hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2010. október 20. szerda   16:43
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Coyote Fesztivál
2010. október 21. Dürer Kert nagyterme – Budapest

  A fesztiválsorozat első állomása 2010. október 21-én, a Dürer Kert nagytermében. Sokféle hangzás és stílus, amely számtalan embert vonz, és csábít egy közös bulira. Természetesen a rockzene határain belül, megmutatva annak sokszínűségét. Célunk egy olyan sorozat elindítása, melyben megmutathatják magukat a hazai feltörekvő, már befutott, vagy csak úgy lézengő rock zenekarok, egymást erősítve, pengetőről-pengetőre adogatva a jó hangulatot.
  
  A Rotten Tomatoes meghívására ismét hazánkba látogat a los angelesi punk-rock zenekar, a Good Knives, amelynek idén jelent meg debütáló albuma. A legtöbb zenekar úgy alakul, ahogy azt sejteni lehet. A Good Knives nem. A 4 srác a Föld különböző szegleteiből, Los Angelesből, Ukiah Californiából és az angliai Peterborough-ből származó arcokból verbuválódott össze, akik korábban közös koncertjeik alkalmával együtt játszó zenekarok tagjaiként ismerték meg egymást.. Barátaik, a Salt Lake City-beli Ryan Seaman és a georgiai Lee Dyess segítségével megtalálták a módját, hogy elkészítsék albumukat és alapítsanak egy bandát.
  Ők úgy vélik, hogy ez csak a kezdet. A Good Knives néhány srác vágyából alakult, akik hittek önmagukban, de nem tudták, hova fog ez vezetni. Hát, ez alkalommal hozzánk már másodszor elvezet.
  
  A Rotten Tomatoes jelenlegi felállásban 2007. óta zenél együtt, bár a tagok barátsága és zenei múltja régre vezethető vissza. Az elmúlt években többek között felkerültek egy Depeche Mode feldolgozásokat tartalmazó albumra, a Nyaralni Indultunk című számukból klip készült, 2009-ben pedig megjelent Rotten Roll című albumuk, melynek angol verzióját idén vették fel. Szintén tavaly, az Emergenza fesztiválon való részvételnek köszönhetően megmutatták magukat a bécsi közönségnek is. Az ősz folyamán készül következő klipjük és jönnek az új számok.
  
  A Sunday Best baráti zenekarként alakult 2009 májusában. Az együttes stílusa Californiai punk (Skate punk), melyet a Blink 182, Sum 41, valamint a Green Day képvisel. Az idei évben több sikeres koncerten vannak túl, új lendületet hozva a budapesti klubéletbe.
  
  A My Best Habit zenekar egy fiatal tagokból álló, nagyon populáris post-hardcore zenét játszó csapat.
  Mára egy a saját stílusát, útját, elképzeléseit megtalált zenekarrá váltak, céljuk, hogy meghonosítsák Magyarországon is az USA-ban már hatalmas sikernek örvendő, sőt, underground szinten gyakorlatilag a legdivatosabb irányzatot, amit leginkább post-hardcore néven szokás emlegetni.
  A zenekar két tagcsere után új felállásban, új számokkal tér vissza az októberi koncerten.
  
  A Star Positive zenekar 2007-ben alakult, majd 2008 tavaszán az Edge Records gondozásában, „Ki nevet a végén...” címmel kiadta első lemezét. A címadó dalból klippet is forgattak, amit a Viva-tv rendszeresen játszott több hónapon keresztül.
  A fiúk most fejezik be a második nagylemezük anyagának munkálatait, amely előreláthatólag ez év végén fog megjelenni, szintén egy klippel együtt. Rendszeresen koncerteznek Budapesten és vidéken egyaránt, klubokban valamint fesztiválokon. Koncerten a saját dalaik mellett ismert rockslágereket is játszanak, többek között U2-t, Green Day-t, Good Charlotte-t is.
  
  A debreceni Hope the Last zenekar 2007 óta tevékenykedik post-hardcore stílusban. Számos klub koncert és fesztivál van a hátuk mögött. 2009-ben megnyerték az Emergenza tehetségkutató Közép-Európai döntőjét, és az Azfeszt tehetségkutatót is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Rotten Tomatoes

Good Knives

Star Positive

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 black sabbath    dudás zsombor    ten years after    duff mckagan    machine head    pankkk    underground magazin    trial    ismerős arcok    amerikai pite    larry hangman    beyond the bridge    alice cooper    x-men    rock the nation    angelus apatrida    novembers doom    novembers doom    charlie st. cloud    tiga    the slot    nanowar of steel    robin hood    kingdom of sorrow    adrian smith  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!