hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. január 17. hétfő   05:05
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
The Unbending Trees, Chapelier Fou (F) Tours de France – Új Francia Zenék
2011. január 25., kedd 20h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Belépő elővételben: 1700 Ft, a koncert napján: 2300 Ft.
  
  A Tours de France a budapesti Francia Intézet, a Gödör Klub és az A38 Hajó által életre hívott új sorozat, ami a legfrissebb francia zenéket és előadókat mutatja be. A havi rendszerességgel jelentkező sorozat felváltva kap helyet az A38-on, illetve a Gödörben. A sorozat nyitóestjén, az A38 Hajón a magyar Unbending Trees mellett az Őrült Kalapos, azaz Chapelier Fou, a remek downtempo-producer lép fel.
  
  Az Unbending Trees trió puritán, kegyetlenül őszinte kamara-balladákra és slow-core popra specializálódott. Hajós Kristóf azután fordult a zene felé, miután egy kolostorból kirúgták. Havasi Balázs a Zeneakadémián végzett zongoraművész, aki a klasszikustól a modern felé fordult. Háry Péter pedig hosszú producerkedés után szállt be teljes tagként újra egy zenekarba.
  
  Hármójuk világából jött létre a bemutatkozó album: a Chemically Happy (Is The New Sad) nyers és költői dalok gyűjteménye, ami túlzás nélkül már most állítható, hogy különleges hangzást hozott létre. A Myspace-en Ben Watt (ex-Everything But The Girl) fedezte fel, és szerződtette le őket a Strange Feeling Records labeljéhez, melyet a Buzzin´ Fly kiadójának alternatív és indie részlegeként alapított. A közép-európai hangzást kis gótikus sötétséggel ötvözve Leonard Cohen vagy Scott Walker lennének a legmegfelelőbb hasonlatok. Tracey Thornt annyira elvarázsolta zenéjük, hogy örömmel fogadta a zenekar felkérését egy duett rögzítésére. Azóta az Unbending Trees átesett néhány tagcserén, de a lényeg mit sem változott: balladisztikus, emelkedett hangvételű popszámok, a szó legjobb értelmében.
  
  A zenekar tagjai:
  Hajós Kristóf: ének
  Havasi Balázs: zongora
  Honyecz Ferenc: basszusgitár, hárfa
  Gábor Andor: dob, ütősök
  
  A 27 éves Louis Warynski, azaz Chapelier Fou aki nevét Lewis Carroll klasszikus szereplőjéről, az Őrült Kalaposról választotta a kortárs francia elektronika egyik igazán egyedi hangú képviselője. Eddig mindössze egyetlen nagylemezt (a titokzatos című 613-at) jelentetett meg, de ez elég volt arra, hogy a francia szaklapok, élükön a megkérdőjelezhetetlen tekintélyű Les Inrocks-szel euforikus hangnemben üdvözöljék a fiatal muzsikus-producert. Az összehasonlítások Yann Tiersen filmzenéitől Amon Tobinig terjednek, de az igazság az, hogy Chapelier Fou teljesen egyedi úton jár. Képzett klasszikuszenészként, hegedűsként, multiinstrumentalistaként és elhivatott gépészként kompromisszumok nélkül valósítja meg zenei elképzeléseit. Kedves blődlik, vidám sanzonok, hiperbonyolult ritmusképletek, a legkülönbözőbb hangszerek páratlan gazdagsága, elektronikus hangszőnyegek, sűrű, ambientes atmoszféra, vad hangulatváltások ezekből áll össze a francia producer dús, minden pillanatban úl és új meglepetéseket tartogató muzsikája. Közvetlenségében valóban Yann Tiersenre, összetettségébe valóban Amon Tobinra emlékezet, de itt véget is ér az összehasonlítás.
  
  Mindemellé Chapelier Fou elsőrangú színpadi előadó, aki élőben egyedül is képes nagyzenekari hatást kelteni, de a virtuozitás nála sosem öncélú, hanem a sokrétegű, változatos és gazdag zene és hatás szolgálatában áll. A live act és az élő koncert között félúton: programozott alapok, hegedű, cselló, gitár vagy akár buzuki Chapelier Fou koncertjei valóban élményszámba mennek.
  
  A Tours de France sorozat támogatója a budapesti Francia Intézet. A sorozat következő estjére a Gödör Klubban kerül sor 2011. február 26.-án, fellép a francia Fumuj, a ColorStar, illetve Fine Cut Bodies.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

The Unbending Trees

Chapelier Fou

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 karma to burn    emilrulez    valentines day     red hot chili peppers    edda    embers    the karate kid    zsákbamacska    scerra    darkest hour    sick of it all    ticketportal    whitechapel    olimpia    headbangers ball    thornwill    gregorian    rivers run dry    antillectual    kilian    krapulax & bellepomme    godnr.universe    első osztályú vidéki srácok    corey taylor    johnny english reborn  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!