hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2010. április 9. péntek   12:11
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Groove Armada a Hegyalja Nagyszínpadán
2010. július 14-18 - Tokaj-Rakamaz

  A londoni vonal erős lesz a nyár tokaji zenei fesztiválján: Roots Manuva és a Herbaliser mellett még a Groove Armada is a Hegyalja színpadait koptatja júliusban a banda Magyarországon először élőben a tokaji feszten lép fel. A Herbaliser is teljes csapattal érkezik. A gitárok rajongói sem csak a Motörhead miatt indulnak a Hegy-re: a Subscribe-tól elkezdve egészen a Turbóig válogathatnak a lassabb és gyorsabb riffek között.
  
  Akinek a sebesség helyett inkább a stabil alapok jelentik a feltöltődést, azok sem maradnak hallgatnivaló nélkül a Hegyalja 2010-es kiadásán: Goldie, aki már a Trainspotting film albumán is szerepelt Inner City Life című szerzeményével, MC Justice-szal súlyosbítva érkezik a Hegy-re. Friss anyagból nála sem lesz hiány: tavaly jött ki a formáció a Memoirs Of An Afterlife című albummal, de számíthatunk rá, hogy a Temper-temper ütemei is rezgetik majd a dobhártyákat.
  
  A dobhártyákat és a táncos lábakat nem csak Goldie, de a Groove Armada is megbízhatóan kezeli majd júliusban, Tokajban. Andy Cato és Tom Findlay duója 2001-es Superstylin számukkal alapozták meg hírnevüket, de a már-már klasszikusnak tekinthető My friend is felcsendül majd a Hegyalja Nagyszínpadon. A duó tokaji fellépésére több muzsikus bevonásával teljes csapattá alakul. Nem csak a rajongóknak jó hír, hogy az egészen friss, idén megjelenő Black Light album anyagát is elhozza Tokajba a csapat gyaníthatóan Tokajból hazafelé nem kevesen dúdolják majd a Paper Romance-et.
  A törtütemes vonalat erősíti Krafty Kuts is a Hegyalján: a DJ, akit karrierje kezdetén Gimme The Funk kislemeze egyenesen Norman Cook karjaiba repített, többek között az egyik legizgalmasabb Bittersweet Symphony remixet tette le az asztalra. Saját munkái közül többek között a Bass Phenomenon című anyag az, ami miatt az idei Hegyalja is feledhetetlen pillanatok sorozata lesz.
  A dán Epica bizonyítja be a Hegy-en, hogy a gitárok zúzásához a szimfonikus zenekari hangzás tökéletesen illik. Sorolhatnánk még a jelzőket gótikus vagy akár progresszív a lényeg mégis összesűrítve szűrhető le a Never Enough nótából: a vonósok ereje vetekszik az elektromos gitárokéval.
  
  Ákos sem keveseknek okoz majd örömet remek koncertjével sokak ikonja meglepő lelkesedéssel fogadta a szervezők felkérését. A nagyszínpad előtt dől majd el, hogy a tegnap megjelent Szindbád dalát tudják-e majd fejből a kultikus énekes-dalszerző elkötelezett rajongói.
  
  Nem csak Ákos rajongói készülhetnek friss dalokból a Hegyaljára: a nagyszerű Belga együttes idén tavasszal Arany- és Platina(című) albumokkal rukkolt elő és ezeket Tokajba is hozza.
  Vissza a gitárokhoz: a tavaly Fonogrammal díjazott Subscribe idén sem hagyja ki a Hegyalját, ahogy az idei Fonogram-díjas Turbo sem; ráadásul a Fish! és az Óriás is fellépnek. A Kowalsky meg a Vega is rendszeres látogató a feszten, fellépésük idén csemegével kecsegtet: a csapat májusban hozza ki új albumát amibe a Hegyalján is belehallgathatunk majd élőben. A rock metálosabb vonalát kedvelők (a Motörhead mellett) a Fonogram-díjazott Insane koncertjét írhatják már most be naptárukba, rögtön a Road mellé. A dallamosabb rock kedvelői az Isten háta mögött koncertet élvezik majd, Pálinkás Tamás frontember ének-technikája a hazai stoner bandák között is különleges. Dunaújvárost pedig nem csak a Quimby képviseli a 2010-es Hegy-en, de a Neck Sprain is. Ha már itt tartunk, az idei Fonogrammon legjobb metál album díját bezsebelő The Idoru is a feszten fellépő együttesek táborát erősíti.
  A tavalyi, jubileumi Hegyalja egyik legemlékezetesebb koncertje a Colorstaré volt, a bandában várhatóan idén sem fogunk csalódni: a pszichedelikus rockon túllendülve az elektronikus és hagyományos hangzások izgalmas keverékével jönnek a fesztiválra. A NEO tavaly olyan jól érezte magát a tokaji találkozón, hogy külön videót készített a fesztről a Kontroll filmzene szerzőinek idei fellépését sem érdemes kihagyni, Hódosi Enikő, Milkovics Mátyás és Kőváry Péter a billentyűket éppoly mesterien kezelik, mint a gitárhúrokat. A The Cure és a Pulp hangzásvilágát újrateremtő The Kolin idén először jön a Hegyaljára, a csapatot 2009-ben az MTV Európai Zenei Díjára legjobb előadónak jelölték.
  
  Az Irie Maffia tavaly jött el először a júliusi Tokajba és a koncert olyan jól sikerült, hogy Sena, Busa Pista és társaik idén sem hagyják ki a Hegy-et. Busa Pista másik formációja, a kujonságot értő Zuboly együttes is fellép a Hegyalján. Csemegének pedig a Goulash Exoticát, a nu-jazz rajongóknak pedig a kiváló Barabás Lőrinc Eklektricet ajánljuk az Irie Maffia mellett Sena énekhangjával még az ő koncertjükön is találkozhatunk.


Kulcsszavak:
  hegyalja      motörhead      disco ensemble      herbaliser      illdisposed      groove armada      epica 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja fesztivál

Hegyalja fesztivál Facebook oldal

 kapcsolódó cikkek: 

A Motörhead gitárosa is ott lesz az idei TÁBOR Fesztiválon

A Motörhead sztárja és a skót kalózmetálosok is Alsóörsre jönnek!

Itt egy kiadatlan dal a Motörhead-től: Bullet In Your Brain

Hallgasd meg a Motörhead egy eddig kiadatlan élő felvételét

A templomban is Motörhead szól
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zzz    csejtey    popovich viktória    absent distance    takáts eszter    keeper of dreams    die toten hosen    alexander payne    maradandó károsodás    keep north    complette failure    kadavar    pain    stian westerhus    cherry bomb    abandon all hope    sounds of a playground fading    30 perc vagy annyi se    panic radio    ad astra    roots of death    real lies    fekete zaj    enforcer    kowalsky meg a vega  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!