hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2010. május 6. csütörtök   11:42
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Egy színésznő lánya – ősbemutató a Thália Színházban
Zenés lélekboncolás Hernádi Judittal és lányával, Zsófival

  Hernádi Judit és grafikus-énekes lánya, Tarján Zsófia főszereplésével május 12-én mutatják be a Thália Színházban az Egy színésznő lánya című produkciót. Az előadás egy anya és lánya viszonyát meséli el sok zenével, rajzfilm-betétekkel és nem utolsósorban humorral. A színpadi mű Verebes István Maya című könyve alapján készült. Az ősbemutatót a fiatal rendező, koreográfus Jaross Viktória állította színre.
  

  A regényben, így a zenés előadásban is Hernádi Judit saját, igaz történetei mellett, vannak képzelt események. A darabbéli anya egy híres színésznő, aki egy róla készülő könyvhöz, mondja magnóra életének sorsfordító pillanatait. Az önvallomások megmutatják az ünnepelt színésznő kulisszák mögötti arcát, aki sok millió nőhöz hasonlóan, megélt szakmai és magánéleti sikereket és kudarcokat, mint ahogyan szerelmeket és csalódásokat is egyaránt. Párhuzamosan a színésznő lánya dalokban és rajzokkal mesél magáról. A két főszereplőt egy fal választja el egymástól, a zene az egyetlen összekötő kapocs közöttük.
  
  A mondattöredékekből és dalokból, a rajzfilmes betétekből és a családi fotókból rajzolódik ki egy anya és lánya terhelt viszonya. A mindkét oldalról megszülető vallomások feszítő kérdések színházon belül és kívül, amelyek arra keresik a választ, hogy merjük-e vállalni a szembesülést az élethazugságainkkal, és hogy meg tudunk-e a másiknak bocsátani.
  
  Hernádi Judit szerint nagy bátorság kellett ahhoz, hogy belevágjanak ebbe a darabba. A szerepekkel úgy van egy színész, hogy megkapja a szöveget, ami teljesen független tőle, majd amikor átereszti saját magán, akkor olyan lesz például Lady Macbeth sorsa, mintha az ő története lenne. Ezúttal azonban ez fordítva volt ezek a mondatok, ezek a történetek először belőle jöttek ki, és utána kellett eltávolítania azokat, mert máskülönben nem lehetne elmondani, magyarázza a darab születését a színésznő.
  
  A színésznő és grafikus-énekes lánya őszintén megmutatják magukat a darab során, ahogy mindketten fogalmaznak egy új fejezetet nyitnak az életükben. Hernádi Judit biztos abban, hogy azzal, ha az ember a jelen dolgait rendbe rakja, a múlt ügyei is rendeződnek.
  
  Önmagunk megismerése egy elég nehéz feladat, vallja Tarján Zsófia is. Ahhoz, hogy a múltbéli vétségeink a helyükre kerüljenek, vissza kell menni az időben, és azokat a gombokat, amiket elvétettünk, újra kell gombolni, tette hozzá a grafikus-énekes. Tarján Zsófia szerint ez történik velük is, merthogy a darab üzenete a feldolgozás és a megbocsátás.
  
  A zene az olyan ebben az előadásban, mint a só az ételben, feldolgozhatóbb, ehetőbb, ízesebb lesz tőle a darab, hangsúlyozza a színésznő lánya. Van, amikor feloldja a lelki helyzeteket, máskor meg elmélyíti a dolgokat, teszi hozzá Tarján Zsófia. Mindazok, akik megélik az anya-lánya szituációt, egy kicsit magukra ismerhetnek az Egy színésznő lányában - állítja a grafikus-énekes.
  
  Bővebb információ az előadásról a Thália Színház honlapján olvasható.


Kulcsszavak:
  hernádi judit      egy színésznő lánya 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Thália Színház

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 guns n’ roses    búvópatak    born again    szerk alatt!!!!    exhumer    feszt.hu    arnÓczky noÉmi    waking into nightmares    szenteleki gábor    superego    cannibal corpse    ahad & fujak & hautzinger    fit for a king    absu    guns n’ roses    coreleoni    psycho mutants    flynn    intimtorna illegál    chronicle    decaying incest    implode    sebők    faster    garagedays  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!