hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2010. március 30. kedd   15:58
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Nonverse


  A márciusi The Subways koncert egyik előzenekara a budapesti fiatalokból álló Nonverse zenekar. A banda énekes/gitárosával Atissal beszélgettünk...
  
  
  Mutasd be légyszíves a zenekart azoknak, akik esetleg először olvasnak rólatok. Hogyan állt össze a jelenlegi banda?
  Szia! Mi vagyunk a nonverse zenekar Budapestről és ugyan a banda ötlete már 2008 őszén napvilágot látott, a jelenlegi felállás 2009 januárjában állt össze. Én (Atis) ekkor kerestem meg Vikit, aki régi ismerősöm a középiskolából, Noki és Lacika pedig az általunk feladott netes hirdetésen keresztül csatlakozott hozzánk.
  
  Fiatal korotok révén az új generációt képviselitek a hazai zenei palettán. Hogyan látjátok, meddig juthattok az évek során a zenétekkel? Mennyi potenciált láttok abban amit csináltok?
  Hál´ istennek a mostani fiatalság egyre érdeklődőbb lesz az ilyesfajta új generációs zenék iránt - ezt önmagunkból kiindulva is elmondhatjuk - így bízunk abban, hogy itthon komoly sikereket érhetünk el az évek során. Nagyon sok energia és odaadás van bennünk, mindemellett úgy látjuk, hogy számtalan kiaknázatlan lehetőség van még ebbe a műfajban. Ezeket figyelembe véve úgy tartjuk, hogy lesz helyünk a hazai zenei palettán.
  
  Milyen előnyöket és milyen buktatókat láttok a hozzátok hasonló fiatal bandák előtt a színtéren, illetve Ti melyekkel szembesültetek eddig?
  Sajnos inkább a buktatók jutnak eszünkbe... Szerintünk az anyagi nehézségek jelentik a legnagyobb problémát, hiszen a megfelelő hangszerek, hangcuccok beszerzése sem olcsó mulatság hát még egy minőségi demó lemez elkészítése, ami egy olyan tétel, amit sok zenekar nem tud összedobni a zsebpénzből, így már eleve nem tudnak bekerülni olyan helyekre ahonnan tovább lehetne lépni. Ezzel minden fiatal zenekar szembesül, ahogy mi is természetesen, és hát nem könnyű ezt leküzdeni. Emellett még számolni kell azzal is, hogy manapság minden bokorban terem egy fiatal zenekar, így elég széles a paletta ezen a téren, kiemelkedni meg nem egyszerű. Ehhez túl sok segítséget meg nem kapnak a bandák a felső körökben mozgó zenészektől, menedzserektől sajnos, és ahhoz is szerencse kell, hogy valakit felkaroljanak úgy igazán.
  De azért, hogy ne csak a negatív dolgokat nézzük, vannak előnyök is, ilyen például az, amit előbb említettünk, hogy a mostani közönség egyre vevőbb az új dolgokra a zenében, ezáltal a fiatal bandák produkcióira is, és számos szórakozóhely (főleg a fővárosban) lehetőséget biztosít a zenekaroknak a bemutatkozásra.
  
  A The Subways A38-os fellépésén a Nonverse nyitja az estét. Milyen érzések töltik el egy ilyen fiatal banda tagjait, amikor egy neves külföldi előadó és ez által több száz ember előtt mutathatja meg, hogy mit tud?
  Természetesen kitörő örömmel fogadtuk ezt a felkérést és először el sem hittük, hogy tényleg kaptunk egy ilyen óriási lehetőséget. Mikor először értesültünk erről percekig nem tértünk magunkhoz, annyira letaglózott minket a dolog. Nagyon megtisztelő számunkra, hogy előttük játszhatunk és hát nagyon izgatottak vagyunk már a koncert miatt és természetesen mindent beleadunk, hogy feltüzeljük egy ilyen nagy sikerű előadó közönségét. :)
  
  Egyébként a The Subways zenei világ mennyire áll közel hozzátok? Kik azok az előadók, akiktől a legtöbbet ´lestétek´ el eddig?
  Abszolút közel érezzük magunkhoz a The Subways zenei világát, hiszen ők is a pörgős-zúzós fiatalos rockot játsszák, ami aztán hozzánk tényleg nagyon közel áll. A The Subways zenéjéből sugárzó hihetetlen energia nagy hatással van ránk, és mi is erre törekszünk, hogy ezt továbbítani tudjuk a közönség felé. A zenekaron belül igazán vegyes az ízlésünk ami a kedvenc előadókat illeti, ezek nyilván hatnak valamelyest a saját szerzeményekre, de a dalaink stílusát nézve a legtöbb behatás a Sum41 és hazai viszonylatban az Alvin és a Mókusok zenekaroktól jön.
  
  Az első nagylemezetek tavaly jelent meg. Milyen volt a fogadtatása a közönség és a szakma részéről?
  Egészen pontosan 2009 szeptember 18-án tettük elérhetővé és ingyen letölthetővé a hallgatóság számára az első lemezünket. A fogadtatás nagyon jó volt, jobb is mint amire számítottunk mind a közönség mind a szakma részéről. Bár hivatalos lemezkritika nem jelent meg, néhány szakmabelitől igen pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ezek mellett, aminek nagyon örülünk, hogy a megjelenés óta nem telt el úgy nap, hogy ne lett volna letöltve a lemezünk, ami a közönség folyamatos érdeklődését fejezi ki ugyancsak.
  
  És emellett milyen impulzusok érnek benneteket a koncerteken?
  Nagyon-nagy szeretettel és lelkesedéssel találjuk szembe magunkat a közönség részéről mindenhol, ahol játszunk, legyen az Budapest vagy más vidéki város. Ez nagyon sokat jelent nekünk, pont azért is mert egy fiatal zenekar vagyunk, igazán jó érzés, hogy már így az elején is ennyi sok pozitívumot kapunk a rajongóktól, ilyenkor érezzük csak igazán, hogy néha a sok nehézség ellenére is, de érdemes csinálni ezt az egészet. :)
  
  Mik a további tervek az idei évre? Fesztiválok, koncertek?
  Most tavasszal lesz még néhány klubkoncert különböző városokban, de kétségtelenül a március 30-ai The Subways buli a csúcspontja ennek a szezonnak.Tavasszal tervbe van véve az első videoklipünk leforgatása, aminek munkálataihoz nemsokára látunk hozzá, valamint a nyáron megírjuk és stúdióban rögzítjük a második nagy lemezünket. Fesztiválok jelenleg nem szerepelnek a konkrét tervek között az idei évben, ősszel viszont nagyszabású lemezbemutató turnéra készülünk az országban!
  
  Köszönjük szépen a válaszokat és sok sikert kívánunk a Nonverse zenekarnak a jövőben!
  Nagyon köszönjük a lehetőséget és a jókívánságot is!
  Atis (zenekar vezető, gitár/ének)


Kulcsszavak:
  nonverse 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Nonverse

 kapcsolódó cikkek: 

Grenma ,Till We Drop, Fekete Teve, Nonverse

Nonverse: Zombik Vagyunk - ingyenesen letölthető EP, hallgass bele itt!

Rock The Boat koncertsorozat az A38-on

The Subways, Nemjuci, Nonverse

The Subways emlékeztető
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével
Villáminterjú az In Flames gitárosával, Björn Gelotte-tal
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 védhetetlen    jurij    despised icon    arto lindsay    as you drown    diamond edge    leander risingleander    hungarica    ripper    kaltenecker zsolt    svart crown    nemes andrás    elvenking    michael amott    mtv    paranormal activity    electric bastards    social free face    new roses    chronosphere    ripoff raskolnikov    jesse eisenberg    angra    hard charger    kerekes anna  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!