hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. október 4. hétfő   15:33
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Trigger The Bloodshed, The Dead Lay Waiting, Slaughter At The Engagement Party, Brainlust
2010. szeptember 19., Budapest, Dürer kert

  A súlyosabb zenék híveinek az elég eseménytelen szeptemberi hónapra is jutott egy brutális koncertest. Szeptember 19-én ugyanis a brit Trigger The Bloodshed gárdája lépett fel a Dürer kert kis színpadán, egy külföldi és két hazai előzenekar kíséretében.
  
  A vasárnap esti időpont sajnos eléggé rányomta a bélyegét a érdeklődésre, de a csekélyebb létszámban megjelenő nézőközönség láthatóan jól érezte magát az este folyamán. Már a kezdő Brainlust megadta a jó hangulatot, a deathcore stílusban muzsikáló budapesti sihederek vidáman, energikusan adták elő nótáikat. Ugyan a hangzás eléggé gyengélkedett, és a színpadi teljesítményből főleg a frontember Nándi vette ki a részét a többi tag kissé passzív ácsorgása mellett. Zeneileg még van ideje érni a 2007-ben alakult brigádnak, amely majd biztosan egyénibb megoldásokat fog eredményezni a jövőben. A Scooter feldolgozás mindenesetre mókás volt, ahogyan a közönség soraiban egyesek részéről tanúsított mozgáskultúra is. Az egyik dalban egy vendégénekes srác is tiszteletét tette, aki helyben kocogással és egyéb vicces figurákkal emelte a szórakoztatási faktort.
  
  A szegedi Slaughter At The Engagement Party egy koncertügyileg tapasztalt, feszesen játszó brigád. A 2009-ben alakult zenekar idén adta ki az első kislemezét, és nemrég Bécsben is felléptek a Hatebreed előtt. Már az első pillanatoktól látszott, hogy hibátlanul, energiától feszülve tudják a srácok prezentálni a brutális deathcore muzsikájukat. Intenzitásban és hangszeres játékban abszolút profi volt a fellépés, hazai bandától ritkán látni ilyen minőségi előadást. A hangzás itt sem volt tökéletes, de a gyilkos SATEP zúzdák azért élvezhető körülmények között dörrentek meg. A közönség is beindult, volt aprítás, kaszabolás, szélmalomkörzés, a nézői különdíjat pedig a cigánykerekező figura érdemli. Ugyan fogós, eredetibb nóták terén még van hová fejlődnie a SATEP-nek, koncerten hozzák a nemzetközi színvonalat.
  
  A két brit zenekar következett, elsőként a The Dead Lay Waiting vette birtokba a színpadot. A 2007-ben alakult öttagú brigád egy 2008-as kislemez után tavaly adta ki debütáló albumát We Rise címmel. A divatos metalcore/deathcore stílusban alkotó selyemfiúk nagy erőbedobással prezentálták a dallamos refréneket is hordozó dalaikat. A frontember Luke-nak egész jó hangja van, szóval az éneklős részek miatt sem kellett szégyenkezniük. Bár zeneileg abszolút nem világmegváltás, amit művelnek, el lehetett hallgatni a produkciót. Mondjuk tipikusan az a zenekar, amit élőben elnéz az ember, de otthon biztosan nem hallgatja a lemezüket.
  
  Végül az eddigieknél brutálisabb zenében nyomuló Trigger The Bloodshed zenészei kerültek a színpadra, és zúzták végig irgalmatlan erővel a háromnegyed órás koncertjüket. A 2006-ban alakult öttagú bristoli banda idén adta ki harmadik nagylemezét Degenerate címmel, amely technikás, brutális death metal zenét tartalmaz az előző The Great Depression-el egyetemben. Igaz, a kezdeti időkben még voltak náluk deathcore hatások, ma már színtiszta death metalt játszanak a fiatalemberek. Precízen és nagy erőbedobással darálták a többnyire gyors tempóban száguldó, komplex riffekkel felvértezett nótáikat. Jonny frontember szuggesztíven hörögte a mondanivalóját a mikrofonba, és a közönséggel való kapcsolattartást is jól oldotta meg. Rob és Martyn gitárosok fejez rázva hegesztették a riffeket, valamint Dave basszer és Dan dobos játékára sem lehetett panasz. Ugyan látszott rajtuk, hogy a kevés számban jelen lévő, kissé egykedvűen ácsorgó közönség nem az ideális körülményeket testesítette meg, profin játszották végig programjukat. Bár a hangzás ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, öröm volt hallani az olyan nótákat, mint a Hollow Prophecy, a De-Breed, a Laceration, a The Soulful Dead, a Dead Vein vagy a The Great Depression. A Trigger The Bloodshed hajszálpontos gyilkológépezete végrehajtotta feladatát, a háromnegyed órás tömény death metal zúzda után elégedetten távozhattak a színpadról a zenészek.
  
  Kellemes kis koncertest kerekedett ebből a vasárnap estéből, ahol igényes deathcore és death metal produkcióknak lehettünk részesei. Érdekes módon a két magyar előbandára volt nagyobb nyomulás a közönség részéről, a brit zenekarokat eléggé mozdulatlanul figyelték a jelenlévők. Szerintem zeneileg a Trigger The Bloodshed adta a legjobb koncertet, de a Slaughter At The Engagement Party is egy profi, energikus bulit adott. Annyi mindenesetre biztos, hogy senki sem bánhatta meg, hogy aznap ellátogatott zúzni egyet a Trigger The Bloodshed-re és az előzenekaraira.


Kulcsszavak:
  trigger the bloodshed     the dead lay waiting     slaughter at the engagement party     brainlust 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Trigger The Bloodshed myspace oldala

A The Dead Lay Waiting myspace oldala

 kapcsolódó cikkek: 

Scarred By Beauty (DK), The Dead Lay Waiting (UK), Orient Fall, Sleepless

Guns Are Too Quick Vol. 3. - Begging For Incest (Ger), All Falls Down (At), Brainlust, Kill With Hate

Közel az új Subscribe lemez

Brutal Assault 2011 - megvannak az első nagy nevek

Trigger The Bloodshed a Dürer Kertben
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
 kapcsolódó fotók: 

Trigger the Bloodshed (UK) - 2010. szeptember 19. Dürer klub

The Dead Lay Waiting (UK) - 2010. szeptember 19. Dürer klub
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 evile    cimbaliband    aetherius obscuritas    the mono jacks    így neveld a sárkányodat    the gaslight anthem    poison of marvel    solar scream    barney és a nők    necrophobic    iphone    deadstar assembly    markus schrodt    antropofagus    solar scream    rob zombie    fekete zaj    horse the band    peter katis    belphegor    scorsese    the faceless    kawa musical circus    magor    amber schmidt  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!