hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   12:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tátrai Band


  A Tátrai Band 1987-ben alakult meg olyan neves zenésztagokkal, akik előzőleg már hazai, nagysikerű együttesekben muzsikáltak. Így nem csoda, hogy a csapat rendkívül igényes zenét játszik, és széles rajongótáborral rendelkeznek. Első lemezük 1987-ben jelent meg Szerencsekerék címmel. A zenekart Tátrai Tibor (gitár) hozta létre, aki 1981-ben elnyerte az „Év gitárosa” díjat. A Tátrai Band jellegzetes zenei hangzásához nagyon jól illik az énekes, Horváth Charlie rekedtes hangja, aki a Generál együttes frontembere volt. Dobosuk 1992-től Solti János, másik dobosuk Papp Tamás. Pálvölgyi Géza a billentyűs hangszereket kezeli.
  További tagok: Csiszár Péter (szaxofon, 1994-től) és Kovács Tamás (basszusgitár).
  
  Ebben a felállásban 1989 óta jelennek meg albumaik. 1990-ben tehetségüket eMeRTon díjjal jutalmazták. Második nagylemezükön (A küszöbön túl, 1991) található a mára már halhatatlanná érett slágerszám a New York. Ez a dal még 1994-ben is a 2. leggyakrabban játszott szám volt a Magyar Rádióban. Az album 1991-ben „Az év albuma” a New York, New York című dal pedig az év dala lett. A Tátrai Band pedig „Az év bandája” elismerő címet nyerte el.
  
  Az 1993-ban a Time Warner Magneoton által kiadott „Best of Tátrai Band” című albumuk, már a megjelenés napján aranylemez volt. Az 1994-ben Utazás az ismeretlenbe és az 1995-ben A hold szerelme címmel megjelent anyaguk szintén pár hónap alatt bearanyozódott. 1996-ban adták ki a Tátrai Band trilógiát, amely három albumot foglal magába: a´95 december 30-i óriáskoncert anyagát, a Hajnali szél című albumot és a Városi lebegés-t, melyen Tátrai és Pálvölgyi duettjét hallhatjuk.
  
  A zenekar fennálásának során basszusgitáros-csere is történt. Az új tag Szappanos György. 1998-ban 10 éves fennállása alkalmából az együttes országos turnéra indult. Ugyanebben az évben megjelent Különös álom című albumuk (Hungaroton), valamint egy könyv a zenekar elmúlt tíz évéről.
  
  A Tátrai Band legközelebb csak 2000-ben jelentkezett két új albummal, melyek Csillagszél és Mexicano címmel jelentek meg /Sony kiadó /.Jobbnak látták a távozást egy olyan kiadóhoz, mely művészi elképzeléseiket maradéktalanul megvalósítja. A Csillagszél című anyag Finnországban is terjesztésre került. A 2000-es év több változást is hozott a Tátrai Band háza tájára. Kovács Tamás betegsége miatt nem tudja tovább vállalni eddigi tevékenységét. Helyét a basszusgitárosi poszton Szappanos György veszi át, a szövegírás feladatát pedig Hetesi Péter Pál vállalja magára.
  
  Amikor híre ment országszerte, hogy itthon tartózkodik Orszáczky Jackie, az egykori Syrius tagja, természetes volt, hogy ellátogat Tátrai Tibuszék bulijára. 2001.december 21-én a Petőfi Csarnokban adtak koncertet új lemezük anyagából. Két nagy vetítőn mutatták be a közönségnek az új dal klipjét / Nem adom el a lelkem.../. Természetesen a régi dalokból is adtak ízelítőt a zenészek, akik a legjobb formájukat hozták.
  
  Tagok
  Csiszár Péter ( Szaxofon )
  Horváth Charlie ( Ének )
  Pálvölgyi Géza ( Billentyűk )
  Papp Tamás ( Dobok, Ütős hangszerek )
  Solti János ( Dobok, Ütős hangszerek )
  Szappanos György ( Basszusgitár )
  Tátrai Tibor ( Gitár )


Kulcsszavak:
  Tátrai Band 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Tátrai Band koncert

StarGarden

Húsz éves a Tátrai Band

Tátrai Band microsite indult az év végi nagykoncert kapcsán – soha nem látott fotókkal

Húsz éves a Tátrai Band - Újra együtt a legendás felállás

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
Over My Dawn
Egy másik zenekar
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 apacsok    kvaen    andrew garfield    slaughter to prevail    mission: impossible ghost protocol    the amazing spider-man    holmes    alexisonfire    hugh jackman    sunnata    foundation    mnemic    full of hell    osonó poszáták    elijah    demoshow    darker half    first memories    rém hangosan és irtó közel    aerosmith    johnny knoxville    a kutya vacsorája    the amazing spider-man    kinkiez    skillet  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!