hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2010. május 17. hétfő   14:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Az első fellépők a Félszigeten: Korn, Tricky, the Rasmus, Europe, Ska-P és Babylon Circus
2010. augusztus 26-29. Erdély – Marosvásárhely

  Az utóbbi évtizedek zenéjét meghatározó, óriási slágereket gyártó és remek koncerteket adó zenekaroktól lesz hangos idén augusztus 26-29. között a Félsziget Fesztivál, ahol már biztos, hogy amerikai, brit, svéd, finn, spanyol és francia előadók is fellépnek.
  
  Marosvásárhely vendége lesz a kilencvenes évek második felének valószínűleg legnagyobb hatású amerikai metalbandája, a Korn. A nu-metal zenét hip-hop, alternatív, elektronikus elemekkel keverő zenekar egy generáció leghangosabb szószólója: Jonathan Davis énekes, Fieldy basszer és társaik nem csak zenét, hanem életérzést közvetítettek, és ez röpítette a slágerlisták csúcsára a Life is Peachy, a Follow the Leader vagy az Issues című lemezeiket, és ez az idén júliusban megjelenő Korn III Remember Who You Are albummal sem lesz ez másként. A harmincmillió lemezt eladó, többszörös Grammy-díjas csapat először lép fel Romániában, pár nappal amerikai turnéjuk véget érése után, a Félsziget Fesztivál idei nagyszínpadi programjának zárásaként.
  
  Tricky személyében a trip-hop műfaj egyik úttörőjét köszönthetjük idén augusztusban a Félszigeten. A műfaj veteránja a Massive Attackben kezdte megszerettetni a világgal ezt a sötét, lassú, légies zenét, és szólókarrierje beindulása után is olyan dalokban működött együtt velük, mint a műfaj talán legfényesebben ragyogó gyöngyszeme, a Karmacoma. Az összetéveszthetetlen hangon rappelő, énekesnők garmadájával (Björk, Neneh Cherry, Alanis Morissette, Goldfrapp) együtt dolgozó előadó teljes zenekarral érkezik Marosvásárhelyre, hogy elvarázsolja a Terasz közönségét.
  
  A the Rasmus visszatérő vendégnek számít: 2006-ban 15 ezren énekelték velük az In the Shadows című megaslágerüket a Félszigeten, az irigylésre méltó romániai rajongótáborral rendelkező finn csapat pedig most egy újabb show-val hálálja meg a szeretetet.
  
  És ha már nagy rockslágerekről van szó, nehezen találni ismertebbet, mint Svédország elsőszámú rockalakulatának, a Europe-nak a nyolcvanas évek zenei hangulatát nagyszerűen tükröző, 25 országban listavezetővé vált dala, a The Final Countdown. A Europe azonban nemcsak a nyolcvanas években hódított, hiszen most is teltházak előtt mutatják be Európaszerte legújabb, Last Look at Eden című lemezüket - így a Félszigeten is.
  
  A madridi Ska-P ska-punk formáció kitartó turnézásával szép lassan műfaja elsőszámú európai képviselőjévé avanzsált. A vidám arcok és muzsika komoly, rendszerkritikus üzeneteket és nagyfokú zenei tudást takar, és ez a kombináció az, ami miatt a kontinens bármely országában tömegek sereglenek a Ska-P koncertjeire.
  
  Gypsy-punk reggaevel, skával és tipikus francia dallamokkal elegyítve: címszavakban ez a Babylon Circus nevű jókedv-kommandó zenéje. A francia sanzonesztétikát világmegváltó gondolatokkal keverő csapatnál csak egy biztos: hogy mindenki táncra perdül.
  
  ”Nem véletlen, hogy a Félsziget Fesztivál Románia legváltozatosabb eseményeként vonult be a köztudatba. A Korn, Tricky vagy a Ska-P jelenléte azt mutatja, ez az alapérték továbbra is jellemzője lesz fesztiválunknak: nem csak arra adunk, hogy a nyugati fesztiválok főműsoridős előadóit Marosvásárhelyre hozzuk, hanem arra is, hogy minél igényesebb és szórakoztatóbb koncerteket láthasson közönségünk. Marosvásárhely fesztiválvárossá nőtte ki magát az utóbbi években, és erről idén is megbizonyosodhat az, aki augusztus végét velünk tölti a Maros partján” - nyilatkozta Bodor László, a Félsziget Fesztivál főszervezője.
  
  A Félsziget Fesztivál zenei kínálata hamarosan újabb nemzetközi sztárok nevével bővül. A rendezvény nyolcadik kiadására Marosvásárhelyen kerül sor augusztus 26-29. között, szervezők: a Sziget Management és a MIÉRT.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 contour    star wars    pribojszki band    metalchamp    S X    peter berg    csizmás    as they burn     jonathan liebesman    kaltenecker    burning witches    the subways    fabricius anna    yelowcake    just go with it    powerwolf    jucifer    our existence is punishment    hogyan lopjunk felhőkarcolót    paso    scene    zságer    sacred reich    chris evans    wave goodbye  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!