hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. október 8. péntek   17:46
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Joe Bonamassa a Pecsában
2010. október 28. Petőfi Csarnok - Budapest

  Belépő:
  9.900 Ft
  
  Amerika egyik legtehetségesebb blues-rock gitárosa, Joe Bonamassa 2010. október 28-án ismét hazánkban látogat, és a Petőfi Csarnokban ad koncertet. Bonamassa játékát tökéletes technikai tudás, ízes, érzelmekkel teli játék jellemzi, a jól kidolgozott saját és feldolgozás nótákban.
  
  Joe Bonamassa 1977. május 8-án a New York állambeli Utica városában látta meg a napvilágot. Érdekesség, 66 évvel ezelőtt, ugyanezen a napon született Robert Johnson is. A kis Joe-nak nem volt idegen a zenei közeg, hisz édesapjának hangszerüzlete, valamint hatalmas lemezgyűjteménye volt. Az első gitárt négyévesen akasztotta a nyakába, hatévesen pedig hangról hangra megtanulta Jimi Hendrix Voodoo Child-ját. Alig 12 évesen már B.B. King előtt léphetett fel, vele később többször is együtt turnézott. Két év múlva a Bloodline nevű zenekarban játszott, a jazz- és rock világ nagyjainak csemetéivel, Berry Oakley jr.-ral, Waylon Krieger-rel és Erin Davis-szel.
  
  Első saját lemeze 2000-ben A New Day Yesterday címmel jelent meg, olyan zenészek vendégszereplésével, mint Gregg Allman, Rick Derringer és Leslie West. Ezt 2002-ben a So It´s Like That követte, mely sokkal rockosabbra sikerült, mint a bemutatkozó album. Az igazi sikert azonban a Blues Deluxe című album hozta meg a részére. A Blues évében, 2003-ban megjelent CD-vel a Billboard blues listájának az élére került. A lemez három saját szerzemény mellett feldolgozás nótákat tartalmaz B.B. King-től, John Lee Hooker-től, Elmore James-től és Albert Collins-tól.
  
  A 2005-ben megjelent lemeze, a Had To Cry Today, az Album Of The Year címet kapta a világ egyik legismertebb blues-zal foglalkozó internetes oldala, a BluesWax olvasóitól.
  A soron következő You And Me című lemezével ismét a Billboard blues slágerlistájának az élén landolt. A 2006-ban megjelent album producere Kevin Shirley, akinek a segítségével erőteljes hangzást sikerült elérni. A bevált recept szerint saját és feldolgozás nóták kerültek rögzítésre, melyek közül kiemelkedik Jimmy Page és Robert Plant szerzeménye, a Tea For One. A dobos ki is lehetne más, mint a legendás Led Zeppelin korán elhunyt dobosának fia, Jason Bonham.
  
  A Sloe Gin című albuma 38 hétig szerepelt a Billboard blues slágerlistájának Top 10-ében. A Guitar Player Magazine olvasói több esztendőben is az év blues gitárosának választották. Joe Bonamassa azonban nemcsak zenészként tevékenykedik, hisz tagja a Blues Foundation-nek és szóvivője a Blues In The Schools programnak.
  
  2009 februárjában jelent meg a The Ballada of Jon Henry című albuma, amely a Billboard Blues listán első helyre is került. Még ebben az évben a londoni Royal Albert Hallban (ami a világ egyik legrangosabb koncerthelyszíne) teltházas koncertet adott, ahol a színpadon vendégként köszöntötte a legendás gitárost, Eric Claptont! A koncertről egy dupla dvd-ből álló kiadvány is készült (Live From The Royal Albert Hall).
  
  Legújabb, tizedik szóló albumát (Black Rock) 2010. márciusában rögzítették Görögországban, a Black Rock Studióban. (A lemez neve is innen ered.) Az albumon egy közös dal is hallható a blues nagy királyával, BB Kinggel!
  
  Világkörüli turnéjának egyik állomásaként, október 28-án a Petőfi Csarnokban láthatjuk és hallhatjuk újra a nagy blues-rock gitárost!




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Pecsa Music Hall - Budapest

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kulturális intézmény    give it a name    heights    odin    kéknyúl hammond band    rock of ages    full of hell    balaton sound    parajelenségek 3    boris    shrek 4    marry me in vegas    coroner    whiplash    lowbau    christoph waltz    adept    s first date    august burns red    semmiből a semmin Át    one man army and the undead quartet    royal flush    locust on the saddle    álomháború    peta  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!