hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2010. augusztus 2. hétfő   16:26
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sziget látkép, Party Arénával
2010. augusztus 11-16. Hajógyári-Sziget - Budapest

  A Balaton Sound után még várja egy nagy megmérettetés a partyzókat: DJ Shadow, Calvin Harris, Boyz Noize feat. Erol Alkan, Deadmau5, Infected Mushroom, Simian Mobile Disco, a Breakestra helyett belépő Die Antwoord, Gotan Project és még számos kiváló elektronikus zenész várja a bulira éhes fesztiválozókat a Party Arénában.
  
  Hatvanezernél is több lemez található annak a DJ-nek a gyűjteményében, aki 2010-ben útjára indítja az öt napon át dübörgő Party Aréna programjait az idei Szigeten. A hírek szerint a formabontó, stílusteremtő és előremutató elektronikus zenék előállításában mindig is élen járó DJ Shadow már régóta dolgozik új lemezén, így a Party Aréna közönsége nemcsak a downtempo elektronika legismertebb hangmintáira, hanem a több mint húsz éve alkotó elektronikus zenész legújabb sampler fantázáira is rápöröghet majd augusztus 11-én, este fél nyolctól. DJ Shadow után a Pole Position majd Szeifert kever, utánuk éjféltől a mindössze huszonkilenc éves, de az elektronikus tánczene világában már ikonként tisztelt Andy Mooré a keverőpult. Moort hat évvel ezelőtt választották meg az év legjobb trance producerének, de a legjobb trance számot is ő rakta össze ebben az évben, amellett, hogy készített már emlékeztes remixeket Britney Spears, Avril Lavigne, Paul Oakenfold, Brian Eno, Tiesto, Arthur Baker és Nadia Ali által szolgáltatott alapanyagokból is. A brit trance-, és remixikont a számos komoly szakmai díjjal kitüntetett tech trance DJ, Sander van Doorn váltja a helyszínen hajnali fél kettőkor. A The Killers-nek és a Depeche Mode-nak is mixeket gyártó, Pete Tong, Judge Jules, Tiesto és Carl Cox által is nagyra tartott DJ Dusk Till Doorn néven futó sorozatával milliós tömegeket mozgat meg évről évre a világ legnagyobb party-helyszínein, de most végre a Szigeten tombolhatjuk ki magunkat a világ legjobb tíz DJ-je között számon tartott holland lemezlovas buliján. A Party Aréna első napi programjait Kühl hajnali fél négytől induló partyja zárja.
  
  Este fél nyolckor James Ellis Ford és James Anthony Shaw lép színpadra a Party Arénában. Fordra és Shawra Nagy-Britannia egyik legígéretesebb elektro koponyáiként nézett fel a szakma, Attack Decay Sustain Release című 2007-es bemutatkozó lemezük megjelenése után pedig sokan vélték úgy, hogy a Simian Mobile Disco még az akkor éppen népszerűségének zenitjén járó Klaxonsnál és a Justice-nál is menőbb. Azóta már eltelt három év, a hazai Simian Mobile Disco rajongók pedig már a Temporary Pleasure-t 2010-ben váltó Delicatessen & Delicascies-nél is jobban várják az elektronikus zenei formáció első magyarországi koncertjét, melyre idén végre sor kerül a Szigeten. A Simian Mobile Disco után Junkie & Hawky, valamint Bergi & Svindler irányításával folytatódik a buli, majd hajnali fél egykor jön a Boyz Noize, aki a Mixmag által 2006-ban az év lemezlovasának választott Erol Alkannal szövetségben veszi birtokba a Sziget partyközpontját. Hajnali fél négykor Coyote bulija zárja a napot.
  
  A Party Arénában az utóbbi idők egyik legkedveltebb kozmopolita elektro-jazz alakulata, a Gotan Project ad koncertet először a helyszínen. A Gotan Projectet 1999-ben hívta életre a latino zenei szcénában ismert The Boys From Brazil-formációban és az easy listening habkönnyű dallamaival hódító Stereo Action Unlimitedben együtt zenélő Philippe Cohen Solal és Christoph H. Mueller. Együttműködésük sikeresnek bizonyult, a Gotan Project eddig lemezeiból két millió példányt adtak el világszerte, idén nyáron pedig már harmadik nagylemezükkel járják a világot. A tangó művészetének nemes változata a szigetlakókat Collins & Behnam és Igor Do´urden bulija előtt találja majd meg, többek között a tavasszal megjelent Tango 3.0 szépségeivel. Éjfélkor indul a Drumcode Night, ahol először az Adam Beyer, Dubfire és Carl Cox által felkarolt techno tehetség, Alan Fritzpatrick pakolja majd a lemezeket, majd hajnali fél kettőkor egyik mentora, a Drumcode kiadó alapítója és a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb techno producere, Adam Beyer veszi át tőle a keverőpultot. A Drumcode Night utolsó fellépője Joel Mull, aki hajnali háromkor kezd. Joel Mull maratoni techno szettjei Európában, Ázsiában, Ausztráliában és az amerikai kontinensen is rendre rajongók ezreit mozgatják meg, a stockholmi DJ munkái pedig olyan világhírű lemezkiadó cégek gondozásában jelentek meg eddig, mint Tiga Turbo kiadója, a Sven Väth irányításával műdödő Cocoon, az EC Records, a Harthouse vagy a nemrégiben Carl Lekebusch által alapított International Sound Laboratory. A harmadik napotól Hot X hajnali fél ötkor induló bulijával vehetünk energikus búcsút.
  
  Augusztus 14-én az elektro pop zene egyik kreatív előadója, Calvin Harris lép fel először a Party Arénában, fél nyolckor. Calvin Harris huszonhárom évesen már olyan zenekarokkal járta a világot, mint a Groove Armada vagy a Faithless, producerként pedig olyan csillagok oldalán jelent meg, mint Kyle Minouge, Dizzee Rascal, Sophie Ellis-Bextor és DJ Tiesto. Tavaly megjelent második nagylemeze (Ready For The Weekend) aranylemez lett, és első helyen végezett a brit album chartokon, melyet Calvin Harris a Glastonbury fesztiválon és a Wembley stadionban adott koncertjén népszerűsített. A tavaly a The Music Producers Guilden az év remixerének választott elektro pop csillag első Szigetes bulija után Karányié, majd Tsubié a pult, utánuk a pszichedelkus trance nagy mesterei, Erez Eisen és Amit Duvdevani mozgatják meg a fesztiválozókat hajnali egytől. Ők az Infected Mushroom, akiknek pszichedelikus utazásra csábító ütemei a kilencvenes évek közepe óta tartják rabságban az elektronikus zenefüggőket, és a hírek szerint most is hihetetlenül látványos és minden érzékszervre elemi csapást mérő show-val készülnek. Az Infected Mushroom hajnali fél háromig köti majd le a Party Arénában egybegyűlteket, akik még ezen az éjszakán Dangernek és Sikzath-nak is átathadják magukat a hajnali órákban.
  
  A fesztivál zárónapján az utóbbi idők egyik legkúlabb és legszellemesebb rap-frontja, a Die Antwoord veszi kezelésbe fél nyolckor a magyar közönséget, akik már találkozhattak az extrabizarr formációval egy szenzációs koncerten az idei Heineken Balaton Soundon. A több millió Youtube-rajongóval rendelkező dél-afrikai antipopsztárok minden bizonnyal kísérletet tesznek arra, hogy második magyarországi koncertjük még az elsőt is felülmúlja. Ez nem vicc. Ninja, Yo-Landi és DJ Hi-Tek után Soneec, valamint a Poli vs. Nora Naughty elektronikus zenei összecsapása következik, Deadmau5 hajnali fél kettőkor induló bulijára pedig Chriss készíti fel a tömeget. Az őrületes élő setjein digitális partyállattá átváltozó Deadmau5-ot 2007-ben Armin van Buuren és Tiesto is az év producereként méltatta, a világ legrangosabb DJ szaklapja, a DJ Magazine pedig a világ legjobb DJ-it összegző 2008-as listáján a világ tizenegyedik legjobb lemezlovasának válaszotta a több-mint-DJ elektronikus zenészt. A progresszív house és neo-trance művész díjgyűjteményéből már csak egy Grammy-díj hiányzik. A hazájának legrangosabb könnyűzenei díjával többszörösen jutalmazott Deadmau5 tavaly majdnem ezt is összehozta, de sajnos a 2009-es Grammy gálán a legjobb formabontó remix kategóriában csak a jelölésig sikerült eljutnia. Ami késik, nem múlik. Minthogy idén végre a világ egyik legkülönlegesebb elektro zenésze Magyarországra is ellátogat, hogy egy fantasztikus elektro zenei-, vizuál-, és tech-orgián vegye kezelésbe a Sziget közönségét. A Party Aréna idei utolsó buliját Slam Jr. küldi majd le hajnali fél négytől.


Kulcsszavak:
  sziget 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 kapcsolódó előadók: 

Sziget Band

 kapcsolódó cikkek: 

A Szigeten is fellép a Destroy Boys, új kislemezük a Shadow (I’m Breaking Down)

A Sziget Fesztiválra is be lehet kerülni a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóról

A Szigetelő Fesztivál segíti a bajba jutott Trafo Clubot

iLAND - a progresszív zenei sziget

Első nevek a 2023-as Sziget Fesztiválon- Billie Eilish, Florence + The Machine, Sam Fender...
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hétköznapi csalódások    malacka és a tahó    witchburner    frozen crown    babymetal    crow 7    monte cristo    saxon    the slot    óperentzia    barney és a nők    csak szexre kellesz    total world domination    namtar    duff mckagan    az emlékmás    il parto delle nuvole pesanti    szerelmek    alight    first blood    dürer kert    jackie chan    the inspector cluzo    bognár szilvi    crowbar  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!