hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. február 3. hétfő   12:37
nincsen hozzászólás

szerző: GD’S
CasketGarden, Baskiria, Athame
2002 December 26, Woodoo Club

  December 21, azaz a téli napforduló után biztos, hogy a nap lefagyott az égről, igaz nem örökre. Az utána következő karácsony már biztos, hogy fehér és elviselhetetlenül hidegebb volt mindenki számára. Ennek következménye, hogy a 26-án éjjelén az angyalok belefáradva magára hagyták a jászolt...
  
  Egyébként az annyira izgató Woodoo-ba most csak építési telkeken át juthattunk el. A hely szelleme erősen visszaidézte a 45-ős bombázások emlékét, és az utáni állapotokat... Mindenütt vakolatdarabok és kitört ablakok kísérik utamat. Igazi szocreál stílust köszönthettünk az új évezredben.
  
  Egy újabb küzdelem a bejutás; ez után könnyelműen szabadultam meg békebeli kabátomtól (amilyet a hajléktalanokon lehet látni). Ekkor még nem éreztem a benti enyhébb hideget, ez alig volt enyhébb, mint a kinti hőmérséklet. Ezért egy újamon megszámolhattam, hogy mennyi hőtermelő berendezés fűtötte be a helyet. Ennek az lett a közvetlen eredménye, hogy a leheletek mennyiségi aránya alaposan felülmúlta a kiáradó cigaretta füstöt. Ekkor már úgy érzem, hogy mindegy és erőteljes lépésekkel bevettem a söntés pultot és alaposan megadtam a módját, a sűrű pohár emelgetésnek. A helység felvázolásának most utolsó állomásához érkeztem el, és ezért bocsánatos bűnnek tartanám kifelejteni a sűrűn látogatott wc-k állapotát. A vaskos pókhálók szövetséget kötöttek a vízvezeték csöveken átfűződő villanyvezetékkel. Valamint a deszkák és papírok romantikus hiánya bulgáriai utazásom nosztalgiájának emlékét sodorta újra felém. Ez a látvány kissé borzolta kedély állapotomat, de valahogy mégis megnyugtatott, hogy itthon vagyok.

  Ezen a napon csak a szűkebb baráti társaság, fanatikusok és a zenészek szánták rá magukat, hogy eljöjjenek és jól érezzék magukat. Az már biztos, hogy részükről ez a döntés nem volt rossz. Ezen az estén mindenki annyit játszott amennyit akart, de legalább 40 percet. Semmi nem kötötte őket, pláne nem az idő.
  
  Az első fellépőnek a CasketGardent köszönthettük Mosonmagyaróvárról. Alakulásuk 1998-ra tehető. Az alkotó vágyuknak első jele a 1999 augusztusában megjelent An Ever Rounding Circle” négyszámos demójuk. Majd ezt követi 2000-ben ...Of Grief” hat számos demó. A 2001 évet a nyugalom és a pihenés” évének nevezhetjük, amikor is a Rock Express kiadó felfigyelt a zenekar demóira és terjesztésüket is átvállalta Szerbiában, Bulgáriában és Romániában is. 2002. júniusában készült el a The Non Existent” három számos promóciós cd-jük. Jelenleg a Szlovák Metal Age kiadóval is folyatatnak tárgyalásokat... A mostani felállás Musitz Péter- gitár, Őri Gábor-basszus, Cseh István-ének, Cseh Attila -dob és Tóth Balázs gitár.
  
  A buli első néhány percében már éreztem, hogy ezek a fiúk tudják a dolgukat. Kellemes hangulatú, de erőszakos göteborgi Death metal vonalat képviselnek, ez a szakavatott fülnek sem volt kellemetlen. Pozitívumként figyelemreméltó zenei produkciót és dallamvilágot mutattak be a technikai tudásuk mellett a közönségnek. Negatívuma a fellépésnek, hogy a szünetekben sajnos István többször is nem volt a helyzet magaslatán. Az ő munkáját nagyon megnehezítette a sörivás és a beszéd közös kombinációja, valamint az a nagyon halvány Speakeri” teljesítmény is. Ennek ellenére alapos 40 percet nyújtottak jó kis dallamokkal kombinált száguldó brutalitással.

  Majd a Baskiria tagjai tették lábaikat a Woodoo deszkária. Baskiria: Baskiria első alakulása 1999 novemberre tehető, majd egy rövid ideig tartó működés után 2001 januárjában felbomlanak. Nem sokkal ezután, a második újjászületésüket élik meg 2001 májusában. A felállás azóta állandó: Patkány ének, Nikos dob, László gitár és Ádám-bass.
  Ezen a fellépésen se felejtették el arcaikra felkenni a rituális jeleiket. Ezek a látvány elemek, teljesen összeforrtak a Baskiria tagjaival és még jobban kifejezte a Marduk és az Immortal iránti elkötelezettségüket.
  A mostani szerény közönségük, sem hagyta őket cserben. Már az első néhány pillanattól kezdve elkezdtek őrlődni Patkány bájosnak nem nevezhető hangjára. Az egész fellépést egyfajta középtempós dalok határozták meg. Ezeket a végletekig fel tudták pörgetni, majd egy erős vágással le fojtották. Egyszerűen, de annál frappánsabban tálalták a fellépésük 30-40 percét.
  
  Az est végső csapása az echte eredeti Sátán metalt játszó Athame következett a hagymák földjéről!
  Athame: Alakulása 2001 augusztusára tehető. 2002-ben készítették el első Athame” azonos nevű albumukat a Denevér Stúdióban. A jelenlegi felállás Attila- ének, Árpád- dob, Kinga- basszus, Szabolcs- gitár.
  
  Az előző fellépőkkel majdnem azonos zenei gyökerekkel rendelkeznek. Erőteljes alapokat fedezhetünk fel az Immortal vagy a Marduk vagy a Morbid Angel és nem utolsó sorban a Deicide szerzeményei között. Az Athame muzsikája elég nehezen értelmezhető és befogadható. A feltörő rejtett vágyaikat kegyetlen harmóniákkal fogják össze. Az utolsó pillanatokban az Athame tagjai boldogan nyújtják a vénáikat az Athame” felé és ez közös őrületté változtatta az egész produkciót.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 how do you know    dennis quaid    testcsere    panzer    heights    pluto    dave lombardo    harm´s way    the last charge    dark wave    corrosion of conformity    amott    the specials    extrema    tunneleffekt    dreyelands    aetherius obscuritas    tiga    grain    entombed    -szeged    dóm tér    lóci játszik    hammer of gods    tintás barnes  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!