hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [gyermekprogramok]  2010. június 25. péntek   16:56
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Zár a Gyerek Sziget
2010. június 26- 27., Hajógyári-sziget Nagyrét - Budapest

  Sajnos elérkezett az utolsó hétvége, de ezen a két napon is felhőtlen móka és kacagás vár a T-Home Gyerek Sziget ingyenes programjain. Előre huszárok és Teddy macik, lesz Víz-sziget és gépszoborműhely, 48-as toborzó és bohóctanoda, ökoszolgálat és Gingalló! Irány június 26-án és 27-én a Hajógyári-sziget Nagyrétje.
  
  A Vándor Vurstli időutazó stábja ismét egy nagyszerű korba röpteti a kilátogatókat, egyenesen az 1848-as forradalom és szabadságharc idejébe. A toborzótábor megnyitja kapuit és várja a bátor vitézeket, hogy felesküdjenek Kossuth Lajosra. A Valóraváltó műhelyben nyalka huszárt, míg a Zászlós műhelyben farkasfogas, címeres csatazászlót készíthetnek majd a gyerekek. A T-Home Gyerek Sziget ebben az évben kiemelten foglalkozik a speciális igényű gyerekekkel, ahol a szervező Európalánta Sátor e heti vendége a Csillagszemű játszóház és a BHRG.
  
  Különleges kamionnal érkezik hétvégére a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el programjával: céljük, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a fogyatékossággal élő és egészséges emberek, felhívják a többségi társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos embereknek nem sajnálatra, hanem elfogadásra van szükségük, arra, hogy lehetőséget adjunk nekik is a teljes életre. Az alapítvány különleges kamionjában mutatja be, hogyan élnek a különböző fogyatékossági csoportokhoz (mozgássérült, látássérült, hallássérült, beszédfogyatékos, értelmi fogyatékos és autista) tartozó emberek. Nyergelj, fordulj! Az Alakuló rétre egyenesen a Sándor-huszárok lovagolnak be és ütnek tábort, hogy megismertessék a lurkókat a huszárélettel. Lovagolhatnak, megismerkedhetnek a huszárló felszerelésével, a lovardai munkával, fakardot készíthetnek kardbojttal és sok más hasznos információ és játék mellett a bandériumok színeit is megtudhatják azok, akik szeretnének egy kicsit elmerülni a történelmi hangulatban.
  
  A T-Home Nagyszínpadon szombat délelőtt 11.00-kor különleges órát tart Bendzsó és Gábriel Játsszunk dzsesszt!: - Ritmus és Harmónia, a két jóbarát címmel, melyben a dzsessz örömteli hangulatával ismerteti meg a nézőközönséget játékos formában, indirekt módon, önfeledtségre nevelő szabad kreativitásra ösztönözve. Szintén először mutatkozik be a T-Home Gyerek Szigeten a zalaegerszegi Zabszalma zenekar Kakukk című műsorával. Egyértelmű, hogy a legviccesebb zenekarnévvel a Sajtkukacz zenekar rendelkezik. Ők Benedek Elek, a nagy mesemondó emlékét ápolják, verseket énekelnek akusztikus hangszerek kíséretében, interaktív koncertekkel. Szalóki Ági nemrégiben ismét gyereklemezt, vagy ahogy ő fogalmaz, „családi lemezt” készített. A gyerekeknek szóló lemezbemutató koncert 60 perces interaktív zenés foglalkozás, zenei képességfejlesztő játékokkal, énekkel, tánccal.
  
  Hétvégén megnyílik a Gépszobrok műhelye, ahol használt gépekből új tárgyak készülnek. Aki csak szétszedni szeret, már az is jól jár, mert itt és most, mindent szétszedhet, ami elromlott és kidobásra ítéltetett. Maszatolni-agyagozni előző héten is jó volt, naná, hogy ez a hétvége sem múlhat el nélküle, sőt aki csak kedvet érez, mind megcsinálhatja a szépen-türelmesen, finoman kisimogatott anyagedénykéjét is. Megmutatják a tűzzománcozás varázslatos technikáját a Kézműves Palotában, a Víz-sziget helyszínen pedig az éltető vizet ünnepelik a hétvégén a Fővárosi Vízművek támogatásával. A Fővárosi Vízművek június 26-27-én a már megszokott és kedvelt programjaival várja az ide látogató családokat: a vízfestés, a Vízválasztó- és a Víztakarékosság-játék mellett néhány igazán frissítő lehetőséget is kipróbálhatnak az érdeklődők. A Ringató csónakázó tó és a permetkapu valódi felüdülést kínál a kánikulai hőségben. A vízlábnyom-mérő segítségével pedig mindenki megtudhatja, mekkora vízlábnyomot hagy maga után, e mellett a Duna Múzeum interaktív érdekességei, illetve a vízművek különleges Infomobilja is érdekes információval áll mindenki rendelkezésére. Hasonló környezetvédelmi programmal érkezik az Ökoszolgálat: felfedezhetik az érdeklődők a hulladékmentes vásárlás és életmód szépségeit, elmesélik, hol kaphatnak segítséget az otthon zöldítéséhez, kipróbálhatják, hogy mennyire tudnak környezettudatosan vásárolni, ismerik-e a csomagoló anyagokat, vagy hogyan szülessen belvárosi udvarban kert, szabadtéri nappali, segítve egy élhetőbb, egészségesebb város kialakulását.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gurszky péter ádám    crushing caspars    between the buried and me    fishing on orfű    czank ninetta    enterprise earth    skarhead    u.d.o.    spirit of pink floyd show    deathstars    hugh jackman    prong    fegyelmező részleg    Északi támpont egyesület    cold snap    antillectual    timo mass    könyvtár    amber schmidt    green hornet    alexisonfire    jimi hendrix    niok alapítvány    crown the lost    heboidophrenie  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!