo vs. Balatonnal közös koncert: az új album Petőfi előtt is tiszteleg és felcsendül egy legendás 1956-os sláger a Turbinában

Hooligans, Rudán Joe és retrobuli hajnalig a XIX. Lecsófesztiválon

Jelek a Balatonról - Tudomány és művészet találkozik a tó partján
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 secret chiefs 3    napra    radare    bibliotheque pascal    xiu xiu    donots    morning star    hentesek    moulin rose    combichrist    octahed    prince    ryan dunn    bandanas    persefone    steve´n´seagulls    az utazás    a titánok haragja    amber heard    pigs might fly    rock the nation    oliver stone    lorax    paolo fresu    sentinels   

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!