hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. november 2. kedd   16:23
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Sick Of It All, Madball, No Turning Back, Last Hope
2010. október 15., Budapest, Dürer kert

  A koncert szempontból nagyon erős október második hete egy rendkívül vonzó hardcore bulival is megajándékozta az érdeklődő közönséget. Az NYHC legenda Sick Of It All és a szintén régóta működő Madball egy teltházas Dürer kertes koncertet eredményezett. A két nagy hardcore banda előtt a holland No Turning Back és a bulgáriai Last Hope kapott lehetőséget a bizonyításra.
  
  Ezzel a lehetőséggel a régóta zenélő szófiai Last Hope nem igazán tudott élni. A négytagú zenekar elég sablonosan tolta a tipikus riffekkel felvértezett hardcore nótáit, és az átütő energia is hiányzott a gyenge hangzással megdörrenő produkciójukból. Nem volt rossz a koncert, de alapvetően sokkal fogósabb, tökösebb előadásra van szükség ebben a stílusban, ahogy ezt a két főzenekar is megmutatta az este folyamán.
  
  A holland No Turning Back jóval élvezetesebb fellépést adott. Az 1997 óta muzsikáló öttagú banda sokkal élettelibb színpadi játékkal prezentálta a húzós riffekkel megpakolt szerzeményeit. Igaz, ők sem váltják meg a világot, és túl sok egyediség sincs a zenéjükben, de egy jó 30 percre kellemesen elszórakoztatták a közönséget az egész jó hangzással megtámogatott hardcore nótáikkal.
  
  A este két főattrakciója következett, pontosabban először a Madball legénysége foglalta el a színpadot. Sajnos jól megvárakoztatták a népet, már joggal uralkodott el a türelmetlenség a nézőkön a zsúfolásig telt, levegőtlen teremben. Aztán amint belecsaptak a húrokba Freddy Cricien-ék, azonnal elkezdődött a féktelen örömünnep és az össznépi mosholás. A keverőpultig ment a lökdösődés, a Madball azonnal megteremtette a kirobbanó hangulatot. Sajnos (?) stagediving-ra nem volt lehetőség az estén, mivel egy masszív kordon lett elhelyezve a színpad elé. Kicsit furcsa, hogy pont egy hardcore bulin nincs lehetőség a színpadról ugrálásra, de abban azért egyetérthetünk, hogy a nézők fizikai biztonsága a legfontosabb. Az 1988 óta működő Madball valósággal ledózerolta a megjelentek hallójáratait, a tőlük szokásos feszességgel és dinamizmussal zúzták el a betonozó riffekkel operáló fogós dalaikat. Az aktív színpadi mozgásban ugyan csak Freddy jeleskedett, de nem is várhatjuk el a bálnaméretű Hoya Roc basszertól és Mitts gitárostól, hogy végig ugrálják a koncertet. A hangzásra sem lehetett panasz, kellő erővel dörrentek meg a régebbi és újabb keletű NYHC himnuszok. Különösen nagy aprítás volt az olyan régi nótákra, mint a Down By Law, a Set It Off, a Can´t Stop, Won´t Stop, a Pride, vagy a Look My Way. De az Empire című új album dalai is jól szólaltak meg élőben, így a Tough Guy, az Empire, a Danger Zone vagy az All Or Nothing is nagyot ütöttek. Egy zsigeri energiákat felszabadító háromnegyed órában volt részünk, Freddy-ék az eddigi fellépéseikhez hasonlóan most is egy remek koncertet adtak!
  
  A Sick Of It All még nagyobb NYHC legenda, mint a Madball. Az 1986-ban alakult banda maga a nagybetűs hardcore. Ezek a figurák majd 25 éve nyomatják a szívükhöz közel álló zenét, mindenféle kompromisszum nélkül, méghozzá kiváló minőségben. Sőt, a Koller tesók idősebb korukra sem fáradtak meg, a friss lemezeik is egy tajtékzó bika erejével rúgnak seggbe, amely tény bizony nem mondható el sok nyolcvanas években alakult zenekarról. Most nyílt először alkalmam megtekinteni a brigádot, és bizony a zseniális fellépésük fényében el is halványult az előttük játszó bandák produkciója (beleértve a Madball-ét is). A remekül felépített, fogós Sick Of It All dalokat olyan erőteljes, energikus színpadi előadással prezentálták a zenészek, amelyre eddig kevés példát láttam. Lou és Pete Koller megvadult állatként szántották végig a színpadot, és közben Craig basszerrel és Armand dobossal együtt hibátlanul adták elő a dalokat. Pete ugrásai, és Lou számok közben megejtett szimpatikus, vicces kommentjei mind hozzájárultak a maximális koncertélmény megteremtéséhez. A közönség meg is hálálta a hibátlan teljesítményt, volt itt pogótól, önfeledt táncikálástól kezdve az együtténeklésig és a Lou által megkoreografált wall of death-ig minden. A jó egy órás, remek hangzással megtámogatott koncert setlistjére sem lehetett panaszunk, minden korszakból előkerültek nóták. Az adrenalintól felpörgött nép együtt dörögte Lou-val az olyan definitív nóták sorait, mint a Scratch The Surface, a Step Down, a Take The Night Off vagy az Us Vs. Them. Az Injustice System, az Uprising Nation, a Machete, a Clobberin´ Time, a Built To Last, a Sanctuary és a Good Lookin´ Out is nagyon szakítottak, ahogy a Based On A True Story című idei album szerzeményei is (Death Or Jail, A Month Of Sundays, The Divide, Waiting For The Day). Egy hibátlan koncertnek lehettünk tanúi, így kell játszani a tökéletes hardcore zenét!
  
  A népes közönség elégedetten, két zseniális NYHC buli emlékével távozhatott a Dürer kertből. A Madball is odatette magát, a Sick Of It All pedig egy abszolút felejthetelen koncertet adott. Aki valamilyen szinten is szereti a hardcore muzsikát, és nem volt ott aznap este, most lehajtott fejjel szomorkodhat, hogy mit hagyott ki. Remélem minél hamarabb újra eljönnek hazánkba az NYHC istenei, hogy ismét átélhessük a tökéletes HC koncertet!


Kulcsszavak:
  sick of it all     madball     no turning back     last hope 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Sick Of It All myspace oldala

A Madball myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

Skalar Music

 kapcsolódó cikkek: 

Sick Of It All: klip a karanténból

Freddy a Madball gitáros kérdéséről

Rockmaraton 2018 - 2. rész

Madball: az első szám az új lemezről

Új szöveges videó a Sick Of It All-tól
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kapcsolódó fotók: 

Sick Of It All (USA) - 2010. október 15. Dürer Klub

Madball (USA) - 2010. október 15. Dürer Klub

No Turning Back (NL) - 2010. október 15. Dürer Klub

Last Hope (BG) - 2010. október 15. Dürer Klub
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bathory    mr2    brandon flowers    gentleman    jeremy renner    give em blood    blues revolver    keepers of jericho    hour of penance    barbers    garry marshall    jeff scott soto    accept    ÖrdÖg    mick jagger    abhorrence    hammer barlang    aurahodor    helmet    steam engine    kontrollzé    fallenintoashes    josh brolin    anselmo crew    utódok  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!