hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [film]  2010. június 17. csütörtök   13:15
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Szubjektív: Szex és New York 2.
Forgalmazza az Intercom

  Szégyen vagy sem, rajongok a Szex és New Yorkért. Minden részt legalább háromszor láttam a sorozatból, a film első részét DVD-n is megvettem, Szex és New York-os háttérképek virítanak a számítógépem képernyőjén, és régóta pályázom egy Carrie nyakláncra is. Mégis, a Szex és New York mozifilm második része annyira silány lett, hogy még egy ilyen, magamhoz hasonló vérbeli rajongó is csalódottan battyogott ki a moziból.
  
  A film első részét ugyan lehetetlen volt felülmúlni, de ennél azért többet vártam. Az alapvető probléma talán az volt, hogy a második részben egyszerűen nem volt történet. Persze az alkotók előálltak egy gyengének sem nevezhető sztorival, de ez inkább csak egy ócska próbálkozás volt arra, hogy a számtalan reklámozni kívánt ruhát, kiegészítőt és technikai kütyüt történetnek álcázhassák. Mert ez a film bizony kőkemény reklám...és a reklámokat nem óvatosan, fű alatt adagolják a nézőknek, hanem egyszerűen az arcukba csapják őket. Méltatlannak érzem, hogy a filmsorozat sikerét meglovagolva az alkotók úgy gondolták, a rajongóknak minden eladható.
  
  A Szex és New Yorkot ismerők tudják, hogy ez nem csak egy sorozat - amolyan női útmutató az élethez. Hiszen Carrie Bradshaw én vagyok, az összes ügyetlenségével és párkapcsolati bukdácsolásával együtt. Jó volt rádöbbenni, hogy a New York-i egyedülállók ugyanazokkal a férfi problémákkal küzdenek, mint a földgolyó bármely részén élő társaik. Mindamellett, hogy a sorozat a női lélek egy átfogó térképet nyújtja (uraim és szkeptikus hölgyeim tessék megtanulni olvasni a képkockák között), a szereplők hatalmas fejlődésen mennek át, és a sorozat végére nem csak vérbeli nőkké, de lelkileg érett karakterekké is válnak - túl annyi problémán, szakításon, váláson, rákon, gyermektelenségen vagy épp gyermekvállaláson.
  
  Ez a vonal a sorozat filmformájában csak erősödött, és pont ettől volt életszagú az egész. A sorozaton továbblépve olyan párkapcsolati problémákra mutatott rá, amikkel sok Carrienek és Mirandának kell szembenéznie, még ha nem is mindig ilyen felnagyított verzióban. Ezt persze divat, helyes pasik és jó zene ötvözte, így megsimogatva a női lelkeket.
  
  A második részben az előző felsorolásból sajnos csak a jó zene maradt. A film kétségkívül egy nagy nyávogás, amiben a legnagyobb dráma egy ex-pasival elcsattant csók (jaj, most mi lesz) és a milyen ruhát vegyek fel kérdése. A készítők megalázó módon minősítették vissza az annyi fejlődésen átment Carrie Bradshaw ostoba p, ostoba nővé, kiszolgálva minden olyan előítéletet és sztereotípiát, amikkel a sorozat anno olyan sikeresen vette fel a harcot. Mintha Carrie szépségpöttyével együtt értelmes gondolatai is eltűntek volna. A „csili-vili világban élő négy dúsgazdag lányka ezen a ponton szeparálta el magát a Magyarországon élő hús-vér nőktől...És itt szűntem meg én is Carrie Bradshaw lenni.
  
  Az egyetlen értékes szálnak számomra Charlotte karaktere tűnt, aki némileg betekintést engedett egy kétgyerekes anya megtépázott idegeibe, ám sajnos a karakter közel sem volt eléggé részletes ahhoz, hogy felemelje a film színvolát.
  
  Persze Samantha szex-poénjain most is mosolygott a közönség, és ezeket a jelenteket én sem ültem végig nevetés nélkül - az arab országban az utcán széthulló óvszereket szedegető Samantha látványa például elég jóra sikeredett, ám ezektől a film még sajnos felszínes maradt.
  
  Azt hiszem, velem együtt sok néző várta a kiugrást, a nagy sztorit, a drámátDe a poénokon kívül nagyon mély mondanivalót a filmben nem sikerült felfedeznem. A hozzám hasonló fanatikusoknak azt ajánlom, ne nézzék meg a filmet...inkább emlékükben őrizzék meg az illúziókat.
  
  -Gabi-


Kulcsszavak:
  szex és new york 2. 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Szex és New York 2.

 kapcsolódó cikkek: 

Szex és zene és New York

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
Elindult a nevezés a 2024-es Magyar Mozgókép Díjra
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 touché amoré    the smurfs movie    anathema    solar scream    simpson család    szarka gyula    nőnap    a frankeinstein terv    damnations day    rock    rocktogon    christian epidemic    valentines day    pecsa    koós réka    a gyűrűk ura    coffins    black veil brides    henry homesweet    poison alley    the prodigy    livesound    dragon hunters    barn burner    biorobot  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!