hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. december 3. péntek   16:35
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Shrinebuilder, Torn From Earth
2010. november 17., Budapest, Dürer kert

  November 17-e igazi örömünnep volt a doom metal híveinek, ugyanis az utóbbi évek egyik legüdítőbb supergroup projektje, a Shrinebuilder látogatott el a Dürer kertbe. A bemelegítő szerepkör a hazai Torn From Earth-re hárult.
  
  A budapesti Torn From Earth egy viszonylag friss zenekar: 3-4 éve működnek, és egy bemutatkozó EP-vel jelentkeztek eddig. Az öttagú banda elég súlyos doom/sludge muzsikát játszik, amelyet élőben is sikerült meggyőzően megszólaltatniuk. Egymás után gördültek elő a goromba, zordon riffek Éva és Viktor gitárjaiból. Az énekért alapvetően Benedek felel a bandában, de a gitáros Viktor is több alkalommal besegített a kiakadt üvöltözésben megnyilvánuló vokálokba. A zenével abszolút jó irányban haladnak, minőségi nótákat hallhattunk, de a színpadi kiálláson bizony még lenne mit javítani. A mozdulatlan előadás egy dolog, de a háttal a közönségnek éneklés, és a számok között a gitárgerjedések közepette konferálás nem az ideális frontember ismérvei.
  
  A Shrinebuilder legendás zenészei felsétáltak a színpadra, és belekezdtek egy jó 70 perces összefüggő, magával sodró hangörvény prezentálásába. A bandát alkotó muzsikusokat senkinek sem kell bemutatni: Scott „Wino” Weinreich gitáros/énekes (Saint Vitus, Spirit Caravan, The Hidden Hand), Scott Kelly gitáros/énekes (Neurosis), Al Cisneros basszer (Om, Sleep) és Dale Crover dobos (Melvins, Nirvana) mind élő legendák, és az általuk alkotott Shrinebuilder is egy különleges zenei élményt nyújt. Az ismert figurák együtt alkottak meg egy doom metalban gyökerező, sajátos hangulatával magával ragadó debütáló lemezt tavaly, amelynek élő prezentálása is mágikus hatással bírt. Nem volt kommunikáció a rövid búcsúzáson kívül, csak a brutális hangerővel megdörrenő, koszos, súlyos doom metal. Az album 5 dala mellett játszottak egy Creedence Clearwater Revival feldolgozást (Effigy) Dale Crover énekével, valamint egy dobszólóval is bíró hosszabb jammelés mellett egy új dal (We Let The Hell Come) is helyet kapott a programban. A zenészek a profizmus mellett húzást, dögöt is adtak a daloknak, és az albumhoz hasonlóan megosztották egymás között az énekesi teendőket. A (halláskárosodással fenyegető) irdatlan hangerő ellenére kivehető volt minden hangszer, a gitárok és a dob mellett a basszusgitár témái is szépen hallhatóak voltak. A szuggesztíven hipnotikus dalfolyamra masszív bólogatás kezdődött a közönség részéről, sőt egy fiatalember stagediving-ra is elragadtatta magát, amely hibát a megtermett szőrös, fogatlan hajléktalanra emlékeztető Scott Kelly egy vehemens hátba rúgással büntetett. Igaz, hogy nem kéne színpadot mászni doom metal koncerten, de ez egy kicsit erős volt Scott barátunk részéről. Ezen kitérőt leszámítva jó kedélyűen, beleéléssel játszottak a nagyra becsült zenészurak, különösen Al Cisneros-on látszott, hogy élvezi a basszustémák pengetését. Nem kérdéses, hogy egy hibátlan 70 percet adott ez a tömény, egybefüggő doom metal esszencia, amelynek katartikus kiteljesedését a fellépést záró Solar Benediction adta.
  
  Szerintem minden résztvevő egyetért velem abban, hogy nagy öröm volt látni az élő legendák alkotta Shrinebuilder-t. Ritkán lehet átélni ilyen szuggesztív, lüktető zenei élményt adó fellépést. Reméljük, hogy a készülő második lemezt is megturnéztatják Európában!


Kulcsszavak:
  shrinebuilder     torn from earth 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Shrinebuilder myspace oldala

A Torn From Earth myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

Megjelent a Torn From Earth első nagylemeze

LIKE RATS [USA] x CONFUSION MASTER [D] x TORN FROM EARTH

Nag [NOR], Torn From Earth, Blackmail - Szerdán!

Downfall of Gaia, Them Frequencies, TORN FROM EARTH és Preamp Disaster a KVLTban

Fajsúlyos este a VALVE (F), POZVAKOWSKI, TORN FROM EARTH részvételével
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 unleashed    dreamworks    moonspell    ripoff raskolnikov    metalfest    harlem gospel choir     warwick    hófehér és a vadász    profane omen    stefano di battista    cold snap    budapest    mocsok 1 kölykök    esa holopainen    seven kingdoms    steve lukather    hollywoodoo    earth wind & fire experience    tony iommy    cherry bomb    burzum    katona tamás    shrinebuilder    partyzan    forgotten tales  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!