hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2011. január 3. hétfő   05:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Joey Beltram (US), Isu, Dork az A38-on
2011. január 15., szombat 23:00., A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

  Belépő elővételben: 1000 Ft., koncert napján: 1500 Ft.
  Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve az összes ismert jegyirodában.
  
  Egy este a kiváló amerikai lemezlovassal és producerrel, Joey Beltram-mal, aki a house műfajteremtő darabjának, az Energy Flash and Mentasm szerzőjeként vált világhírűvé, mellé két hazai kiválóság tolja majd kerekre a bulit, Isu és Dork.
  
  Joey Beltram (US)
  
  Joey Beltram a new yorki Queens-ben született,és itt indult dj-karrierje is 1983-ban. Két évvel később hallotta először a chichago-i house hangzást, Tony Humphries rádióműsorában. Ez a műsor ihlette később saját szerzemények készítésre.
  Tetszett neki ezen a zenék házi készítésű „, nyers, érzelmekkel teli hangzása. Így 1988-ban amikorra összeállt otthoni kis stúdiója, elkezdhette végre formába önteni a zenét, amit a fejében hallott.
  Ekkoriban kezdte úgy érezni, hogy a house már túlzottan kommersszé vált, és csak a nagy lemezkiadók eladásserkentő eszközeként szolgál. Úgy tűnt számára, hogy szinte kötelező jelleggel minden egyes pop single másik oldalára egy house remix került. Ez a dolog arra késztette őt, hogy inkább új hangzásokkal és ötletekkel kísérletezzen. A saját csavarjait akarta belevinni a house hangzásába.
  
  1989-re Joey számos underground New York-i house kiadónak készített zenéket, és egy évvel később már európai lemez cégekkel is dolgozott. Valódi löketet a zenei világnak 1990 nyarán adott, az Energy Flash” című számával, amit 2000-ben az angol Muzik magazin az Évtized Track-jének nevezett. Mindössze 20 évesen Joey a legjelentősebb dance események és klubok középpontjában találta magát. Hamarosan azt is bebizonyította, hogy ő nem csupán egy ´egy-slágeres´ csoda. Az Energy Flash-t olyan további áttörést jelentő kiadványok követték 1991-ben, mint a My Sound” és a Mentasm”.
  
  Joey azóta is töretlen sikert arat mind a house, mind a techno műfajában. A 90-es évek nagy részét azzal töltötte, hogy saját útját járta. Olyan lemezek megjelentetésével, amelyek a ´ bedroom producerek ´ következő generációinak ihletét jelentették, és jelenteni fogják minden bizonnyal a jövőben is. Néhány kiemelkedően jelentős kiadványa: az 1993-as The Calibre EP”, az angol Warp Records gondozásában, az időtlen Places” album, melyet 1995-ben a berlini Tresor label adott ki, valamint JB3 művésznév mögé bújva a Close Grind” a Movamute Records-nál 1996-ban. A Game Form”, a Forklift” és a Ball Park” slágerei pedig olyan időtállónak bizonyultak, hogy még ma is gyakran csendülnek fel világszerte a leghíresebb klubokban .
  Jelenleg legfőképp a saját, STX nevű kiadójának dolgozik, melyet 1999-ben alapított. Az egyedi stílust képviselő STX már az első pár kiadványával ( Arena”, EP number one”, concept 12”) az érdeklődés középpontjába került.
  2002-ben ismét JB3 álnéven jelentette meg munkáit a Bush Records-nál. Legújabb albuma, a The Rising Sun pedig a Tresor Records gondozásában került a forgalomba.
  
  ISU (HU)
  
  Isu, azaz Kántor István a hazai elektronikus muzsikák, azon belül is elsősorban a minimal house egyik nagy népszerűsítője. A magyarországi partiélet egyik legpatinásabb szervezőcsoportja, a Minimalheadz tagjaként számtalan alapvető és máig sokat emlegetett buli, helyszín és sorozat fűződik nevéhez, a Budavári Labirintus legendás akcióitól a Lick the Click! sorozatig.
  
  A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, az összes elérhető jegyirodában, bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve az ismert online jegyirodákban.
  
  Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A38

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 crushing caspars    Ákos    julian sas    arriba    xplode    cherry bomb    kassák lajos    zodiac mindwarp    midriff    1killembrace    galileo    konflikt    abhorrence    Új látásmód fúzió    budapest hardcore    textures    clubera    5 yards    mitch lucker    maurics andrás    black-out    katy perry    360° at the rose bowl    lake of mind    bon scott  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!