hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2010. április 23. péntek   13:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
SZIN 2010: RE:pohár az ökorandin
2010. augusztus 25-29., Szeged

  A honi fesztiválpaletta első fenntartható fesztiválja, a nemzetközi The Greener Festival díjas Szegedi Ifjúsági Napok tavaly már letette a zöld fesztiválozás első mérföldkövét azzal, hogy egyéb kezdeményezések közt - bevezette a fesztiválon a visszaváltható, azaz RE:poharat. Idén további zöld megoldásokra készül a SZIN, az ország legnagyobb ökorandija, augusztus 25 és 29 között.
  
  Mitől fenntartható egy fesztivál? Hát nem feltétlenül attól, hogy a bevételek meghaladják a kiadásokat, hanem ha a rendezvény ökolábnyoma nem haladja meg a fenntarthatóság mértékét. Az ökológiai lábnyom segít meghatározni az emberiség bolygóra gyakorolt nyomásának mértékét. Akkor fenntartható valakinek az életformája, ha a fogysztásának globális hektárban megadott értéke nem haladja meg a 2,1-et. A SZIN látogatók lábnyoma ennél jóval kisebb, 1,8 gha, köszönhetően a tavaly bevezetett öko kezdeményezéseknek, mint a RE:pohár, vagy a komposztálható étkészlet, a közlekedés zöld alternatívái és a többi. Ez azt jelenti, hogyha a Föld minden embere úgy élne, mint egy ökotudatos SZIN látogató, akkor az emberiség hosszú távon fenntartható életet tudna élni! És a folyamat nem állhat meg, tapossunk ki kevesebbet a Földből! ezért a szervezők a 2010-es rendezvényen a korábbiakat megtartva - újabb csapásirányokon is elindulnak.
  
  Az idei évben egy kisebb erdő elültetésével kívánják mérsékelni/kiváltani a fesztivál teljese Co2 kibocsátását, de emellett kiemelt figyelmet fog kapni a kerékpáros közlekedés támogatása és a fenntartható fesztiválozás és életmód népszerűsítése is. A fő irányvonalak és bejáratott kezdeményezések természetesen idén is megmaradnak, de 2010 fő üzenete a klímaváltozás lesz, hiszen Koppenhágának köszönhetően ez a téma jelenleg kiemelt figyelmet kapott az itthoni és külföldi médiában, arról nem is beszélve, hogy idén - a SZIN után nem sokkal - Mexikóban tartják a soron következő klímakonferenciát, amire a szegediek is szeretnék eljuttatni a fesztiválozókkal közösen kialakított elképzeléseiket, ötleteiket, javaslataikat tartalmazó klíma doktrínát.
  
  Irány tehát Mexikó, de előbb augusztus utolsó hétvégéjén legyen egy fenntartható fesztiválozás a SZIN-en, ahol tavaly a Környezetvédelmi Minisztérium által kiírt pályázat jóvoltából, idén azonban már a Borsodi Sörgyárak Zrt. segítségével RE:pohárból ihatjuk a sört, vagy akár szobakerékpárral szolgáltathatjuk egy színpad áramigényét, és a nyár utolsó fesztiválja egy ökorandin összehozza majd a környezettudatosan gondolkodó szerelmeseket is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 roots of death    a strom of light    hellripper    rock of ages    taylor swift    steve zahn    merlin    tarja    naturally 7    waking into nightmares    heaven steet seven    sunday fury    unsent letters    a-team    privilegivm    vinny appice    alteriah    lordi    kirk hammett    tokody ilona    dj case    sofitel    denzel washington    human error    akkezdet phiai  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!