hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. július 12. hétfő   17:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Natalie Cole vendége Horgas Eszter lesz
2010. július 26-án a Papp László Budapest Sportaréna – Budapest

  Natalie Cole, a nyolc Grammy Díjjal elismert legendás énekesnő, az ugyancsak klasszikus legendaként számon tartott Nat King Cole lánya, Magyarországra érkezik, hogy Still Unforgettable elnevezésű turnéja keretében július 26-án a Papp László Budapest Sportarénában adjon koncertet, ahol a vendége az ismert fuvolaművész, Horgas Eszter lesz, aki így Al Di Meola után egy újabb világsztárral lép fel a magyar közönség előtt.
  Ezzel egy álom vált valóra Horgas Eszter számára, akivel madarat lehetett fogatni, amikor megtudta, hogy Natalie Cole szívesen mondott igent a közös zenélésre, miután megnézte a DVD-jét, és meghallgatta Eszter hangzó anyagait.
  

  
  - Régóta gyanítom, hogy álmodni, álmodozni igenis kell és érdemes mondta Horgas Eszter. - Már zeneakadémista koromban is lehetőségem volt a legnagyobb hazai és külföldi sztárokkal muzsikálni, ami őrületes megtiszteltetés és szakmai kihívást jelentett. De ha akkor nekem valaki azt mondjaez még csak a kezdet , hisz tizenöt év múlva Al Di Meola gitár virtuózzal fogsz a teltházas Arénában játszani, majd ezt követően , néhány év múlva, a mára már legendává érett csodával, Natalie Cole énekesnővel - nos azt hiszem egy szóval reagáltam volna: Hülye!
  Most is azt kérdezgetem:könyörgök csípjenek meg, ez valóság?
   Aztán csak nézem az egyik Nathalie Cole DVDt és megerősödik bennem a gondolat, igen vannak olyan zenészek, akik többek mint kiváló muzsikusok, érzékeny művészek, jó előadók. Ők tudnak valamit, amire születni kell. Olyan hangot kapnak, olyan kisugárzást, amire csak azt mondhatjuk ez csoda

  
  Natalie Cole már édesapjától is örökölhette a tehetségét , de a zsenialitását azt a jó Istentől kaphatta. Magyarországra egy legenda érkezik! Mindenkinek, aki ott lesz majd, felejthetetlen élményt ad, az én életemben, pedig egy újabb álom megvalósulását.
  
  Az év egyik legnagyobb szenzációja, hogy Natalie Cole, a nyolc Grammy Díjjal elismert legendás énekesnő, az ugyancsak klasszikus legendaként számon tartott Nat King Cole lánya, Magyarországra érkezik!
  
  Amikor Natalie Cole igen termékeny jazz kollekciója, az UnforgettableWith Love megjelent 1991-ben, öt hétig időzött a slágerlisták első helyén és több, mint nyolcmillió példányt eladtak belőle csak az Egyesült Államokban. Arról pedig már nem is beszélve, hogy hat Grammy Díjat kapott érte, közte az Év lemezének és felvételének járót.
  
  Az énekesnő ezek után sokak számára meglepő módon ahelyett, hogy kihasználta volna kivételes sikerét és azonnal belevágott volna egy újabb lemez készítésébe, inkább visszavonult és nekikezdett sok más ragyogó ötletének megvalósításába, többek között önéletrajza darabjainak összeillesztésébe. Megvárta, amíg az újabb dalok szétáradnak a szívében és a lelkében, így csak tavaly jelentette meg a kollekció második részét, a Still Unforgettable-t. A siker ezúttal is fergeteges volt, hiszen nemcsak két Grammy Díjat nyert vele, hanem az NAACP Award Legjobb Jazz művészének járó elismerését is megkapta.
  
  Az életben az időzítés a legfontosabb, és semmi nem sietett, hogy azonnal megjelentessek egy újabb albumot mondta Cole. - Tavaly valahogy úgy éreztem, hogy eljött az én időm, persze a sikerre soha nincs garancia, amikor elkészül egy lemez, főleg egy olyan, mint ez. Hallgatni szoktam a megérzéseimre, de nem akartam pofátlan módon az UnforgettableWith Love sikerét meglovagolni, úgyhogy inkább vártam. A Still Unforgettable végül nem csak azt bizonyította számomra, hogy érdemes volt türelmesnek lennem.
  
  Natalie ezzel arra célzott, hogy mindkét fél legnagyobb örömére létrejött egy szeretetteljes együttműködés a DMI Music és Rhino/WEA között, sőt Cole életében először, a 21. stúdióalbumának a producere is lett. Natalie egyszer már összeállt idős édesapjával, a legendás Nat King Cole lal egy posztumusz duettre az 1991-es remekmű címadó dalában, és most ezt újra megtette az elbűvölő Walkin My Baby Back Home című szerzeménnyel, amelyet az énekesnő édesapja az ötvenes évek elején rögzített.
  
  - Arra gondoltam, hogy ha lenne egy másik duettem apával, akkor annak élénknek, hóbortosnak és mulatságosnak kell lennie mondta Natalie. - Ugyanakkor olyan dalt kerestem, ami egy bizonyos közönségrétegnek ismerősen cseng. Úgy érzem, ez tökéletesen megfelel mindkét szempontnak. Benne van a gyerek és a szülő közti szeretet és imádat, úgy érzem, mintha apa ott lenne mellettem. Ezt hogyan lehetne felülmúlni?
  Ennek csak egy módja van, ha olyan dalok társaságában hangzik el, mint a Walkin My Baby Back Home, amelyek önmagukban is slágerek és megvan a saját kis történetük. A Still Unforgettable című albumon Cole nem csak azokban a dalokban gondolkodott, amelyeket édesapja tette népszerűvé.
  
  - Elhatároztam, hogy elmélyülök az American Songbook oldalai között, és nem csak édesapám dalait választom ki, hanem olyan előadók szerzeményei közt is válogatok, mint Frank Sinatra, Lena Horne, Sammy Davis Jr. és Peggy Lee. Ezek a dalok az életről szólnak. Engem mint énekest, de a közönségemet is egy kedves, felejthetetlen utazásra visznek. A Still Unforgettable borítóján találhatjuk a közkedvelt, klasszikusnak számító a The Best is Yet To Come,-ot , a Come Rain or Come Shine,-t vagy a Nice N Easy-t, és olyat is, mint például a Coffee Time,, amelyet Cole először énekelt el.
  
  Kihívás volt elénekelni minden egyes dalt, hiszen az eredeti változatok annyira egyediek. Nehéz volt úgy megközelíteni ezeket, hogy ne veszítsék el azt a lényegüket, amitől annyira nagyszerűek lettek magyarázta Cole.
  
  Azért, hogy ez így legyen, az énekesnő és társproducere, Gail Deadrick igazán toplistás hangszerelők segítségét kérték, köztük John Clayton, Patrick Williams, Nan Schwartz és Victor Vanacore, akik egytől egyig úgy alkottak valami újat, hogy tiszteletben tartották az eredeti változatot.
  
  Az is egyfajta művészet, hogy valaki a megfelelő előadót találja meg egy dalhoz mondta Cole, aki képes volt órákig ülni egy-egy szerzemény felett Deadrickkel, azon tanakodva, vajon az adott szerzemény illik-e az eredeti énekes stílusához és egyéniségéhez.
  Mielőtt megkapta a Legjobb Új Előadónak járó Grammy Díjat 1975-ben, Natalie Cole a közönség és a kritikusok számára már jól ismert volt, akár R&B, pop és jazz énekesként is. Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a This Will Be (An Everlasting Love),, az Inseparable, , az Our Love,, az Ive Got Love On My Mind, , a Pink Cadillac és a Miss You Like Crazy.
  
  A nyolcszoros Grammy Díjas művésznő továbbra is hódít a hangjával, és azzal az egyedülálló előadásmóddal, ahogy egész lényével életre kelti a dallamot és a szöveget. Most éppen a Still Unforgettable album dalaival járja a világot, hogy élőben népszerűsítse azokat.
  
  Még mindig szeretek stúdióban dolgozni és fellépni is mondta. - Ugyanakkor akárcsak édesapám, akkor érzem magam a legjobban, ha ott állok egy csodálatos nagy zenekar vagy egy dögös Big Band előtt.
  Sok rajongóhoz hasonlóan, Natalie ezekben a dalokban megtalálja azt a szépséget, amit a maiakban már nem.
  
  - Sok zeneszerző úgy érzi, hogy mindent el kell mondania véli Cole. - Nem engedi meg a közönségnek, hogy álmodozhasson. Mindent annyira a szánkba rágnak, hogy nincs bennük semmi misztikus. Ezzel ellentétben a Still Unforgettable dallamvilága és dalszövegei olyanok, amelyek mindenkit megérintenek, elandalítanak, és elgondolkodtatják hallgatóikat, de leginkább a szívüket varázsolják el.


Kulcsszavak:
  natalie cole 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Natalie Cole a Művészetek Palotájában mutatja be legújabb lemezét

Natalie Cole

Natalie Cole mandulatejet iszik és vörös rózsát kért a zongorára

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kapcsolódó fotók: 

Natalie Cole (USA) - 2010. július 26. Papp László Aréna
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 b.b. king    udo    carlos santana    elhajlási engedély    the smurfs movie    code    hatóságilag tilos    in flames    balkan fanatik    krisiun    sc.art    soulburners    Árstíð    yellowcake    nofx    pankkk    charlie st. cloud    lgt    paradise lost    nuclear assault    the amazing spider-man    born again    infected mushroom    chimaira    thekillingscreens  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!