hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. december 30. hétfő   16:49
nincsen hozzászólás

szerző: life.love.regret. és Podravka
Converge (usa), Endstand (finn), Throwdown (usa)
2002 október 6, Gödöllő Trafó Club

  Intenzív zúzás

  666.1 FALLEN INTO ASHES
  A budapesti Fallen Into Ashes nyitotta meg az estét és bár fáradtnak tűntek a srácok, egészen intenzívre és energikusra sikerült varázsolniuk a koncertjüket. Amint azt már az előző róluk írt beszámolóban is írtam, a csapathoz csatlakozott Ferenz Zsolt, a nemrégiben feloszlott Dawncore dobosa. Talán ez azaz összetevő, amely miatt a F.I.A. olyan, mintha fel lenne turbózva. Jó volt a koncertjük. Kellemesen csalódtam egy olyan zenekarban, amely zenéje nagyon messze áll az általam preferáltaktól...
  
  666.2. DARK DAY DUNGEON (ch)
  A svájci metálcsapat azon a vonalon döngöl, amelyiket mostanában annyian imádnak, nevezetesen a germán-metál-core. Ugyan intenzív volt a koncert, mégis egy idő után unalmassá vált a folyamatos zúzásból-zúzásba váltás. Nagyon kedvesek voltak a srácok és a műfajukban nagyon jók. Ha szereted a Heaven Shall Burn, Caliban stb stílusú bandákat, akkor a D.D.D. a te zenekarod, garantáltan.
  
  666.3. PAINT THE TOWN RED (ger)
  Egy német zenekar. Egy ismerős arc a dobok mögött, név szerint Fellegi Ádám, akit (ha nem tudnád...) a Newborn zenekar dobosaként biztosan ismersz már. Ő segítette ki a srácokat pár koncert erejéig. (Ez nem nagy hír, csak mint érdekesség...) A P.T.T.R. zenéjét leginkább az amerikai Hope Conspiracy által játszott metálos elemekkel tarkított hardcore/punk-ra tudnám hasonlítani. Bár az első fellépésük nem nyűgözött le, a mostani nem volt annyira rossz. Sőt! Élveztem a koncertet, pedig azok, akiknek az első tetszett most abszolút nem voltak elájulva a srácok produkciójától. Az énekesi posztot betöltő Marco-val készül interjút nemsoká olvashatjátok

  Hihetetlen lendület

  666.4. 18 VISIONS (usa)
  
  Egy dél kaliforniai metál-core csapat hihetetlen lendülettel és energiával. Az est addigi legjobb megszólalású csapata, akiknek sikerült hirtelen nagyobb embertömeget megmozgatnia zúzos metál témáival és egocentrikus, jó hanggal megáldott énekesükkel. A csapat tavaly évvégén rögzítette Vanity névre keresztelt lemezét a Trustkill Recordsnál, amiből mi is kaptunk egy adagot az arcunkba. Egyébként az 18 Vision nem az a statikus társaság, ugrálnak, rohangálnak fel-alá, keményen atletizálnak fenn a színpadon, ami jó példa az eltunyult közönség előtt.
  
  666.5. THROWDOWN (usa)
  
  Az 18 Visions-szal egy turnébuszon és két tagon osztozkodó Throwdown egy kicsit más vonalon halad, mint hálótársuk”. A o/s hc-be kevernek egy kis metált. Az énekes megjelenésben és pózolásban úgy tűnik, mintha Henry Rollins lenne tetkók nélkül. Szimpatikus csapat, akik kedvenceik között tudják a nem éppen hc arc Deftonest, a Fear Factoryt, vagy éppen a Sepulturát, de azért megemlítik a Hatebreedet is. Egyébként végre kezdett magasabb hőfokon égni a buli. Még nagyobb mozgás, csordaének, esés-kelés, szóval célba talált a Throwdown zenéje.

  Az est fénypontja

  666.6. ENDSTAND (fin)
  
  Számomra az est fénypontja a finn Endstand volt, hiszen az ő műsoruk abszolút „kilógott” a felhozatalból, hiszen a legtöbb zenekar zenéje a metállal volt inkább rokon, az Endstand-ék pedig energikus és dallamos punk-rock-ot játszanak. Több ember osztotta a véleményemet abban, hogy ha ez a zenekar nem lépett volna fel aznap este, akkor az egész koncert unalomban fordult volna. A buli olyan volt, amilyennek egy punk-rock bulinak lennie kell. Nem volt szenvedés, csak őszinte és izgalmas momentumok. Nagy mozgás a színpadon, nagy mozgás a tánctéren. A zenekar egyaránt játszott a régi 10”-ről, a KAFKA-val közös split 7”-ről és az új nagylemezről, amely nótái egytől egyig tökéletesre sikerültek. Nem hiszem, hogy érdemes lenne többet írnom, hiszen az énekessel (Janne) készült interjút már ti is el olvashattátok és onnan sokkal több mindent megtudhattok, mint tőlem.
  
  666.7. CONVERGE (usa)
  
  Mire a „főzenekar” színpadra lépett, már mindenki újult energiával (köszönhetően az Endstand produkciójának) állt és várt... Aztán pedig, mikor a srácok belecsaptak a húrokba, elszabadult a pokol. A Jane Doe c. lemez nyitódalával indítottak és a tánctéren elszabadult a pokol, bennem pedig felváltva forrt és megfagyott a vér. Bár nem igazán vitték túlzásba az új lemez számait, kezdetben csak arról játszottak. Az első blokknak a végét az erősítőből kiáramló csúnya füst jelezte. Ezután a Caring And Killing c. lemez nótáiból tömtek le párat a torkunkon, nem mintha ellenkeztünk volna. Szerencsémre sikerül közel állnom Kurt-höz, a gitároshoz és sokszor nem is láttam az ujjait a gitárnyakon. Lenyűgözött, hogy egyrészt mindazt, amit a lemezen olyan zseniálasan lejátszik, koncerten ugyanúgy hozza; másrész pedig az, hogy mindezt immár egyedül, hiszen Aaron-t repítették a zenekarból. Bár a gitárzseni, kétségkívül Kurt, néha jó lett volna ha ott lett volna a másik gitár is... De az igazat megvallva jó volt az úgy ahogy volt! Kárpótlásként kaptunk az arcunkba egy „You Fail Me”-re keresztelt új számot, ami egy sok-sok perces, belassult, borzasztóan brutális nóta volt. Hihetetlen és iszonyatos volt. Kb. olyan, mintha egy úthenger oda-vissza mászkált volna a hátamon... A koncert csúcspontja egy régi dalnak volt köszönhető, mégpedig a „Saddest Day”-nek, ami a Petitioning To An Empty Sky c. kiadványon található. Zseniális szám, zseniális előadás, közönség-kórus stb. Abszolút tökéletes lett volna a koncert akkor is, ha itt abbahagyják, bár abszolút nem játszottak sokat, mondjuk ez betudható annak, hogy eléggé fáradtak, kimerültek voltak. De persze ráadás nélkül nem koncert a koncert és visszajöttek még egy nagyon karcsú és gyenge pár percre.
  Azok, akik eddig szerették a Converge-t, ezek után is szeretni fogják, azok pedig, akik eddig sem csípték a bandát, ezek után sem fogják. Lehetett volna ütőseb a fellépésük, de mindent összevetve a produkció zseniális volt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 wolf parade    niburta    kelet underground tehetségkutató    qotsa    apey acoustic    futurspektiv2    funeral for a friend    etnoklub    underworld    raven    pribojszky mátyás    ana moura    world war z    chaos of disorder    demoscene    placebo    harm´s way    libido wins    noctem    demonica    nouvelle vague    neckbreakers ball    waxy    lamb of god    communic  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!