hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. március 10. szerda   14:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hungarica - Nincs más föld, nincs más ég lemezbemutató koncert a Pecsában
2010. március 20. Petőfi Csarnok- Budapest

  Az I. világháborút lezáró trianoni diktátum, amely figyelmen kívül hagyta a nemzetek önrendelkezési jogát, történelmi Magyarországunkat minden oldalról megcsonkította. A nyugat-magyarországiak ennek ellenére kiharcolták, hogy dönthessenek saját sorsukról, így a győztes Antant-hatalmak engedélyezték a népszavazást, amelyre 1921. december 14-16. között kerülhetett sor. Sopron és 8 környékbeli község: Ágfalva, Balf, Fertőboz, Fertőrákos, Harka, Kópháza és Nagycenk népszavazáson döntött hovatartozásáról. Az Országgyűlés az 1922. évi XXIX. Törvénycikkben a népszavazás emlékét törvénybe iktatta és a „civitas fidelissima”, azaz a „leghűségesebb város” címet adományozta Sopronnak.
  
  85 esztendővel ezután itt, a „Hűség városában” jött létre a nemzeti rock/metal/hardcore muzsika zászlaját magasra emelő Hungarica. Az új bandában Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos, a legendás magyar thrash metal csapat, a Moby Dick két tagja szövetkezett az együttes dalszövegírójával Pusztai Zoltánnal. A kezdetben M.A.D. (Magyar A Dal) elnevezésű csapat 2006. augusztusában készített egy felvételt (Átverés) a kaliforniai Ignite magyar származású frontemberével Téglás Zolival, majd rögzítettek egy, az 1956-os szabadságharc ötvenedik évfordulójára írt dalt Nagy Feró énekével (Emlékezz!). Mindkét felvétel szerepelt a Hammerworld magazin CD mellékletein, az Emlékezz! pedig a „Szabadság, szerelem” mozifilmhez kapcsolódó zenei válogatásalbumra is felkerült.
  
  Mentes Norbi: „Gondolkodtunk, hogy ki énekelhetné el a dalokat. Az első verzióban merült fel Téglás Zoli az Ignite-ból, akit személyesen nem ismertünk, de azért a munkásságával képben voltunk. Ő egy fantasztikus ember és sokan vehetnének példát arról, hogy annak ellenére, hogy kint született és Kaliforniában is él világsztárként, mégis mennyire vállalja magyarságát. 2006. augusztus környékén itthon volt Magyarországon, úgyhogy egyszerűen megkerestük telefonon. Rá néhány napra találkoztunk is, kapott demo-kat és szövegeket, ő pedig azt mondta rá, hogy tetszik, úgyhogy megbeszéltük, hogyan legyen a munkametódus. Kérte, hogy játsszuk fel úgy a dalokat, hogy tudjon rá énekelni, és utána kér 3-4 próbát, aztán felénekli az albumot. A munka elindult, ami egy élmény volt, sokat tanultunk tőle. Nagyon fontos volt neki, hogy a magyar kiejtés a lehető legjobb legyen, viszont idő hiányában pont az 56´-os dal, az Emlékezz! nem került feléneklésre. Akkoriban Zoli London és Budapest között ingázott, és 2006. augusztus végén már az Ignite amerikai turnéja kezdődött... Abban maradtunk, hogy majd folytatjuk, viszont az idő haladt, és a dal aktualitása miatt nem várhattunk tovább Zolira. Mindenképpen egy hiteles arcot szerettünk volna, akitől ez a téma őszinte, így Feró lett az, akivel egyébként is jó kapcsolatban vagyunk. Vele rögzítettük tehát az Emlékezz!-t, amely az utolsó pillanatban el tudott készülni, és így október 23-ra meg is jelent a Hammer válogatás lemezen.”
  
  Hosszas keresgélés aztán, 2006. végén megtalálták a megfelelő énekest a nemzeti rock körökben ismert Romantikus Erőszak frontember Sziva Balázs személyében, így 2007. március idusán az Edge/Hammer kiadó gondozásában megjelenhetett a Hungarica bemutatkozó albuma, a Nem keresek új hazát. A nyár folyamán több sikeres koncertet adtak különböző fesztiválokon (többek közt a Székelyföldi Rockmaratonra is meghívást kaptak). Hofi egyéb elfoglaltságai miatt, az élő fellépéseken Tobola Csaba (ex-Ossian) ült a dobcucc mögé, a basszusgitárt pedig a lemezen is bőgőző Vörös Gábor (ex-Ossian, Omen) pengette. A „Nem keresek új hazát” lemezanyag bemutatóját a Wigwamban tartotta a csapat 2007. októberében, ahol Nagy Feró is fellépett.
  2007. végén elkezdődtek a második album, a Demokratúra felvételei.
  2008. nyarától a koncert felállásban változás történt, a basszusgitáron Preidl Barnabás, a dob mögött Major Szabolcs adja a biztos alapokat. 2009. elején nagy sikerű, teltházas koncertet adott a zenekar Budapesten, a Wigwamban, amiről DVD felvétel készült.
  2009. október 5-én megjelent a Hungarica 3. albuma „Nincs más föld, nincs más ég” címmel.
  
  Vendégek: Varga Miklós, Palmetta, Kalapács József, Göbl Gábor, GaudiNagy Tamás
  Fővédnökök: Dr. Morvai Krisztina Dr. Gaudi-Nagy Tamás
  
  Belépő: 3490Ft
  Ajándék „Balladák” CD csak az elővételben vásárolt jegyekhez jár. Az esti pénztárnál szintén 3490Ft-ba kerül a jegy, de CD nélkül!


Kulcsszavak:
  helyszín:petőfi csarnok      hungarica 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Pecsa Music Hall - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Add vissza, ami jár: új klipes dal a Hungarica születésnapi lemezéről

Új klipes Hungarica dal érkezett, előrendelhető a különleges válogatáslemez

Hungarica - koncert Wigwamban

Már megnézhető a Hungarica zenekar első videoklipje, az Ide születtem

Moby Dick - Hungarica néven projekteznek
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 haw    maneskin    maeotis    beneath the massacre    fertőzés    the pills    vio-lence    hope the last    gloryful    firewind    darkest era    tiamat    the clash    the order of apollyon    iron maidnem    skálmöld    radiohead    hegyalja fesztivál    jorn lande    freedom call    sunnata    fesztivál    az adósság    jennifer aniston    miloopa  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!