hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2010. február 23. kedd   14:50
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
„Büszke vagyok, hogy magyarok vagyunk!”
Egy német tehetségkutató műsorban egy magyar származású fiúnak is szurkolhatunk.

  Csillag születik? A német Megasztár legjobb 10 énekese közé került be a magyar származású Helmuth Orosz. A zenész-táncos családban nevelkedett fiatalember már Németországban született és nem beszél magyarul, de büszke arra, hogy egy kelet-európai család tagjaként jutott el a népszerűségig.
  hirdetés
  
  Németország szupersztárt keres. Az egyik tévécsatorna szombat esti tehetségkutatójában hétről hétre egy magyar származású fiúnak is szurkolhatunk. A szőke kékszemű Helmut Orosz harmincötezer jelentkező közül került be a legjobb tíz közé, és feltett szándéka, hogy megnyerje a versenyt.
  
  Bár Helle - ahogy mindenki szólítja nem beszél magyarul, azért minden szót megért. Gyerekkora nyarait tíz éven keresztül a magyar tenger partján töltötte, utoljára huszonkét éves korában járt hazánkban.
  
  Én már Németországban, Wolfenbüttel-ben születtem, de a szüleim és a testvéreim magyar, erdélyi gyökerekkel rendelkeznek, Aradról és Szatmárnémetiből származnak. Kiskoromban tíz éven keresztül minden nyaramat a Balatonnál töltöttem. A magyarok mentalitása elbűvölő, nagyon tetszik. A németeké is tetszik, de a magyarok nagyon melegszívűek. Ha valakit nem ismersz, de elkezdtek beszélgetni, az az érzésed támad, mintha már régóta ismerősök lennétek. Ezért szeretek nagyon Magyarországon lenni. Ha időm engedi, ismét megyek, és meglátogatom a budapesti ismerősöket, és Siófokot is mindenképp megnézem - közölte a félig magyar, félig német fiú.
  
  A zenész bár csak néhány szót tud magyarul, mindent megért, saját bevallása szerint két-három hét alatt szinte minden visszajön neki, és akár még válaszolni is tud. Azt is megkérdeztük, hogy vélekedik Magyarországról: „Nagyon szép, tetszik nekem, nagyon szép.”
  
  
  Utcazenészként tengette életét
  
  Helmut élete felnőttként nem mindig a fényről és a csillogásról szólt. Saját bevallása szerint többször csinált hülyeségeket, de mára már felnőtt, és új szakaszt kezdett.
  
  A volt barátnőmmel koncerteken léptünk fel, turnéztunk. Egy nap, mikor hazaértem a lányt a legjobb barátommal találtam az ágyban. A haveromnak eltörtem az orrát, a barátnőm pedig kapott egy nyaklevest. Ezért egy évig voltam börtönben. Aztán pszichológiai kezelést is kaptam. Azóta elkezdődött az új életem, minden nap új feladatok várnak, most már jól vagyok - vall a múltjáról a zenész.
  
  De azt sem rejtette véka alá, hogy sokszor alig volt pénze, de nem akart segélyt kérni az államtól, inkább utcazenélésből szedte össze a betevőre valóját. Így hát nem csak a bajorok, de akár Berlintől Münchenig élőknek tűnhet ismerősnek Helle arca.
  
  
  Bryan Adams dalával tarolt
  
  A német csatorna tehetségkutató versenyét és a válogatást egy lehetőségnek tekinti. Mindenképp szeretne nyerni. A színpad eddig sem állt távol tőle, fellépett már több ezer ember előtt, de Helmut nagyobb közönségre vágyik: „Azidőtájt úgy gondoltam, ideje valami teljesen mást csinálni. Ezért jelentkeztem az RTL-hez, kitöltöttem az adatlapot, és ez alapján már átestem egy rostán. Aztán behívtak az első válogatásra, Hamburgba, aztán Kölnbe, végül pedig a harmincötezer jelentkező közül a legjobb 10 közé kerültem.”
  
  A zenész nagyon örül a lehetőségnek, és szeretné a közönséget elkápráztatni. A castingon és az első válogatón Bryan Adams Summer of 69 című slágerével vette le a zsűrit a lábáról, akik között ott ücsörög a Modern Talking egyik tagja, Dieter Bohlen.
  
  
  A zene az élete
  
  Helmut tizennyolc éves kor óta három zenekarban játszott, mindig is zenész szeretett volna lenni, bár egy időben a zene kicsit háttérbe szorult, és a sport játszott nagyobb szerepet. Sokáig a braunschweigi csapatban játszott, és mellette zenélt, de elérkezett az a pont, mikor döntenie kellett, és a szőke fiú a gitárját választotta. De a mai napig is komolyan veszi a mozgást, rendeszeresen úszik, biciklizik és görkorcsolyázik.
  
  Helle minden idejét a próbák, és a tehetségkutató teszi ki. Igyekszik, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából, és hogy az elkövetkezendő tíz héten minden szombaton ott lehessen a színpadon, ezért a magyar nézőknek is üzent: „Minden magyar DSDS-nézőnek azt üzenem, az a valaki vagyok, aki nem magáért, hanem az emberekért állok a színpadra. Szeretném lelkesíteni a közönséget, örömet szerezni neki, és szeretném, ha elismernék a tehetségem. Akinek kedve van, szavazzon rám, rengeteg érzelmes dallal fogom viszonozni.”
  
  
  Az apa büszke fiára és magyarságukra
  
  Zenei-miliőben nőtt fel a gyerek, már 10 évesen énekelt a Jancsi és Juliskában. Természetesen most a hangja a legfontosabb. Az, hogy 35 ezer fiatalból Helmut fiamnak sikerült az utolsó 10 közé jutnia, ez nagy teljesítmény! És mondom: büszke vagyok, hogy magyarok vagyunk! - érzékenyül el Orosz Mihály, Helle édesapja.
  
  Szerző: Pogrányi Annamária, Gantner Barna
  www.dunatv.hu


Kulcsszavak:
  rtlhelmuth orosz 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Duna Tv

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 norther    winters bane    billy bob thornton    soreii és poolek    kalapács    vinnie moore    sylvester stallone    filter    pig destroyer    piramis    hour of penance    leaner    szemtől szembe    adrenaline mob    chris columbus    eric bana    halálos iramban: Ötödik sebesség    deadly apples    rudán joe    spacesh!t    hellalive    sharon tate    caliban    karma to burn    how to train your dragon  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!