hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. január 8. szerda   16:58
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Streetpunk Night
2002. november 23., Szombathely

  Tizenhét, Böiler

  Az első kaland még Pesten történt a Keletiben. Ezer ember, négy pénztár, és tíz perc a Szombathely felé induló gyors vonatig. Osztottam, szoroztam, és az előttem álló 20 embert nem tudtam elképzelni, hogy ennyi idő alatt megvegye a jegyét. Azon kísérletem, hogy előre megyek és bepofátlankódok elsőnek, kudarcot vallott, mert az első 10 embernek kb. 5 percen belül ment a vonata, 11-diknek lenni, meg minek néhány perccel indulás előtt. Így nem maradt más, mint pótdíjat fizetni fenn a száguldó” koszfészken. Örömömet fokozta, hogy az egyik kocsi kigyulladt Tatabányánál, így 40 percet álltunk. 4 óra és 10 perc. Ennyi idő kellett, hogy 220 km-t megtegyek a MÁV egyik gyorsán. Ilyen lassan csak a személy tudott volna leérni, úgy a nyolcvanas évek elején. A fáradalmakra ebéd és ivás, aztán séta a helyszínre.
  
  A Streetpunk Night első fellépője a Tizenhét volt, akiket bármennyiszer láthatok, hallhatok, produkciójukat mindig tudom élvezni. Most is hozták a formájukat, természetesen Szabival (ének) az élen, aki higanymozgásával újfent minta skankingolást mutatott be a színpadon.
  
  Kicsit váltottunk maximum rockandoi-ra Böilerékkel. Koncertről, koncertre szerettem meg zenéjüket, amely teljesen egyedi itthon. A felállás gitár-ének, basszus, dob. Semmi cifrázás, semmi mozgás, és felesleges magamutogatás. A buli elég jól sikerült, volt nagy mozgás, főleg a tapolcai különítmény tett ki magáért a parketten. Böilerék is hozták a formájukat, majd a fellépés után sörbe fojtották örömüket, csakúgy mint a közönség nagy része tette ezt Zugló tiszteletére.

  Social Free Face, Hátsó Szándék

  Na, itt kicsit homályos rész következik, mert sokat dumáltunk meg ittunk az új ismerősökkel, és nem tudom, hogy mi volt a sorrend, de hát kezdem a Social Free Face-el.
  
  Sokan kivonultak frissíteni, pihenni, amit nem tudok mire vélni, mert hogy szerintem a savariai hc arcok tudnak valamit, amit érdemes figyelemmel kísérni. Hát, a SFF-nek az én várakozásaimat is sikerült felülmúlni, mert iszonyú jó koncertet adtak ezen az estén. A 2×2-es színpad elemeket teljesen szétugráltak a srácok. A hangosítás is meglepően jó volt, még értettem is a szövegeket. Kár, hogy csak 30-an tomboltak a színpad előtt, de legalább az addig a szájukat húzók is pozitívan nyilatkoztak a SFF ténykedéséről aznap.
  
  Azt, hiszem a főzenekar előzenekara az Hátsó Szándék volt, vagy valami ilyesmi. Ehhez a koncerthez sem kellene mit írnom, mert hiszen az ország legnépszerűbb (én még nem hallottam olyat, hogy valaki nem szereti őket) streetpunk kollektívája. Középen durvultak az emberek, a kezek nyújtott mutatóujjal folyamatosan a magasban, és persze ment a szövegek szóról-szóra való éneklése.
  
  Megkíséreltem a fellépés vége felé fotózni, de a ráadás Skinhead Reggae” és Együtt az utcán” slágerek alatt, kb. 20-an voltak a színpadon, Gerit nem igazán láttam a srácok alatt, de a végén, még is mindig az Ő kezében volt a mikrofon. Egyébként az előbb említett számok duplán el lettek játszva, tehát kétszer is volt lehetőségem megörökíteni a közönség és a Hátsó Szándék összeolvadását a színpadon.Gyorsan próbáltam regenerálódni, hogy túléljem a Los Fastidiost. Az olasz streetpunk csapat 5 fővel nyomja. Két gitár, basszeros (az Inerdzia baszeros-énekes lánya Elena), dob és ének. A srácok antirasszista skinheadek, ha valaki még a képek láttán valami rosszra gondolna. Semmi közük, a karlendítős feketében masírozó kopasz gyerekekhez, akik valami teljesen kifordult eszmét vallanak maguknak, ne de ezt majd máskor folytatjuk. Szóval, hogy miről is dalolnak nekünk a taljánok.

  Los Fastidios, Barackca

  Természetesen szóba került a koncerten a napi politika és Irak kérdése, az antiglobalizmus (Hate G8) és velejárói (mint például Mr. W. Bush nevének előfordulása pejoratív jelzőkkel, ahogy ezt napjainkban teszik nemcsak itthon, hanem bárhol a világon a punk, hc, ska és egyéb stílusú zenekarok). De szó esett az állatok védelméről (Animal Liberation), Kuba szabadságáról (Cuba Libre), az egységről és az ebben rejlő erőről (People Like Us) és sok minden olyan témáró,l amivel egy társadalom kritikus skinhead streetpunk zenekarnak foglalkoznia szükségeltetik. Nagyszerű volt a kontaktus a közönség, és a csapat között, és elég jól sikerült legyőzni a 90 centi magas színpad okozta hátrányokat, ami csordaének esetén nem utolsó dolog. Újból szót ejtenénk Böilerékről, akik példamutatóan szórakoztak a közönség soraiban, csak Madár (dob) ne lett volna olyan nehéz, ami megkönnyítette volna magasba emelését. Még őt is überelte az a srác, aki a színpadon álló hangfalakról (3-4 méter magasról) vetette magát a közönségbe. Elkaptuk
  
  A Los Fastidios kitett magáért, játszott vagy 25-30 számot, de ami mindezen is túl tett az a basszeros csaj volt, aki az egész bulit tág pupillákkal játszotta végig, fülig érő szájjal.
  
  Szerencsére az egyetlen negatívum egy öklét agresszívan lengető 30-as gyerek jelentette az egyébként nem durva koncerten. Sikerült hozzám is elérnie, és ha már ott volt persze, hogy eltalált. Vazzemehettem hűteni a számat, ilyenkor a sör már nem segít. Annyira elment a kedvem ettől, hogy a Barackcát már csak a szabadból hallgattam, két óvári srác társaságában. Hát, kellőképen le lehet fáradni egy ilyen pompás este után, igaz a másnap reggeli kelést követően kicsit másképp láttam a világot, meg más addig nem észlelt sportbaleset nyomaira bukkantam a lábaimon, illetve kicsit fájt a fejem valamitől.
  
  Szombathellyel kapcsolatos hír, hogy jövő március 1-én szintén nagyszabású punk buli készül, úgy 13 zenekarral, köztük az olasz Younganggal, vagy éppen a szlovák Konflikttal. Tessenek készülődni a maratonra!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. október 2.
Northlane (AUS), Novelists (FRA), Ten56 - metalcore elit a Durerben (Dürer Kert - Budapest)
2024. október 5.
Normandie + Our Last Night a Barba Negra Red Stage-en
2024. október 6.
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja (Papp László Budapest Sportaréna)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
 kiemelt 
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
  
2022 után ismét Budapesten minden idők egyik leghatalmasabb heavy metal bandája, az Iron Maiden

IST IST: Light A Bigger Fire tour - Manchestertől a Dürer Kertig
METZ először koncertezik Magyarországon
Alec Benjamin 2025. márciusában ismét visszatér Budapestre!
Imagine Dragons - LOOM World Tour
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 borknagar    death    diamond edge    the trousers    atticus    dave gahan    irie maffia    wrath    tito & tarantula    johnny depp    bognár szilvia    intim torna illegál    ska-p    veréb    bootsie    obsidian kingdom    sunstroke    bogoz    angertea    murderdolls    rolling stones    dark fortress    mission impossible ghost protocol    whocares    corrosion of conformity  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!