hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2003. május 5. hétfő   15:22
nincsen hozzászólás

szerző: U. N./ Hammer Music Production
Summer Rocks 2003 Fesztivál
2003 június 4-5, Petőfi Csarnok szabadtér kapunyitás: 16:00 (mindkét nap)

  Summer Rocks 2003 infók

  Idén negyedszer kerül megrendezésre a Kelet-Közép európai régió egyetlen ilyen kategóriájú, nagyszabású rock/metal rendezvénye. Hagyományteremtő, hazai viszonylatban egyedülálló, több napos zenei esemény, melyen az utóbbi években világszerte újra óriási tömegeket vonzó hard rock/heavy metal műfajé a főszerep. A fesztiválnak nagy súlyt ad az igen rangos, a világ élvonalához tartozó nemzetközi és hazai fellépőgárda. A koncerteken kívűl lesznek közönségtalálkozók, dedikálások és zenei vásár.
  
  Jegyárak:
  
  június 4 (”A” jegy): 6.500.-
  június 5 (”B” jegy): 6.500.-
  június 4-5 (”C” jegy): 11.000.- (csak elővételben, korlátozott mennyiségben).
  
  Jegylelőhelyek:
  
  Budapest: PeCsa, Ticket Express, Publika, Vigadó, Hammer, Headbanger, E. Krokodil, CD Pince, Viking, Shark, Last Exit
  Debrecen: Rock-Ness
  Miskolc: Hammer Zenegyár
  Tatabánya: Rocktogon
  Eger: Hammer Zenevár
  Kecskemét: Metal Sarok
  Székesfehérvár: Káosz
  Győr: ToRock
  Pécs: Mobidisc
  Szolnok: Koxi
  Hatvan: Zenekuckó
  Esztergom: Stage Diving
  Nagykanizsa: Metal Patkány
  Szekszárd: Metal Patkány
  Kaposvár: Metal Patkány

  Pénteki fellépők

  Iron Maiden (GB)
  A heavy metal műfaj egyik legnagyobb klasszikusa a brit zenekar. A 70-es évek végén indult csapat fennállása során számos olyan albumot ill. dalt alkotott, mely a kemény rockzene örökérvényű alapművei közé tartozik (pl. The Number Of The Beast, Killers, Hallowed By Thy Name, Wasted Years, Can I Play With Madness, stb.). Az együttes egyik védjegye Eddie, a szörnyeteg, kinek több méter magas megtestesülése valószínűleg a Summer Rocks színpadán is tiszteletét teszi. A Maiden a mai napig aktív, sőt, az utóbbi évek egyik legnagyobb szenzációja volt a műfajban, amikor Bruce Dickinson, aki a leghosszabb időn át volt a csapat énekese, visszatért a brit gárdába, amit egy rendkívül erős albummal ünnepeltek meg (Brave New World). Ez 2000-ben történt teljesen új dalokat tartalmazó lemezt ezév nyarára várhatunk. Hogy erről is játszanak-e majd a Summer Rocks-on, az kérdéses, de hogy a csapat masszív rajongótábora egy óriási, feledhetetlen koncertre készülhet, az biztos!
  
  Stray (GB)
  A veterán rockerekből álló brit Stray-ről mindent elmond, hogy maga a Maiden menedzsment választotta ki őket a teljes Iron Maiden turné előzenekarának.
  
  Wisdom (H)
  A Wisdom egyike a legtehetségesebb fiatal magyar heavy metal bandáknak. A csapat már végigturnézta az országot a Kalapács előzenekaraként, ezzel megalapozva rajongói bázisukat. Nem is kétséges azonban, hogy a Summer Rocks-on számos új rajongót avatnak majd.
  
  Demonlord (H)
  Az immáron két lemezzel rendelkező Demonlord nevezhető a magyar heavy metal újhullámának legerősebb, egyben legismertebb zenekarának. Az Adventures In Hell Pt. I. és Helltrust lemezekkel, valamint számos koncertjükkel, turnéikkal meggyőzték a műfaj honi híveit. S valóban elmondható: minden egyes Iron Maiden- vagy Helloween-fanatikus potenciális Demonlord rajongó.

  Szombati fellépők

  Anthrax (USA)
  A 80-as évek elején indult New York-i zenekar első virágzását a 80-as évek közepén és második felében, a thrash metal műfaj nagy korszakában élte. Akkoriban a négy legnagyobb thrash banda közé tartoztak. A 90-es évek eleje új kezdetet hozott a Scott Ian gitáros vezette gárda számára: ekkor került a csapatba John Bush énekes (Armored Saint), akivel egy modernebb, az addiginál változatosabb zenei irányba indultak. A Bush-sal készült albumok egytől-egyig nagyszerűen sikerültek ám a rockzene 90-es évekbeli háttérbe szorulása az Anthrax pályájára is negatívan hatott. Legfrissebb lemezük, a tavasszal megjelent Weve Come For You All viszont igazságot fog szolgáltatni a csapatnak, mert most a király zene mellett a jó lehetőségek is megvannak. Az pedig, hogy a Summer Rocks-on forró hangulatú, feledhetetlen bulira számíthatunk Scott-éktól, 100%-osra vehető!
  
  Nightwish (FI)
  Az utóbbi évek egyik legnagyszerűbb európai sikertörténete a finn Nightwish-é. Aki egy kicsit is odafigyelt az elmúlt években a rockzene alakulására, az már hozzászokhatott, hogy Finnországból milyen eredeti zenekarok érkeznek, elég csak az Apocalypticára vagy a HIM-re gondolni. A Nightwish sajátosságát az adja, hogy misztikus hangulatú, bombasztikus, dallamos metalzenéjükre egy operaénekesnő, Tarja Turulen énekel. A szépséges hölgy még szépségesebb hangjával olyan fantasztikus dallamokra képes, melyekkel a zenekar nem csupán a metal-rajongókat érintette meg. Múlt évi koncertjüket a Sziget nagyszínpadán ezrek látták, s a tömegben épp úgy megtalálhattuk a hosszú hajú rockereket, mint az érett, zeneértő közönség képviselőit ez a zene mindenkinek bejön, aki nyitott a szép dallamokra!
  
  Children of Bodom (FI)
  A szintén finn Children Of Bodom sem tucatzenét játszik. Igaz, náluk az ének a gitármágus-zenekarvezető Alexi Laiho torkából tör elő, s inkább nevezhető hörgésnek, károgásnak vagy üvöltésnek. A szimfonikus és dallamos elemek azonban ebből a zenéből sem hiányoznak, sőt! Virtuóz gitár- és billentyű-játék jellemzi a Bodomot. A legvadabb riffelésből is képesek a hozzáértők füle számára mennyeinek ható harmóniaszólókba váltani. A csapatnak jelentős magyar közönsége van, ami több, mint kiéhezve várja a Bodom első magyar koncertjét.
  
  Casketgarden (H)
  A CasketGarden az utóbbi évek egyik legreménytelibb magyar zenekara a legsúlyosabb metal stílusirányzatokon belül. A srácok azt a fajta dallamos death metalt játszák, aminek alapjait az At The Gates és egyéb svéd (göteborgi) bandák fektették le. Ami a hasonló külföldi és honi csapatok tengeréből kiemeli őket, az az a brutalitás, dinamika és erő, ami csak a műfaj legjobbjait jellemzi. Ez egyben a magyarázat az együttes Summer Rocks-os szereplésére is. A CasketGarden első EP-jét egy kisebb, külföldi, independent kiadó jelenteti meg a napokban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto

Internetes jegyrendelés

 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Az Akvárium Klubba érkezik Loreen, az első nő, aki kétszer is megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alba hyseni    foamo    septic flesh    magashegyi underground    tündértantra    the karate kid    groove armada    marigold hotel    owen wilson    x-men    touché amoré    gathering    forsaken world    jena malone    chimp spanner    mobilmánia    erik sumo band    pure love    amber heard    bastards of bodom    lady gaga    how do you know    de-phazz    erik sumo band    el camino  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!