hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. április 27. vasárnap   12:43
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
SKAlp Feszt.: Gubó, Csalez Lopez, Tizenhét, CsizmáSKAndúr
2003 április 4, Vörös Yuk

  Gubó, Csalez Lopez

  Az eddigi leginkább nem skasabb” CsizmáSKAndúr Klubbot éltem meg, április 4-én. Ez nem baj, mert igenis szükséges keverni a különféle stílusú zenéket, bizonyos határokon belül persze.
  Máris az elején kellemes meglepetésként ért a Gubó névre keresztelt formáció fellépése. Előzetesen csángó-skaként beharangozott csapatot, inkább a világzene címkével látnám el. A hagyományos csángó motívumokba kevertek ska és rock elemeket, sőt még volt egy kis rap betét is. Alapvetően akusztikus hangszerek játsszák a főszerepet (duda, perka, furulya, harmonika), amik még élvezetesebbé, és különlegessé teszik az előadást.
  Ha nem is minden részében volt meggyőző a produkció, de egy érdekes, kísérletező dolgot láthatott a közönség, amely szerencsére pozitívan fogadta az eddig ismeretlen Gubónak a zenéjét. Végre egy újabb merész vállalkozás, amely azt hiszem, tehet valamit a perifériára szorult népzenék bemutatására.
  
  A ska-punk-metal Csalez Lopez általam nagyra tisztel tagsága úgy néz ki, tényleg túljutott a holtponton, sőt az egykori renitens” billentyűs (Dávid) is - hacsak a koncertekre is de visszatért a csapatba. Ez számomra jó hír, mert zeneileg sokkal befogadhatóbb így ez a fajta zene. Kicsit meglepő volt a 8 perces elszállt metal prüntyögős” rész, de az eddigi egyetlen hanghordozó 3 száma megint megmozgatta a közönség egy kis részét. Remélem lesz idő eleget próbálni, mert kár veszni hagyni az eddigi munkát, és mint hallottam, azért érik különféle zenei hatások a csapatot.

  Tizenhét, CsizmáSKAndúr

  A Kókler, a Tizenhét, a CsizmáSKAndúrIgen a triumvirátus. És ezen az estén most kettő koncertezett. Előbb a szombathelyi srácok mozgattak meg száznál is több embert, ami a színpadról gyönyörű látvány volt! A zenekar most adta ki öt számos lemezét, amelyen már kicsivel komolyabb hangvételű szövegeket, és nagyon kellemes muzsikákat élvezhetünk. A bulizós, 2 Tone skat játszó csapat frontembere Szasza mozgása, még mindig koordinálatlan és idióta (a szó kedves, és pozitív értelmében), amit lencsevégre kapni hatalmas megpróbáltatás. A Tizenhét, ugyan csak hét tagú formáció, de így is szűkösen fértek el a színpadon, ahol ugyebár a közel két méteres énekes mozgásának, illetve a három fúvósnak is helyet kellett engedni, így a basszerosnak (Sümi) már csak a hangládákon jutott hely, így Ő láthatta a legmagasabbról, hogy mekkora a mozgolódás a teljesen teli tánctéren. Azt hiszem nem panaszkodhatunk erre a bulira, mert mindenki megkapta kedvenc számát a kívánság blokk részben. A legtöbben egyébként a Rude Boy című szerzeményre voksoltak.
  
  A végére maradt a CsizmáSKAndúr. A repertoár változatlan, a buli úgy szintén. Mondjuk rég volt ennyi hely táncra, de ez csak a buli előnyére válik, mint hátrányára. Természetesen megint volt ska disco, ahol kb. 5-ször hangzott el, a SKA-P-től valami, így ezen az estén, ezt az egyébként sem valami kreatív csapatot a nem szeretem” listára helyeztem. Dj. Pozor nem volt formában, mert az előző ismétléseket is neki köszönhettük, de a Fals! Cairo című szerzeménye már egy kicsit sok volt (a 80-as évek egyik ska zenekara, akik zeneileg rendkívül élvezhetőek, csak hát a szövegek enyhén rasszisták: a lényeg hogy ne legyen drapp”, utalás az arabokra.) Az unalmas afterpayrt-t végig ittuk és dumáltuk, és csak a végére dj Sas pörgős öt percére mozdultunk be, majd bejelentették, hogy záróra. Puff neki! Folytatás következik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nyírség táncegyüttes    hangmás    nyomorultak    mystery gang    no doubt    j.j. abrams    nachtmystium    fifa    deadstar assembly    satelles    brutal assault    lars ulrich    scott ian    bibliotheque pascal    bergendy    mindenki szereti a bálnákat    led zeppelin    rockmaraton    japanese voyeurs    leaner    ite missa est    fit for an autopsy    Ébredj velünk    la dispute    bastards of bodom  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!