hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. június 21. hétfő   16:51
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Crowbar, Haw, Wall Of Sleep, Nadir, Stardrive, Redrum Inc., Room Of The Mad Robots
2010. július 4., Wigwam - Budapest

  A kultikus sludge/doomcore csapat Crowbar a 2010-es Európa-turnéjának keretén belül Budapesten lép fel július 4-én. A koncert a Wigwamban lesz, ahol a mélyre hangolt doomos zenék számos hazai képviselője is fellép. A Down és a Kingdom Of Sorrow soraiból is ismert Kirk Windstein énekes/gitáros vezette csapat lassan egy emberöltő óta van jelen pusztító erőként a metal underground színterén. Legutóbb 2005 tavaszán láthatta őket a hazai közönség a Kultiplexben. A közben eltelt idő alatt Windstein főleg a Down és a Kingdom Of Sorrow dolgaival volt elfoglalva, de a Crowbar kényszerpihenőjének vége! Július 4-ének (hazánkban is) ünnepnappá nyilvánításában részt vesznek a doom és stoner legérettebb és többnyire a Crowbar által is inspirált hazai képviselői, a Wall Of Sleep, a HAW, a Nadír, a Stardrive és a Room Of The Mad Robots.
  
  Több mint 20 év telt azóta, hogy 1989-ben, New Orleans-ban Kirk Windstein fejében megszületett a Crowbar megalapításának gondolata. Azóta sok dolog elhalványulhatott, de Windstein kitartása nem. A banda debütáló albumának, az Obedience Thru Suffering-nek 1991-es megjelenése óta a Crowbar neve egyet jelent az általa képviselt stílus tökéletes jellemzésével. Windstein számára olyan csapatok jelentettek szellemi táplálékot a kezdetektől fogva, mint a mélyre hangolt Melvins zenéje és az idén áprilisban elhunyt Peter Steele, Type O Negative előtt alapított zenekara, a Carnivore. 8 stúdióalbummal a hátuk mögött még mindig van a tarsolyukban és ez bőven elég lesz, hogy próbára tegyék a WigWam színpadának teherbírását!
  
  A Crowbar előtt a stílus legjelesebb hazai képviselői lépnek majd színpadra. A 2001-ben alakult karcagi Stardrive a Clutch és Fu Manchu nyomdokain haladt, s tavaly nyáron már a második lemezük jelent meg Kings And Slaves címmel. Súlyos, déli ízekkel fűszerezett stoner metal azoknak, akik szeretik a Spiritual Beggars, a Down, vagy a Monster Magnet lemezeit. Ezekből adnak ízelítőt július 4-én.
  
  A bemelegítésből kiveszi a részét a doom metal magyar nagykövete, a Wall Of Sleep is. A 2001-ben feloszlott Mood zenekar hamvaiból életre kelt csapat Európa-szerte ismert underground körökben. Legutóbbi albumuk, az And Hell Followed With Him 2007-ben jelent meg a svéd I Hate Records gondozásában. Jelenleg a 2010-es nagylemezük stúdiófelvételei zajlanak, egy énekescsere után a Stardrive énekesével, Cselényi Csabával a mikrofon mögött.
  
  A Nadír már a kilencvenes években próbálgatta a szárnyait, 96-ban készítették első demoikat olyan bandák által inspirálva, mint a Bolt Thrower és az Entombed. Bejárták Magyarországot, játszottak a nagyobb fesztiválokon, korábban is felléptek már a Crowbar előtt, de megosztotta már velük a színpadot a Vader és a Napalm Death is. Legfrissebb anyaguk idén jelent meg, Eco-Ethic címmel.
  
  Sokkal fiatalabb formációként lép ringbe, a South Fork ranchről átigazolt piszkos cowboy stoner metal banda, a HAW. A csapat ugyan 2008-ben alakult Stereochrist és Igor tagokból ez garantálja, hogy minőségi koncertet láthatunk majd tőlük.
  
  Komplex, több műfajból táplálkozó zenéjével őrülten színes produkcióval készül az őrültséget nevében is viselő banda, a Room Of The Mad Robots. 2006-ban alakultak, 2008-ban pedig már győzelmet is arattak a Borsodi tehetségkutató metal kategóriájában. Ez belépő volt az International Live Award európai tehetségkutató regionális döntőjére, ahol legjobb magyar bandaként megnyerték a Hungarian Live Award 2009 címet is. Mechanical Sound Empire címmel jelent meg első lemezük, melyet Hangsúly-díjra is jelöltek. Ők is elsődleges hatásként jelölik meg a Crowbart, s most bizonyíthatnak is a példakép előtt.
  
  Mindemellett fellép még a zenéjében Born From Pain, Volbeat, Angel Witch, Motorjesus, Scornage, Ektomorf, Undertow és After All hatásokat is mutató Redrum INC. A zenekar turnézott már a Pro-Pain és a Hatesphere társaságában, s mindenki úgy nyilatkozott róluk, hogy fellépéseik iszonyatos energiával vannak teli, szóval érdemes lesz figyelni rájuk a WigWamban is!
  
  Beugró: elővételben 3490 Ft, a helyszínen pedig 4500 Ft. Jegyelővételi helyek: Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Solaris, Rockpark, Ticketportal, Ticketexpress.


Kulcsszavak:
  crowbar     haw     wall of sleep     nadir     stardrive     redrum inc.     room of the mad robots 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Crowbar

A Crowbar myspace oldala

 kapcsolódó helyszín: 

Club 202 - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Soproni és budapesti koncertekkel töltekezik dalírás közben a Wall Of Sleep

A Hawthorne Heights egy különleges vonós verziót adott ki

A Skót bariton csillaga Hamish Hawk a Dürer kertbe látogat

Voivod + Crowbar a Durer Kertben

Jonny Hawkins frontember megható videóüzenete
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
Halflives - Inferno 2024 Tour
Ty Segall először lép fel Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 möbel    necrophagist    groove armada    leleményes hugo    kelet underground    wamp    dying fetus    scorsese    dehumanized    kézdy luca    whitesnake tribute band     ryan gosling    helen mirren    hail    sárvári zita    high on fire    slytract    bermuda rock band    the ting tings    blahalusiana    sylvester stallone    legion    stúdió galéria    dornenreich    kung fu panda  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!