hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2010. július 8. csütörtök   11:46
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
As I Lay Dying, Job For A Cowboy a Dürerben
2010. június 15. - Budapest, Dürer Kert

  Két évvel ezelőtt már egyszer volt szerencsénk a magyar fővárosban vendégül látni az As I Lay Dying legénységét, mely koncert a mai napig feledhetetlen élményeket nyújtott. Ezúttal viszont egy kisebb helyen, Killswitch Engage nélkül, viszont a Job For A Cowboy társaságában üdvözölhettük ismét köreinkben Tim Lambesist és keresztény metalcore alakulatát.
  
  Még mielőtt a Job For a Cowboy színpadra lépett volna, előbb a kissé káoszos Unsent Letters, majd a Gyémánt Krisztián vezette Kill With Hate tartott egy kis death metal előadást a gyülekező tömegnek. Jómagam először találkoztam a bandával, de nem mondhatnám, hogy nagyon megfogott. Nyers death metaljukat viszont egyre többen kedvelik itthon, így bemelegítésnek is megfelelő volt egy ilyen kaliberű bulihoz. A hírek szerinte egyébként az egyik tag, nevezetesen Olt Ákos kéztörése miatt egy beugró gitárossal, Kovács Attilával kellett fellépniük aznap, de a jelek szerint ez semmilyen fennakadást nem okozott a csapat számára.
  
  Akármilyen deathcore ´muzsikát ez idáig csak akkor hallgattam, mikor tanult magazinos kollégám, Barnabás bömböltette a műfaj gyöngyszemeit közös albérletünkben. (De bizony csak az olyan fényesen csillogó gyöngyszemeket, mint a Despised Icon és a Whitechapel - Barna). Mivel ezen irányzat zeneisége számomra nem mutat túl messzire, így nem éreztem semmiféle késztetést, hogy jobban beleássam magam akár a Job For a Cowboy, akár más hasonló stílusú zenekarok munkásságába. Nem mondom, hogy ez után a koncert után teljesen megváltozott a véleményem, de az biztos, hogy a 2003 óta aktív arizonai banda alaposan meglepett az este folyamán. Az őrlő riffek és a rengeteg blastbeat tempó, valamint Johnny Davy brutális hangja mindenkit megmozgatott a teremben. Lemezen ez egyszerűen nem jön át ennyire, ahogy itt, még ha a monotonitáson azért élőben sem lehet sokat segíteni. A tagok ráadásul rendkívül szimpatikusan viselkedtek a közönség irányába, viszont az erősen meglepett, hogy jó pár (15-16 év körüli) kiscsaj is az első sorban tombolta végig a bulit, akik persze a circle pitből és a mosholásból sem akartak kimaradni. Persze az is lehet, hogy csak a jóval befogadhatóbb As I Lay Dying miatt vállalták ezt a meredek fél órát.
  Anélkül, hogy bármennyire is képben lennék deathcore ügyben, az elhangzott hét dal alatt egy nagyon tetszetős showt kaptam a Job For a Cowboy-tól, így arra tudok ösztönözni mindenkit, aki hasonlóképp húzza a száját, hogy egyszer mindenképp tegyen velük egy próbát. Leginkább élőben!
  
  Mire az As I Lay Dying vette birtokába a színpadot, már jócskán kezdett túlzsúfolttá válni a nagyterem. Tim Lambesisék a 94 Hours-szel indították a szettet, majd hogy rögtön mindenki euforikus állapotba kerüljön, elővették az An Ocean Beetween Us-t. A nép önfeledten énekelte a jól ismert sorokat, majd a harmadik szám után a szervezők közölték, akadt egy kis malőr a technikával, aminek kijavítás némi időt vesz igénybe. Hogy unatkoznunk nem kellett a következő negyed órában, arról Jordan Mancino dobos tett, aki így szólóban is megvillantotta párszor elképesztő technikáját. Jordy bizony elég precízen püföli a bőröket, talán még Lars Ulrich is vehetne tőle egy-két leckét, bár gondolom, ő ezzel aligha értene egyet.
  
  Nem sokkal később ismét a húrok közé csaphattak a srácok, amitől a közönség még nagyobb extázisba esett, mint a leállás előtt. Nem telt el gyakorlatilag úgy fél perc, hogy valaki ne akart volna stagedivingolni. Közben persze a mosh és a circlepit is keményen szedte áldozatait. Jó volt látni, hogy a bandatagok milyen jól kezelték az olyan szituációkat, mikor egyszerre akár öten is ugráltak körülöttük a szűk színpadon, sok zenekar ezt nem igazán tudja/akarja jól kezelni.
  
  A The Poweless Rise albumot nemrég megjelentető keresztény metalfogat szerencsére nem csak ezen új albumra fókuszált, hanem bőszen szemezgettek a legismertebb dalaik közül, szinte az összes albumról. A legnagyobb sikert talán pont ezért az I Never Wanted és a ráadásban eltolt Nothing Left és Forever hármas aratta.
  
  Egy nagyon energikus koncerten voltunk túl, ahol az AILD tagok igazán baráti módon viszonyultak rajongóikhoz. Azt hiszem, kétség sem fér hozzá, hogy mindkét fél nagyon várja az újbóli találkozást. Reméljük, nem kell hozzá megvárni egy újabb As I Lay Dying lemez megjelenését.


Kulcsszavak:
  as i lay dying      job for a cowboy      kill with hate 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

As I Lay Dying

Job For A Cowboy

Kill With Hate

 kapcsolódó cikkek: 

Josh Gilbert basszeros is távozott az As I Lay Dying-ból

Balesetet szenvedett az As I Lay Dying frontembere, Tim Lambesis

As I Lay Dying, Chelsea Grin, Unearth, Fit For A King

Profi élő felvétel az As I Lay Dying turnéjáról

Az USA-ban a szervezőknek magyarázkodni kell a magyarországon is fellépő As I Lay Dying koncertje miatt
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

As I Lay Dying (USA) - 2010. június 15. Dürer Kert
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 werk akadémia    divine ascension    vasárnapi gyerekek    shallov    jarolics tamás    onerepublic    keep of kalessin    terrorized    aaron eckhart    the last stand    blackgates    markus schrodt    hollyhell    men in black    rita ora    masterica    jim carrey    mörbid carnage    dreamrites    alkonost    despised icon    kosztolányi dezső    david yengibarian    golden globe    budapest bár  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!