hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   11:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Black Leaves


  A banda 1998 óta zenél intenzíven, előtte csak akusztikus gitárokon tanulgattak zenélni több-kevesebb sikerrel. A dalaik is ezeken a rossz állapotú hangszereken születtek. ´97 végén sikerült eljutniuk oda, hogy elektromos hangszerekkel és igazi dobbal (leváltva a székeket, fedőket) szólalhattak meg. A kezdeti trió felállásból öttagúvá alakult csapat ´98 nyarán indult be a dunántúli tehetségkutatókon. Ezután az albán származású énekesnő kiléptével megállt a lendület, de hamar találtak új énekesnőt egy mendei lány személyében. Egy ´99-es sikertelen tehetségkutatós szereplés után aztán a gitáros és az énekesnő kiszálltak, így ismét a három alapító tag alkotta a zenekart pár hónapig. Kétségbeesésükben elhatározták, hogy soha nem adják fel és elszántságukat siker koronázta, mert hamarosan egy minden addiginál jobb énekesnőt találtak, akivel felvették a ´96 óta íródó dalokat a legelső demóra, aminek Nightfall lett a címe.
  
  Egy gitárral, a tervezett szinti és hegedű nélkül is élvezetes gótikus doom/death anyagot hoztak össze, ami kivívta a sajtó és az ún. szakma mérsékelt elismerését. Októberben új gitáros csatlakozott, ezzel megszilárdult és meglehetősen megerősödött a felállás. What´s Death hiding c. daluk felkerült a Hammer Records Gothica c. válogatására is, valamint a csapat részt vett az említett fesztiválon, ami ugyan a második fellépésük volt, de mégis jól teljesítettek. Aztán a tavalyi balul elsült ecsegfalvi fellépés után elfordult tőlük a szakma és azóta csend övezi útjukat.
  
  Most azonban újra hallani felőlük, mert elkészült a What´s Death hiding klipje, ami látható lesz a Viva+ és SatElit tévék műsorain, valamint új promóanyagot terveznek az őszre. Öt új daluk már kész, ebből kettőt/hármat vesznek fel jó minőségben, mert céljuk egy teljes nagylemez elég egyéni és érdekes koncepcióval. A stílus már nem a tiszta goth/doom, sok magyar népzenei elemet, reneszánsz díszítéseket, Heavy Metal riffet, szólót és opeth-es, death metalos, megoldást, hangulatváltást is megtalálni a gótikus jegyek mellett. Új dalaik közül mindegyik más karaktert képvisel, a szövegek pedig inkább versek, főként, mert pár szöveg olyan költők művei nyomán íródott, mint Baudelaire és Szabó Lőrinc. A csapat várja a koncertmeghívásokat, felkéréseket.


Kulcsszavak:
  Black Leaves 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Győrik Szabolcs: Faggyal, csenddel

Autumn, Doomsday, Black Leaves, The OneHeaded Man

Győrik Szabolcs: Hajnalköd

Győrik Szabolcs: Hóesésre várva

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
Over My Dawn
Egy másik zenekar
Hó Márton és a Jégkorszak
 kapcsolódó fotók: 

Black Leaves - 2005. november 26., Petőfi csarnok - Gothica V.
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 macbeth    stefano di battista    marco mendoza trio    daedelus (usa) live    a világűr hangjai    lamb of god    glen berger    nicole kidman    persefone    the last charge    ez basic    venom    sicitur adastra    korál    igazából apa    meltdown    adni jó    kritikát    borgia    veréb fesztivál    solution    leprous    jorge salán    septicmen     civil sziget  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!