hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2010. február 15. hétfő   10:55
nincsen hozzászólás

szerző: Sonny
Dirty Dogs


  Két éve látszólag feldolgozásbandának indult a tatabányai Dirty Dogs, amolyan szélesterpesz-rakkendroll módon, de már az első koncertjeiken látható volt, hogy több rejlik bennük, mint egy hétvégi poénzenekarban. Az elmúlt időszakban a folyamatos koncertezés mellett összehozták első lemezüket is, így éppen itt van az ideje annak, hogy az Underground Magazinban is bemutatkozzanak a Kutyák.
  Mivel egy elég új csapatról van szó, kérlek először meséljétek el, hogy jött össze ez a zenekar, és mutassátok be a felállást.

  
  Attesz: Dáviddal (Heitekker Dávid- bassz, vokál) kezdtünk el feldolgozásokat játszogatni 2008 tavaszán. Úgy gondoltuk, kicsit zúzósabban, dögösebben kellene a számunkra fontos és meghatározó klasszikusokat tolni és Tomi (Sáradi Tamás- ének) érkezésével ez valóra is vált.
  
  Tomi: Amikor engem hívtak a zenekarba már néhány dalt össze is raktak gépdob alapokra. Lementem a próbahelyre és nagyon hamar sikerült megtalálnunk a közös hangot, pedig mindannyian egész más emberek vagyunk. Láttam bennük azt az elszántságot, ami engem is jellemez, ha Rock & Roll-ról van szó:)
  
  Dávid: A dobos ekkor Boci (Olajos Botond), korábbi zenésztársam volt, akivel megindultak a próbák és a feldolgozások mellett megszülettek az első saját dalaink is. Boci 2009 márciusában távozott, helyére Szoszo (Szász Attila) érkezett, akivel a felállás stabil és ütőképes lett.
  
  Hol koncerteztetek eddig nagy vonalakban?
  
  Attesz: A bemutatkozásra 2009 januárjában Nagyigmándon, az Évadnyitó Rockfesztiválon került sor. Tavaly 23 koncertünk volt, szerte az országban. Sokfelé megfordultunk. Rock-kocsmákban, klubokban, fesztiválokon, motoros találkozókon, Fejér, Borsod, Csongrád, Veszprém megyékben és volt néhány Budapesti fellépésünk is. Szegeden az Edda művek vendégei voltunk.
  
  Néhány hónapja megjelent a Kutyaként élsz című első album. Mit kell tudni róla?
  
  Dávid: A lemez a zenekar első évének a termése, megírása már tavaly nyáron befejeződött. Akkor lettek készen a dalok és éreztük úgy, hogy egy egységet alkot és ideje albumba szedni. Úgy érezzük, egy ösztönös, erős debüt albumot sikerült elkészíteni, amit az eddigi visszajelzések és kritikák is megerősítenek. Szerzői kiadásban jelent meg 2009. november 13.-án, tehát ahogy mondani szokás szinte még meleg, nagyon friss anyag.
  
  Tomi: Szövegek tekintetében szerettünk volna túllátni a szokásos: csajozás,motorozás,piálás témakörökön és néhány olyan emberi érzésről is szólni, amikről talán nem mindig beszélünk szívesen a hétköznapokban, de mégis az életünk részei .Amolyan sírva vígad a magyar életérzéssel de félreértés ne essék, ez egy nagyon hangulatos bulizni való zene csak lendületes, húzós dalokkal. Tessék tisztességesen megizzadni a küzdőtéren is.:)
  
  Láttam, hogy a holnapotokról teljes egészében letölthető. Ez a kiadó hiánya, a pénzért történő lemezárusítás értelmetlensége, vagy szimplán jófejség miatt van így?
  
  Tomi: Természetesen marha jó fejek vagyunk :) de nem ez a fő oka.
  
  Dávid: Egyetértek Tomival, elképednél, ha megtudnád, mekkora jó arcok vagyunk! :) Lépést kell tartanunk a korral, de nem én fogom erre a megfelelő választ adni ugyanis igen nagy híve vagyok a rendes, kézzel fogható, polcra kirakható, megszagolható lemezeknek.
  
  Attesz: Úgy gondoltuk, így tudjuk a zenénket a legtöbb emberhez eljuttatni, megismertetni szélesebb körben is. A lemezünk és a hírünk így gyorsabban terjed. Mivel koncertzenekar vagyunk, ez nagyon fontos számunkra, így könnyebben el tudunk jutni mindenfelé, mivel sokan azért keresnek meg fellépési lehetőséggel, mert hallották, látták a neten a zenekart.
  
  Tomi: Ott van tök ingyen, csak néhány kattintásodba kerül, és mi csak azt kérjük cserébe, hogyha tetszik a munkánk gyere el a koncertekre és mulassunk együtt. Ez korrekt üzlet nem? :)
  
  Attesz: Érdekes, hogy a koncerteken olyanok is megveszik a lemezt, akik már letöltötték, borítóstól, szövegestől, de támogatni akarják a zenekart. A mai letöltős világban ezt nagyon nagy dolognak gondoljuk. Egy kiadói háttér még többet segíthetne, nem kimondottan a lemezeladással kapcsolatban, inkább a szervezés és a reklám terén. Reméljük, találunk megfelelő partnert magunk mellé.
  
  Hogy sikerült a tavaly novemberi lemezbemutató koncertetek?
  
  Tomi: A legmerészebb várakozásainkat is felülmúlta. Tatabányán a Roxxy Music Café-ban tartottuk teltház előtt .A hely színvonala és a közönség aktív lelkesedése számunkra eufórikus hangulatba helyezte a bulit .A közönség velünk énekelte a dalokat annak ellenére, hogy mindössze egy héttel a koncert előtt tettük elérhetővé a lemezt.
  
  Attesz: A Deep Inside zenekar volt a vendégünk. Nagyon hálásak vagyunk nekik, a klubnak, de leginkább a nagyszerű közönségnek, hogy ilyen remek hangulatot varázsoltak a zsúfolásig megtelt terembe.
  
  Dávid: Valaki azt mondta, hogy azért jött el, hogy megvegye élete első rocklemezét, mert nem ilyen zenét hallgat, de mi nagyon bejövünk neki. Na, az ilyen dolgok és az ilyen emberek miatt érdemes zenélni, nagyszerű élmény volt.
  
  Úgy tudom, felvettetek egy klippet a Bánj velem úgy nótára. Megnézhető már valahol?
  
  Tomi: Így van. A Bánj velem úgy című dalt már játszottuk koncerteken a lemezfelvételek előtt és azt tapasztaltuk, hogy nagyon szereti a közönség. Azt hiszem egyértelmű volt, hogy ez a dal lesz az első klipes nóta. Sajnos a videóklip készítés is egyre kevésbé kifizetődő a zenekarok számára, mert a televíziók nem sok teret hagynak az underground kultúra népszerűsítésére. Az interneten azonban több videómegosztón (elsősorban a YouTube-on) is szerepeltetjük és a nehéz helyzet ellenére eljuttatjuk a médiáknak-a többi már rajtuk múlik.
  
  Dávid: A honlapunkon is megtekinthető és innen könnyen elérhető több videó is rólunk, regisztráció után pedig még több csemege várja a látogatókat. Szeretnénk még videóklipet készíteni a lemezhez, de ennek még nem látjuk a módját kristálytisztán. A jövőben egy havonta jelentkező videónaplóval elégítjük ki az érdeklődők vizuális éhségét, amit legkésőbb február végéig szeretnénk beindítani a honlapon.
  
  A bandából többen is aktívan zenéltek más csapatokban (Cross Borns, Hedonist Roosters) is, szóval adott a kérdés, hogy a Dirty Dogs csak egy hétvégi projekt számotokra, vagy egy szinten kezelitek a többi zenekarotokkal?
  
  Attesz: Szó sincs róla. Ez nem egy hétvégi projekt .Igaz, hogy hobbi szinten indult, de a bő másfél év alatt egy működő zenekarrá nőtte ki magát. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, élvezzük az együtt zenélést, a dalírást, a koncerteket. Mindenki igyekszik a lehető legtöbbet kihozni magából és ez által az egész zenekarból. Többektől halljuk, hogy látszik rajtunk, hogy örömmel zenélünk, jól érezzük magunkat egymás társaságában, és ez átragad a környezetünkre is. Ezek azok a dolgok, amiket nagyon fontosnak tartunk, és ami szerintünk a Dirty Dogs-ot előre viszi.
  A Cross Borns sajnos az évi egy-két koncerttel nem nevezhető igazán működő zenekarnak, s mivel én a koncertezésben hiszek, szükségem volt egy működő zenekarra, így született meg a Dirty Dogs, amely részemről már abszolút elsőbbséget élvez.
  
  Tomi: A Dirty Dogs egy céltudatos és nagyon elszánt zenekar. A tagok kivétel nélkül 100%-ot igyekeznek nyújtani mind a színpadon, mind pedig a háttérmunkák során. Rövid idő alatt nagyon sok minden történt a zenekarral, azt hiszem ez is remekül mutatja, mennyi munka fekszik benne. Részemről is a Dirty Dogs a fő csapásirány.
  
  Milyen arányban játszotok a koncerteken feldolgozást és saját dalokat?
  
  Dávid: Inkább nevezzük átdolgozásoknak. Összesen hét dal van, amit más előadóktól vettünk kölcsön és dolgoztunk át. Széles a skála, a Motörhead-től a Creedence-ig, van Neil Young, Black Sabbath, AC/DC. Továbbá Kinks és Free dalok, előbbi Van Halen-es utóbbi meg kissé punkos verzióban!
  
  Tomi: A koncertek előtt figyelembe véve a helyszínt és a közönséget állítjuk össze a műsort. A saját szerzemények természetesen több szerepet kapnak. Minden tiszteletünk a csak saját dalokkal koncertező zenekaroké, mert az egy sokkal nehezebben járható út. Egy a közönség számára jól ismert dallammal könnyen felkelthető az érdeklődés és így már könnyebben fogadják be a számukra még ismeretlen dalokat.
  
  Ha összejön egy komolyabb hosszúságú, saját dalokból álló koncertprogram, elképzelhető, hogy végleg elhagyjátok a feldolgozásokat?
  
  Tomi: Elképzelhető, de ezt nem mi fogjuk eldönteni, hanem a közönség. Van néhány kihagyhatatlan klasszikus, amiket nagyon várnak a koncerteken, de ugyanilyen szeretettel fogadják az album dalait is. Bőven van még mondanivalónk, úgyhogy nincs rá szükségünk, hogy más tollával ékeskedjünk. Ha a próbák jó hangulatából mégis kikerekedik valami ütős átdolgozás, azt mindenképpen megosztjuk a nagyérdeművel.
  
  Hol láthatunk titeket a jövőben? Motorostalálkozókon, fesztiválokon vagy esetleg összeálltok valakivel klubkoncertekre?
  
  Dávid: Idén több koncertünk is lesz a Stoneblade zenekarral, Továbbá lesznek közös koncertek a Deep Inside-al. Ezekkel a csapatokkal Nemesvámoson, Veszprémben, Várpalotán és Dunaújvárosban játszunk majd együtt. Fellépünk továbbá Győrött a szintén tatabányai Agregator-ral, Szegeden a Depths Of Desecration zenekarral, júniusban pedig Tatabányán leszünk ismét az Edda vendégei. Most február 13-án leszünk harmadjára Nemesvámoson a Rock-Tér fesztiválon és március 20-án a Pallai Produkció által rendezendő Metál Fesztiválon is részt veszünk a tatabányai sportcsarnokban. Áprilisban ismét elmegyünk Borsod megyébe, Atesz szülőfalujába, Királdra. A pontos dátumok fent vannak a dirtydogs.hu-n és a zenekar Myspace, Facebook, Iwiw, mymusic, stb.. oldalain is, a szervezés pedig folyamatos, szóval bővülni fog a lista a közeljövőben.
  
  Attesz: Próbálkozunk a nagyobb fesztiválokra is bekerülni. Minden meghívásnak próbálunk eleget tenni, ahol szívesen látnak, oda szívesen megyünk.
  
  Van valami fontos, amit elmondanátok a végére?
  
  Dirty Dogs: Szeretnénk megköszönni mindenkinek a támogatását, aki eljön a koncertjeinkre és lelkesíti a zenekart. Extra köszönet azoknak, akik megvették a lemezünket és ily módon is segítenek minket. Reméljük, sok új arccal ismerkedhetünk meg idén, mert tavaly rengeteg remek kapcsolatra tettünk szert, amelyeket pedig szeretnénk ápolni és megtartani a jövőben is.
  
  Továbbá köszönjük az interjú lehetőségét, sok sikert az oldalhoz és üdvözlet minden Underground magazinolvasónak, találkozzunk a koncerteken!
  Vaúúú!!!


Kulcsszavak:
  dirty dogs 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó előadók: 

Dirty Dogs

 kapcsolódó cikkek: 

Fesztivál, csak ennyiért?! – MetalWar Fest Tatabányán

Levél a Dirty Dogs-tól - turnétemetés

Dirty Dogs: Kutyaként Élsz

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével
Villáminterjú az In Flames gitárosával, Björn Gelotte-tal
”Annyi ötletem van” - interjú a Czutor Zoltánnal az új Belmondo albumról és a zenei menedzser képzésről
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gesztivál    volt 2011    white stripes    sisters of mercy    aetherius obscuritas    chimaira    az emlékmás    dalriada    simpsons    uma thurman    uma thurman    eric martin    seventh void    cannabis corpse    el camino    deathstars    redrum inc.    shutter island    petter carlsen    érdi tamás    elviszlek magammal    bookmarks    disztraktor    g3    szántó faszi  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!